Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝE, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της φτώχειας - 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, Γιάννενα 8 - 9 Ιούλη 2017


Στα Γιάννενα, στο όμορφο Πάρκο Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο Σαλόνι), θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Ιούλη η μεγάλη συνάντηση χιλιάδων νέων από όλη την Ελλάδα, το 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.


Με σύνθημα «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ, πρωτοπόρα νεολαία του ΚΚΕ στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της φτώχειας» και με πλούσιες εκδηλώσεις στο πρόγραμμά του, αποτελεί τον πόλο έλξης χιλιάδων νέων από ολόκληρη την Ελλάδα.

«Έλα μαζί μας στον αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων!», τονίζει στο σχετικό κάλεσμά της η ΚΝΕ περιγράφοντας το περιεχόμενο του 26ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου: 
«Ελα μαζί μας στα Γιάννενα, στη μεγάλη συνάντηση χιλιάδων νέων απ' όλη την Ελλάδα:

  • Για να στείλουμε μήνυμα ότι οι νέοι και οι λαοί των Βαλκανίων έχουμε μοναδικό συμφέρον να παλέψουμε για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, στις κυβερνήσεις και τις ενώσεις του, ΝΑΤΟ - ΕΕ, που γεννούν φτώχεια, πολέμους και εκμετάλλευση.
  • Για να μάθουμε για τη θρυλική Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας, τη Νεολαία του ΚΚΕ από το 1922 έως το 1943, λίγα χιλιόμετρα από το Καλπάκι, στο οποίο εκατοντάδες κομμουνιστές φαντάροι υπέστησαν βασανιστήρια επειδή αντιπάλευαν το σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων.
  • Για να συζητήσουμε για το τι χρειάζεται να κάνουμε για να αλλάξει η κατάσταση που ζούμε. Για να μάθεις από πρώτο χέρι τι προτείνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ και να βαδίσουμε μαζί το δρόμο της ανατροπής.

Παλεύουμε μαζί με τους λαούς της περιοχής ενάντια στους εκμεταλλευτές!

Η γειτονιά μας και ιδιαίτερα η περιοχή των Βαλκανίων φλέγονται από τους ανταγωνισμούς μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, καπιταλιστικών κρατών, ιμπεριαλιστικών ενώσεων, με την Ελλάδα να εμπλέκεται ενεργά. Το τελευταίο διάστημα οξύνονται πάλι οι αντιπαραθέσεις (σε ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο, Μαυροβούνιο, Σερβία κ.λπ.), με υπόβαθρο την καλλιέργεια των εθνικισμών και την παρέμβαση ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων (ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Ρωσία), που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την εδραίωση και την επέκταση των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων τους στην περιοχή, για τον έλεγχο των αγορών, των πηγών Ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους. 

Η νεολαία και ο λαός στην Ελλάδα έχουμε κάθε λόγο να επαγρυπνούμε και να είμαστε σε ετοιμότητα, να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας που γίνεται με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τη στιγμή που τσακίζουν τα δικαιώματα της νεολαίας στη δουλειά, στη μόρφωση και τη ζωή, για παράδειγμα η ανεργία των νέων βρίσκεται στο 50%, δίνουν δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ, ξοδεύουν πάνω από το 2% του ΑΕΠ της χώρας κάθε χρόνο για αναβαθμίσεις, αγορές και μετατροπές τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων σε ΝΑΤΟικά σχήματα και σώματα. Οι εκατοντάδες αντιΝΑΤΟικές κινητοποιήσεις, τα μπλόκα που στήνουν καθημερινά χιλιάδες διαδηλωτές, από τον Εβρο έως τη Σούδα και από τη Μυτιλήνη έως την Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη, οι δεκάδες εκδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης προς τους γειτονικούς λαούς ήδη έχουν στείλει μήνυμα. Απέναντι σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς, παίρνουμε τα μέτρα μας, δυναμώνουμε τον αγώνα για: 

-- Την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτικών από το εξωτερικό. Κανένας Ελληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα της χώρας. 

-- Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές στη χώρα. Καμιά διευκόλυνση σε ΝΑΤΟικά στρατεύματα να χρησιμοποιούν τις ελληνικές θάλασσες, αέρα κι εδάφη για να βομβαρδίζουν άλλους λαούς ή να ασκούνται στα εγκληματικά τους σχέδια. 

-- Να φύγουν τώρα το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από το Αιγαίο. 

-- Καμιά αλλαγή συνόρων. Μαθαίνουμε - Εμπνεόμαστε - Συνεχίζουμε... 

Η τοποθεσία του 26ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ δεν είναι τυχαία. Λίγα χιλιόμετρα από το χώρο της κατασκήνωσης λειτούργησε από το 1924 έως το 1934 ο Πειθαρχικός Ουλαμός του Καλπακίου. Στο χωριό Καλπάκι στέλνονταν οι κομμουνιστές φαντάροι επειδή πάλευαν απέναντι στη φτώχεια και την πείνα, απέναντι στη φρίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου, απέναντι στον ίδιο εχθρό που έχουμε κι εμείς σήμερα: Το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα. Τα βασανιστήρια και τα καψώνια δεν μπόρεσαν να τους λυγίσουν. Αντίθετα, τους ατσάλωσαν κι έγραψαν λαμπρές σελίδες αντοχής, ηρωισμού και πίστης στα ιδανικά και τον αγώνα του Κόμματος μας, του ΚΚΕ. 

Το Διήμερο, λοιπόν, είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μάθουμε για την ηρωική πορεία της Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας (ΟΚΝΕ), της Νεολαίας του ΚΚΕ στα χρόνια 1922 - 1943. Για να μάθουμε και να τιμήσουμε τους ήρωες του λαού μας και την Ιστορία του τόπου μας, αυτή που δε μας μαθαίνουν στα σχολικά βιβλία και τα αμφιθέατρα των σχολών. 

Για να τιμήσουμε όλους όσοι πάλεψαν και στάθηκαν περήφανα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Ραντεβού στα Γιάννενα στις 8 - 9 Ιούλη 2017, στο όμορφο πάρκο Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο Σαλόνι):

  • Με συζητήσεις και εκδηλώσεις για τη ζωή για την οποία παλεύουμε και μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
  • Με επισκέψεις στο Καλπάκι και άλλα μέρη με μεγάλη ιστορική σημασία.
  • Με πλούσιες αθλητικές δραστηριότητες, συναυλίες και γλέντια.

Ελα μαζί μας στο 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ, πρωτοπόρα νεολαία του ΚΚΕ στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της φτώχειας».

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Είναι πολύ σημαντικό γεγόνος η Ανάδειξη της δράσης της Ηρωικής ΟΚΝΕ 1922 1943 και το πόσα πρόσφερε στο Εργατικό και Κ.Κ της χώρας μας. Σύντροφοι που πέρασαν απο τις γραμμές της πολέμησαν σε όλα τα πεδία της Ταξικής πάλης στην χώρα μας και Διεθνώς. Ταυτόχρονα μέσα απο αυτή την δράση φωτίζεται καλύτερα πόσο καταστροφικό ήταν η διάλυση της 1943 1968 συνδυασμένο με την διάλυση των Κ.Ο το 1958 και τι καταστροφικές συνέπιες είχε στο ΚΚΕ. Τα διδάγματα είναι πολύτιμα.