Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΚΥΠΡΟΥ: «ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για να μην μας οδηγήσουν στο Μεσαίωνα» (Ανακοίνωση)
Το μήνυμα και η εξουσιοδότηση των απεργιακών συγκεντρώσεων των ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ που έγιναν κατά την διάρκεια της πρόσφατης 48ωρης απεργίας ήταν ξεκάθαρο. Αγώνας μέχρι τέλους. Αγώνας για τα αυτονόητα. Όχι για αυξήσεις μισθών, ούτε για βελτιώσεις ωφελημάτων. Αγώνας για να μην μας οδηγήσουν στο Μεσαίωνα. Για να μην μας πετούν στις ουρές της ανεργίας. Αγώνας για υπεράσπιση της συλλογικής σύμβασης. Αγώνας για υπεράσπιση της αξιοπρέπειας της τάξης μας.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ που αρχίζει αύριο, θα γίνει με πλήρη επίγνωση των συνθηκών. Γνωρίζουμε ότι πάνε χρόνια, δεκαετίες ίσως που το κίνημα αρχίζει αγώνα τέτοιων διαστάσεων. Ξέρουμε ότι θα είναι μια σκληρή δοκιμασία. Απεργία διαρκείας σε ένα από τους μεγαλύτερους κλάδους δεν είναι μια απλή υπόθεση. Ξέρουμε όμως ότι αυτή η μάχη πρέπει και ΘΑ κερδηθεί. Γιατί δεν πάει άλλο. Η καλή διάθεση δεν μπορεί να ερμηνεύεται ως αδυναμία.

Είμαστε έτοιμοι για αυτή την τεράστια ταξική αναμέτρηση. Έχουμε το ιστορικό απόθεμα. Έχουμε την πίστη στις δυνάμεις μας. Έχουμε μαζί μας το δίκιο. Από αύριο λοιπόν νεκρώνουν τα πάντα. Με περιφρούρηση, σωστή οργάνωση, έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τα πάντα.

Αύριο λοιπόν είμαστε όλοι ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ. Ενωμένοι σαν μια γροθιά. Κύπριοι και Μετανάστες.

Αντλούμε δύναμη από την δύναμη μας που δεν είναι άλλη από την ταξική αλληλεγγύη. Αύριο οι απεργοί θα περιφρουρούν τα εργοτάξια σε όλη την Κύπρο. Μεθαύριο θα γίνουν μαζικές και δυναμικές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις. Θα γίνεται συχνή ενημέρωση ανάλογα με τα στάδια και την κλιμάκωση του αγώνα.

Στηρίζουμε όλοι τους ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ. Και αλληλέγγυα και πρακτικά, αν χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: