Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ




ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ: «Την ισχυρή της διαφωνία σχετικά με το ενδεχόμενο εφαρμογής του ΕΕΤΗΔΕ το 2013 και της αντίστοιχης μετάθεσης του χρόνου επιβολής του Ενιαίου Φόρου Ακίνητης Περιουσίας στο 2014, εκφράζει η ΔΗΜΑΡ» (στο ΕΘΝΟΣ).

Ο ΚΟΜΠΟΣ: «Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας νιώθει αυτή τη στιγμή ότι συμπιέζεται αφόρητα, σε σημείο ασφυξίας (...) Η κατάσταση είναι εκρηκτική και επικίνδυνη. Αν η τρόικα συνεχίσει να απορρίπτει τα πλέον βάσιμα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης, όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ο εξορθολογισμός της φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης και η σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών στο Δημόσιο, θα σπρώξει την κοινωνία και την κυβέρνηση στα απώτατα όριά τους (...) η παράλογη εμμονή σε λογιστικές προσεγγίσεις ζητημάτων μπορούν να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες εκρήξεις» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ: «Διαμορφώθηκε μια σπειροειδής κίνηση βύθισης της οικονομίας (...) Δεν φαίνεται τίποτε στον ορίζοντα ικανό να ανακόψει την καθοδική τροχιά της (...) Η οικονομία αυτή τη φορά κινδυνεύει να "σκάσει" εντός από μια ιδιότυπη εσωτερική στάση πληρωμών παρασύροντας τους πάντες και τα πάντα. Ο κίνδυνος κοινωνικής και πολιτικής αποσταθεροποίησης είναι φανερός πια» (στο ΒΗΜΑ).

Ο ΕΠΑΙΝΟΣ: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ (...) Θετικό γεγονός ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απαγκιστρώνεται από ακτιβιστικές πρακτικές και λογικές (...) Κυρίως στο φορολογικό πρόγραμμά του γίνεται περισσότερο σαφής η προσγείωση με την αποκήρυξη ιδεών και πρακτικών που υποστηρίχθηκαν έως τώρα με φανατισμό και έγιναν σημαία όλων σχεδόν των αγώνων που δόθηκαν σε πλατείες και δρόμους. Η πρώτη αποκήρυξη αφορά στο περιβόητο κίνημα "Δεν πληρώνω" (...) Σημειώνεται, και μάλιστα με έμφαση, ότι η σημερινή φορολογική πολιτική "δημιουργεί κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο: μια καινοφανή και ευρέως διαδεδομένη αντίληψη μίας νέας γενιάς πολιτών που θεωρούν (τις περισσότερες φορές δικαίως) τη μη εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεών τους ως "νόμιμη" (...) Η καλλιέργεια μιας τέτοιας κουλτούρας, τονίζεται, δεν είναι άνευ σημασίας. Θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα ακόμη και όταν υπάρξει μια δίκαιη φορολογική πολιτική"» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

«Δια του τύπου» στον Ριζοσπάστη (η έμφαση δική μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: