Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Συμφωνική μουσική δωρεάν στο λαό κάτω από την πανσέληνο


Δεν συμβαίνει συχνά να προσφέρεται στους εργαζόμενους και γενικότερα στους ανθρώπους των λαϊκών τάξεων υψηλής ποιότητας πολιτιστικό προϊόν χωρίς να τους ζητηθεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής – «Σκοπευτήριο» το κάνει πράξη στα σχεδόν δυο χρόνια λειτουργίας της, με το να προβάλλει δεκάδες ταινίες από διαφορετικά είδη κινηματογράφου και με προέλευση από πολλά μέρη του κόσμου, στην Καισαριανή όπου βρίσκεται η έδρα της, αλλά και σε άλλες περιοχές. Ταινίες που ο θεατής δύσκολα θα δει να προβάλλονται στις πολυδιαφημισμένες εμπορικές αίθουσες, μιας και τα μηνύματα που εκπέμπουν είναι συνήθως «ασύμβατα» με τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους και γενικότερα με αυτά των μονοπωλίων  στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.
Όταν ιδρύθηκε η Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής – «Σκοπευτήριο» παράλληλα με το στίγμα της που δεν άργησε να εδραιωθεί έδωσε «υπόσχεση» οι δραστηριότητές της  να επεκταθούν και πέραν του κινηματογράφου στο χώρο του πολιτισμού. Όπως για παράδειγμα θα συμβεί και αύριο στην Καισαριανή, με την ξεχωριστή και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργανώνει κάτω από το φως της πανσέληνου του Ιούλη.
Αύριο Κυριακή, λοιπόν,  9 του Ιούλη, στις 9 το βράδυ, δίπλα από το χώρο Θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, μας περιμένει μια βραδιά κάτω από την πανσέληνο με κλασική μουσική από την φιλαρμονική ορχήστρα ΦΙΛ.Ο.Ν. (Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων), που αποτελείται από εκλεκτούς νέους μουσικούς που οδηγούνται από την ανάγκη τους να εκφραστούν μέσα από την κλασική μουσική.
Η φιλαρμονική ορχήστρα ΦΙΛ.Ο.Ν. θα παρουσιάσει έργα αγαπημένων συνθετών, παλαιότερα αλλά και σύγχρονα, στα πλαίσια πάντα του κλασικού ρεπερτορίου. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι εκλεκτές ηθοποιοί Ελένη Γερασιμίδου και Αγγελική Ξένου που θα απαγγείλουν ποιήματα ελλήνων ποιητών, με θέμα… φυσικά το φεγγάρι. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
Ας κάνουμε ένα ξεχωριστό δώρο στον εαυτό μας, στον άνθρωπό μας, στους φίλους, στην παρέα μας και ας απολαύσουμε το ιουλιάτικο ολόγιομο φεγγάρι με τους μαγευτικούς ήχους της κλασικής μουσικής και την ομορφιά των στίχων των ποιητών, σ’ ένα χώρο όπου τα πιο βάρβαρα ένστικτα και τα πιο υπέροχα ιδανικά του ανθρώπινου είδους συνέθεσαν μεγαλεία ηρωισμού και θυσίας για να γίνει ανθρώπινος και υπέροχος ο κόσμος ολόκληρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: