Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

«Είμαστε έτοιμοι ν’ ανοίξουμε τους φούρνους για τους αριστερούς»- Ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή από το Channel 4 (video)




Ένα βίντεο από ντοκιμαντέρ που  γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά προβλήθηκε από το βρετανικό κανάλι Channel 4, χτες Τρίτη 5 Μαρτίου. Στο βίντεο εμφανίζεται και ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Πλωμαρίτης ο οποίος μεταξύ άλλων λέει πως «είμαστε έτοιμοι ν’ ανοίξουμε τους φούρνους για τους αριστερούς», «θα τους κάνουμε σαπούνια για τα αυτοκίνητα», ενώ αναφέρεται και στην «αξιοποίηση» και άλλων μερών του σώματός τους, όπως μαλλιά, δόντια, δέρμα κλπ.

 

Σοκαρισμένοι, δηλώνουν οι κινηματογραφιστές, οι οποίοι πέρασαν έναν μήνα κοντά σε μέλη και εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, και κατέγραψαν τις εικόνες που θα δείτε. Σύμφωνα με το enikos.gr o δημιουργός του ντοκιμαντέρ Κωνσταντίνος Γεωργούσης δήλωσε στο Channel 4: «Ήμουν τρομοκρατημένος από το γεγονός ότι αυτοί οι χρυσαυγίτες ήταν περήφανοι για την έκθεσή τους και την έκφραση των ακραίων ιδεών τους. Σοκαρίστηκα από το μίσος τους και από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους μετανάστες στις αθηναϊκές πλατείες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: