Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καταγγέλλει την αντικομμουνιστική υστερία στην Πολωνία


Με ανακοίνωση - διαμαρτυρία της, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) καταγγέλλει την πολωνική κυβέρνηση για την καταστροφή μνημείων και τις αντικομμουνιστικές απαγορεύσεις που επιβάλλει. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Πριν από λίγες μέρες, η αντιδραστική - αντικομμουνιστική κυβέρνηση της Πολωνίας, με τροπολογίες που πέρασε από τη Βουλή, αποφάσισε ότι μέσα σε 12 μήνες θα πρέπει να καταστραφούν τουλάχιστον 469 μνημεία της σοβιετικής περιόδου, ανάμεσα στα οποία περί τα 250 μνημεία είναι αφιερωμένα στον Κόκκινο Στρατό και την Απελευθέρωση της Πολωνίας από τη ναζιστική κατοχή, στους κομμουνιστές αντάρτες της Λαϊκής Φρουράς και του Λαϊκού Στρατού. Κι αυτό ενώ είναι γνωστό ότι για την απελευθέρωση της Πολωνίας από τους ναζί σκοτώθηκαν 600 χιλιάδες στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού.

Η βέβηλη αυτή απόφαση έρχεται σαν συνέχεια των μέτρων απαγόρευσης του κομμουνισμού, που τον εξισώνει με τον φασισμό! Και βέβαια η κυβέρνηση της Πολωνίας έχει τη στήριξη, ουσιαστικά, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έχει αναγάγει τον αντικομουνισμό σε επίσημη ιδεολογία της.

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καταγγέλλει την αντιδραστική κυβέρνηση της Πολωνίας και τις αντικομμουνιστικές αποφάσεις της, που δικαιώνουν το ναζισμό - φασισμό και γι' αυτό αποτελούν βάναυση πρόκληση στους αντιστασιακούς - αντιφασίστες αγωνιστές.

Απαιτεί, επιτέλους, να σταματήσει το κυνήγι μαγισσών και να μην καταστραφούν τα μνημεία που τιμούν την αντίσταση κατά του φασισμού - ναζισμού και των λαών του αντιφασιστικού Αξονα.

Καλούμε τους αγωνιστές, τους φίλους και απογόνους της Αντίστασης να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και να καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ενωση, που καλύπτει τέτοιες βέβηλες πράξεις τόσο από το αντιδραστικό καθεστώς της Πολωνίας, όσο και άλλων αντιδραστικών κυβερνήσεων στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες - μέλη, τώρα, της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ας είναι βέβαιοι, την απάντηση θα δώσουν αργά ή γρήγορα οι λαοί και θα αποκαταστήσουν την πραγματική ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ενάντια στην επιχείρηση πλαστογράφησής της από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τις αντιδραστικές κυβερνήσεις».

Ριζοσπάστης

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Και που ειναι τα πρωην χιλιαδες μελλη του κκ πολωνιας?γιατι δεν βγαινουν στους δρομους? η μηπως ηταν μονο στα "χαρτια " "συντροφοι"?η μηπως οποιος "καει στο χυλο φυσαει και το γιαουρτι"? Αυτα τα ερωτηματα συντροφοι θελουν απαντησεις...επειγοντως..

Unknown είπε...

Ολα έχουν απαντηθεί και τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Σοσιαλισμός εφαρμόστηκε και πέτυχε στην ΕΣΣΔ με Εκπληκτικά αποτελέσματα όσο στην Εξουσία ήταν οι Μπολσεβίκοι. Και μάλιστα σε Συνθήκες καπιταλιστικής περικύκλωσης και Εσωτερικής Αντεπανάστασης απο την 5η Φάλαγγα με Σαμποτάζ κ.α. Η πολωνία και άλλες 8 χώρες αποσπάστηκαν απο τον Καπιταλισμό χάρη στον Κόκκινο Στρατό που έδωσε στους λαούς την Δυνατότητα να οικοδομήσουν Σοσιαλισμό χωρίς να τους Πνίξουν στο αίμα ....ΦΙΛΟΙ... και εχθροί. Δυστυχώς το Κόμμα των Μπολσεβίκων έμεινε απο Στελέχη λόγω του πολέμου και το 1953....επικράτησε ο Οπορτουνισμός που με την ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ εφαρμογή νόμων του Καπιταλισμού σε μια πορεία κατεστρεψε τα πάντα δυσφημίζοντας τον Σοσιαλισμό μετατρέποντας τα Κ.Κ σε όχημα της Αντεπανάστασης. Αρα δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να είμαστε σύντροφοι με τους Ιδεολογικούς απογόνους των Δολοφόνων του Σοσιαλισμού.

Unknown είπε...

Στο 18ο Συνέδριο το 2009 υπάρχουν όλες οι Απαντήσεις για το πως ανατράπηκε ο Σοσιαλισμός. Εχουμε 2017 αρα έχουν περάσει ....8 χρόνια....

νκ είπε...

οσοι γνωριζουν ιστορια τιμουν τους πεσοντες για την Πολωνια κι αλλου.Οι αλλοι τρωνε την αθλια αντικομουνιστικη προπαγανδα των ιμπεριαλιστων του κεφαλαιου της ταχα δημοκρατικης δυσης.

Si, podemos ser KKE. είπε...

Τρομάζουν μπροστά στο ενδεχόμενο η νέα γενιά να μάθει την αλήθεια για την ιστορία του τόπου της. Να μάθουν τα εγκλήματα των ναζί αλλά και τις κατακτήσεις των σοσιαλιστικών χωρών. ΄Οτι η ζωή μπορεί να γίνει καλύτερη αν πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Θα 'ρθει η ώρα όμως που δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν την οργή του λαού τους.