Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Υποσιτισμός: Σκελετωμένο παιδί σε νηπιαγωγείο των Τρικάλων




Με επιστολή, διευθύντρια σχολείου, καταγγέλλει περιστατικό υποσιτισμένου νηπίου στα Τρίκαλα. Διαστάσεις πέραν των μεγάλων αστικών κέντρων, λαμβάνει το φαινόμενο των υποσιτισμένων παιδιών. Σύμφωνα με ιστοσελίδα των Τρικάλων, διευθύντρια σχολείου στα Τρίκαλα, σε επιστολή της κάνει λόγο για «ένα σκελετωμένο μικρό παιδί, ηλικίας 6 χρόνων, που μετά από απουσία πολλών ημερών εμφανίστηκε στο Νηπιαγωγείο σε άθλια κατάσταση. Αδυνατισμένο, καχεκτικό, με τρέμουλο σε όλο του το σώμα».

Όπως αναφέρει στην επιστολή της «Οι γονείς αυτού του μικρού παιδιού είναι άνεργοι. Ζουν σε μια τρώγλη. Τους λείπει ακόμη και το ψωμί. Κυριολεκτικά πεινούν. Το διαπίστωσα και η ίδια μετά από επίσκεψη στο σπίτι τους. Όμως δεν είναι μόνο αυτό το παιδί που υποσιτίζεται...»

Το νέο αυτό περιστατικό, έρχεται να διαψεύσει τα όσα έχει εξαγγείλει ο υπουργός Παιδείας για την καταπολέμηση του φαινομένου του υποσιτισμού των μαθητών. Εξαγγελίες που όπως αποδείχτηκε και από την παρέμβαση της Επιτροπής Αλληλεγγύης, των ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ – ΟΓΕ, στο υπουργείο Παιδείας, θα κινηθούν μέχρι εκεί που επιτρέπουν τα κοινοτικά κονδύλια, στη λογική των αποσπασματικών και με σκοπιμότητες κοινοτικών προγραμμάτων, χωρίς να δίνει λύση στο πρόβλημα.

2 σχόλια:

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Μα πώς; η "κυρία" διαμαντοπούλου τέως υπουργός παιδείας μας είχε πεί ότι τα περί "μαθητών που πεινάνε" είναι λαικισμοί της αριστεράς .μήπως λέτε ψέμματα τα κάνετε όλα αυτά για να συκοφαντήσετε την κυβέρνηση και το θεαρεστο έργο της ;

Άγγελος Παπαγεωργίου είπε...

Και πού 'σαι ακόμα,Οικοδόμε...
Να δεις τα παιδάκια τώρα στα σχολειά,τι βάρβαρη "σχολική πείνα" που περνάνε,απ' το πρωί που 'ρχονται στο σχολειό, ως την ώρα που θα φύγουν...Τόσο βάρβαρη, που ούτε εμείς στα τέλη της δύσκολης δεκαετίας του '60, δεν περνάγαμε...Αποκάτω, κάμποσοι σχετικοί 15σύλλαβοι-14σύλλαβοι...

http://aggelospapagewrgiou.blogspot.gr/2013/03/blog-post_13.html