Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΚΚΕ: Τα λαϊκά στρώματα να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στο χαράτσι




Το χαράτσι του ενιαίου φόρου στα ακίνητα, θα παραμείνει στα τιμολόγια της ΔΕΗ σε περίπτωση που δεν συμφωνηθεί επακριβώς ο νέος φόρος, όπως προκύπτει από τις επαφές τρόϊκας – συγκυβέρνησης καθώς αυτό τον τρόπο θεωρούν ως ασφαλέστερο για την είσπραξή του.

Το θέμα τέθηκε στη χθεσινοβραδυνή συνάντηση του Υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με το κλιμάκιο της τρόϊκας.

Τη συζήτηση επιβεβαίωσε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου  δηλώνοντας πως είναι και ένα θέμα προετοιμασίας του συστήματος για τον ενιαίο φόρο».

Τη συμφωνία του να παραμείνει στους λογαριασμούς γιατί υπάρχει δυσκολία να αντικατασταθεί εξέφρασε και ο  Ευ. Βενιζέλος συνηγορώντας στη συνέχιση του χτυπήματος των λαϊκών εισοδήματων.

Υποκριτικές κορώνες από τη ΔΗΜΑΡ, που σε ανακοίνωσή της ζητά το χαράτσι να μην παραμείνει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ αλλά να εφαρμοστεί ως ενιαίος φόρος ακίνητης περιουσίας.

Τη διατήρηση του χαρατσιού για τα ακίνητα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ

«Συγκυβέρνηση και τρόικα υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού. Όλοι έχουν καταλάβει ότι τίποτα προσωρινό δεν υπάρχει στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Το άδικο χαράτσι το έβαλαν για να μείνει, ανεξάρτητα από τη μορφή που θα έχει. Το ζήτημα είναι τα λαϊκά στρώματα να το πάρουν απόφαση και να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στο χαράτσι και στους εξοντωτικούς φόρους, στο σφαγείο των μισθών και την ανεργία για να βάλουν τέλος στις άγριες θυσίες προς όφελος των μονοπωλίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: