Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της Ηριάννας Β.Λ.


Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της Ηριάννας Β.Λ., αναφέρει:

«Η επιμονή των δικαστηρίων στην άδικη φυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ., χωρίς κανένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο, μετά και τη χθεσινή απόφαση του πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, είναι απαράδεκτη, προκλητική, απέναντι στο κοινό περί δικαίου αίσθημα κι επικίνδυνη για τις λαϊκές ελευθερίες.

Σοβαρές ευθύνες επωμίζεται και η κυβέρνηση που, όχι μόνο διατηρεί άθικτο το αυταρχικό-κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, που τυλίγει ανθρώπους σε μια "κόλλα χαρτί" και αποτελεί τη βάση τέτοιων απαράδεκτων δικαστικών αποφάσεων, αλλά και το εμπλουτίζει συνεχώς, στο πλαίσιο και της προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας στις αντιδραστικές ευρωενωσιακές κατευθύνσεις.

Εσχάτως μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ -μέσω του δημοσιογραφικού του οργάνου- υιοθετεί όλο το αντιδραστικό ιδεολογικό οπλοστάσιο, μέχρι και τη θεωρία των δύο άκρων, ενισχύοντας το γενικότερο κλίμα καταστολής κι αυταρχισμού.

Κατά συνέπεια, οι αντιδράσεις στελεχών της κυβέρνησης κατά της δικαστικής απόφασης υπηρετούν άλλους σχεδιασμούς, στο φόντο της γενικότερης αντιπαράθεσης γύρω απ’ τη "δικαιοσύνη", ενώ περιέχουν κι αρκετή δόση υποκρισίας, όσο δεν ακουμπούν το αυταρχικό νομοθετικό πλαίσιο, όπως για παράδειγμα αυτό της λεγόμενης "αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας"».

Δείτε και αυτά:
Η αστική δικαιοσύνη δείχνει τα δόντια της
Σοφοκλέους Ηριάννα
Στα σαγόνια του τρομονόμου

2 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα την σαφέστατη και ξεκάθαρη αυτή ανακοίνωση του Κόμματος.
Καλή σου συνέχεια Οικοδόμε.

Unknown είπε...

Το πέταγμα της Μπάλας στην Εξέδρα απο την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ για να κρύψει την σφαγή του λαού. Αυτοί που θα σκίζαν τα μνημόνια και θα κάνανε τον Καπιταλισμό να χορεύει ...πεντοζάλι.... πουλάνε τρελίτσες. Αυτοί που θελανε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής για τον Εκλογικό νόμο πήγανε μαζί τους στο Καστελόριζο και στηρίζουν την θεωρία τον δυο άκρων. Απλά ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ.