Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΛΑΡΙΣΑ – ΠΑΤΡΑ: Συναυλίες ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά



Η Γραμματεία Λάρισας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και η Γραμματεία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Λάρισας, σε κοινή συνεδρίαση, αποφάσισαν τη διοργάνωση συναυλίας με μαθητικά - σπουδαστικά συγκροτήματα και νέους καλλιτέχνες με θέμα: «Τσάκισε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά», την Παρασκευή 22 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ταχυδρομείου (μετά τις γιορτές των σχολείων για την 25η Μαρτίου).

Καλούν λοιπόν, νέους μουσικούς, συγκροτήματα να φτιάξουν το τραγούδι τους, να πάρουν μέρος με το συγκρότημά τους στη συναυλία. Δηλώσεις συμμετοχής στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: mas_aeiteilar@yahoo.gr saslarissas@yahoo.gr και στις επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ και στους μαθητές που συμμετέχουν στο ΣΑΣΛ.

Οι γραμματείες καλούν τα 5μελή και 15μελή των σχολείων, καθώς και τα ΔΣ των σπουδαστικών και φοιτητικών συλλόγων, όπως και όλους τους φορείς της πόλης να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια με το παρακάτω ψήφισμα:

«ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ.

Ολοι οι μαθητές και σπουδαστές που βιώνουμε τη μιζέρια στο σπίτι, το χάλι του σχολείου, του πανεπιστημίου, του ΤΕΙ και βλέπουμε μπροστά μας το αβέβαιο μέλλον, όλοι εμείς είμαστε ίσοι, δεν μας χωρίζει το χρώμα, η θρησκεία.

Οι ναζί της "Χρυσής Αυγής" θέλουν να μας χωρίζουν για να μη βλέπουμε ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα, δηλαδή το σύστημα, που γεννά τη φτώχεια μας, την ανεργία, τους πολέμους, το ρατσισμό και το ναζισμό. Αυτό το σύστημα έχει όνομα και το λένε καπιταλισμό.

Η "Χρυσή Αυγή" είναι με αυτό το σύστημα και τους εκμεταλλευτές, είναι τα μαντρόσκυλά τους. Χτυπάνε σήμερα τους μετανάστες, αλλά αύριο θα χτυπάνε όποιον σηκώνει κεφάλι, όποιον τολμήσει να αντιδράσει.

Το οργανωμένο κίνημα μπορεί και θα τους τσακίσει. Εργαζόμενοι, φτωχός λαός και νεολαία, όλοι μαζί σε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία για να ζει ο λαός αδερφωμένος, για να καταργηθεί η εκμετάλλευση και να καρπώνεται τον πλούτο που παράγει.

Δε θα περάσουν, λοιπόν, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής την πόρτα από τα σχολεία και τις σχολές, έξω τα φασιστικά σύμβολά τους, οι σάπιες ιδέες τους.

Συμμετέχουμε στη συναυλία που διοργανώνουν όλα τα σχολεία και οι σχολές, οι επιτροπές αγώνα, με αποφάσεις των 5μελών, των 15μελών, των ΔΣ και των Γενικών τους Συνελεύσεων.

Απομονώνουμε τους ναζί της Χρυσής Αυγής - Ανατρέπουμε το σύστημα που τους γέννησε».

Στην Πάτρα

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχη μαθητική - φοιτητική συναυλία θα διοργανώσουν οι Γραμματείες Πάτρας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων, το Σάββατο, 9 Μάρτη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις saspatras@gmail.com (για μαθητές) και maspatras@gmail.com (για φοιτητές - σπουδαστές).

Δεν υπάρχουν σχόλια: