Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Τα νοικοκυριά παγώνουν και η συγκυβέρνηση κάνει μπίζνες... με ενεργειακά τζάκια…




Την ώρα που χιλιάδες φτωχά εργατικά νοικοκυριά παγώνουν κυριολεκτικά από το χιονιά επειδή δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν πετρέλαιο ή να εξασφαλίσουν αλλιώς τη θέρμανση για τις οικογένειες και τα παιδιά τους, η συγκυβέρνηση έχει το θράσος να ανακοινώνει μέτρα πριμοδότησης επιχειρηματιών που εμπορεύονται τα λεγόμενα ενεργειακά τζάκια. Και τάζει κίνητρα για όποιον μετατρέψει το τζάκι του σε ενεργειακό, κάτι που έχει αρκετά μεγάλο κόστος.

Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης στη Βουλή στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου για την ενεργειακή απόδοση κτιρίων. Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι το μέτρο της παροχής κινήτρων ώστε να μετατραπούν τα τζάκια σε ενεργειακά έχει στόχο τόσο την εξοικονόμηση πόρων για θέρμανση όσο και την άμβλυνση του φαινομένου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Και αυτό θα ενταχθεί άμεσα στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον», όπως επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το τελευταίο διάστημα με αφορμή την αδυναμία των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών να ζεσταθούν εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, έχουν εμφανιστεί πολλές εταιρίες που λανσάρουν τέτοια ενεργειακά τζάκια. Μάλιστα, γνωστά αστικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν αναλάβει και ρόλο πλασιέ αυτών των επιχειρήσεων. Την ώρα που ο λαός παγώνει αυτοί κάνουν μπίζνες...

3 σχόλια:

DimitrisDJ είπε...

καλημερα οικοδομε καλη αγωνιστικη χρονια συναδελφε..
δεν λυνετε το προβλημα με το ενεργεικο τζακι..
ασε που ειναι πανακριβο και μεχρι να το επενδυσεις κατω και μετα πανω με γυψοσανιδα θα φτασει πολυ ακριβα..
ολα γινοντε για της μεγαλες εταιρειες και οχι μονο.
μα πω εδω ομως απο τα τεμπη και πανω ολοι η μακεδονια δουλεβει πολυ ενεργιακο τζακι..
στη δικη μας περιοχη κατω 2 στους δεκα αν θα βαλουν ενεργειακο.
4 προσφορες που εδωσα για τζακι που ειναι η δουλεια μου τζακας οι δυο βαλανε σομπες με 300 ευρω περιπου αφου ο κοσμος δεν εχει χρηματα να φιαξει χτιστο η προκατ τζακι.
και μιλαμε για τιμες πριν 10 χρονια που ειχαμε εδωσα προσφορα..
στο διαταυτα.
ολα γινονται για τους εκμεταλλευτες και τους καιροσκοπους και οχι για το λαο συναδελφε ετσι καταλαβα..
καλη δυναμη
χρηστος τζακας

DimitrisDJ είπε...

συναδελφε ξεχασα κατι εχουμε συνεδριο ομοσπονδιας οικοδομων της 18-19-20 γεναρη .
δεν ειδα να γραψεις κατι για το συνεδριο μας κοιταξετο αν μπορεις και πεσμου να σου στειλω υλικο αν θελεις.
για να γραψεις κατι το εκτιμω γεια.

Οικοδόμος είπε...

@ DimitrisDJ:
Καλημέρα και καλή χρονιά συνάδελφε Χρήστο.
Όπως τα λες είναι. Εδώ δεν έχουμε λεφτά να αγοράσουμε ξύλα, η μετατροπή του τζακιού σε ενεργειακό μας μάρανε. Οι επιδοτήσεις είναι για να κάνουν τζίρο στους επιχειρηματίες. Αυτόν που το σπίτι του είναι ψυγείο δεν τον αφορούν, δεν τον ζεσταίνουν.

Για το συνέδριο της Ομοσπονδίας θα γίνει αναφορά αυτές τις μέρες από το μπλογκ. Και βέβαια θέλω να μου στείλεις ό,τι υλικό μπορείς, εννοείται. Το email είναι:

e.oikodomos@gmail.com

Καλή δύναμη συνάδελφε!