Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Να κατέβει επιτέλους αυτή η παράσταση




«Η ελληνική κυβέρνηση, προχώρησε πέρα από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2012, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη μείωση μισθών και συντάξεων του δημοσίου τομέα, ακόμη κι από αυτήν που η ίδια είχε προβλέψει με τη συναίνεση της τρόικας, στον προϋπολογισμό».

Τα παραπάνω αναφέρει ο Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων της Ε.Ε., Όλι Ρεν, σε απάντηση του απαντώντας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή, ο οποίος του ζητούσε να μάθει για τα αποτελέσματα του επικαιροποιημένου προϋπολογισμού του 2012 καθώς και για τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την πορεία εσόδων και εξόδων ως το τέλος του 2012. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρεν τονίζει ότι το ύψος των κονδυλίων που καταβλήθηκε για μισθούς και συντάξεις «ήταν χαμηλότερο από εκείνο το οποίο είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, χάρη στον σημαντικό αντίκτυπο της νέας μισθολογικής κλίμακας και τον μεγαλύτερο αριθμό συνταξιοδοτούμενων». (star.gr)

Να κατέβει επιτέλους αυτή η παράσταση. Το σενάριο είναι προβλέψιμο. Λατινοαμερικάνικη σαπουνόπερα κατάντησε... Οι ηθοποιοί  επαναλαμβάνονται, έγιναν βαρετοί: η…  κακή τρόικα που επιβάλλει τα… τρισκατάρατα μνημόνια, που ευθύνονται για όλα τα δεινά του λαού, η… φιλότιμη κυβέρνηση που… αντιστέκεται διαπραγματευόμενη και οι νεόκοποι επίδοξοι… σωτήρες του βασιλείου της σαπίλας και της παρακμής. Το σκηνικό ξέβαψε, όμως… Όσο θα «κόβει» εισιτήρια το έργο θα επαναλαμβάνεται. Μόνο οι θεατές μπορούν να το «κατεβάσουν»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: