Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΗ: «Ενέργεια για κάθε άνθρωπο»* και άλλα τέτοια κουραφέξαλα


Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο Αγροτικό Ιατρείο Αντίκυρας Βοιωτίας! 
Κάθε όριο ξεπέρασε η ΔΕΗ και η συγκυβέρνηση, φθάνοντας στο σημείο να κόψει το ρεύμα στο Αγροτικό Ιατρείο Αντίκυρας Βοιωτίας. Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί,  συνεργείο της ΔΕΗ διέκοψε την παροχή ρεύματος στο Αγροτικό Ιατρείο, λόγω χρεών.

Αποτέλεσμα ήταν να μην εξυπηρετηθούν οι ασθενείς, αφού ούτε η συνταγογράφηση είναι δυνατή χωρίς παροχή ρεύματος, αλλά ούτε και εξέταση χρόνιων και επειγόντων περιστατικών μπορεί να γίνει σε ένα ιατρείο χωρίς φωτισμό και θέρμανση.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ τονίζει: «Η ενέργεια αυτή έγινε σε μία περίοδο που αυξάνεται ο αριθμός των λαϊκών νοικοκυριών στα οποία η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα, επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς λόγω της αύξησης της τιμής του ρεύματος, των χαρατσιών, των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις και της ανεργίας, ενώ επίκεινται και νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από τον Μάρτιο. Παράλληλα, υποβαθμίζεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης, της υποστελέχωσης των ΚΥ και των Νοσοκομείων.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια της ΔΕΗ. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό. Καλούμε τους πολίτες της περιοχής και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και του ΚΥ να είναι σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα, για να μη γίνει καμία αποσύνδεση ρεύματος σε κανένα λαϊκό νοικοκυριό. Να απαιτήσουν αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και να μην ανεχτούν την περαιτέρω υποβάθμιση των μονάδων Υγείας της περιοχής».


* Σλόγκαν στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, που... προβάλει το «κοινωνικό πρόσωπο» της επιχείρησης...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για να ήταν εργοστάσιο να δούμε θα έκοβαν το ρεύμα; ΄Η απλώς θα έσβηναν το χρεος; ΄Εχουν κάνει τις επιλογές τους και ξέρουν ποια είναι τα αφεντικά τους.