Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Μπαράζ συνδικαλιστικών διώξεων στη Ζάκυνθο - Συνεχίζεται σήμερα η δίκη των χαλυβουργών


Συγκέντρωση στα δικαστήρια, την Τρίτη 8 Απρίλη, στις 9 π.μ. διοργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου. Τη μέρα εκείνη είναι προγραμματισμένες δύο δίκες συνδικαλιστών. Συγκεκριμένα, δικάζεται ο Παναγιώτης Στρούζας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και μέλος της Γραμματείας Ζακύνθου του ΠΑΜΕ, με την κατηγορία της παρακώλυσης δημόσιας υπηρεσίας, επειδή στην απεργία του ΠΑΜΕ στις 17 Δεκέμβρη 2009, συμμετείχε μαζί με άλλους εργαζόμενους στην περιφρούρηση της απεργίας στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.

Την κατηγορία της φθοράς ξένης περιουσίας αντιμετωπίζουν σε άλλη δίκη την ίδια μέρα οι Παναγιώτης Στρούζας, Διονύσης Κλάδης, πρώην πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Διονύσης Καλαμαράς, μέλος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Νίκος Αρβανιτάκης, πρώην μέλος του ΔΣ του σωματείου Οικοδόμων. Κατηγορούνται επειδή τον Αύγουστο του 2008 έγραψαν συνθήματα για το δικαίωμα στη μητρότητα, πράξη για την οποία είχαν συλληφθεί και κρατηθεί στο ΑΤ Ζακύνθου για αρκετές ώρες.
Επίσης, στις 11 Απρίλη δικάζονται στο εφετείο Πατρών οι συνδικαλιστές Διονύσης Κλάδης, Τάκης Στρούζας, Διονύσης Κόμης, πρώην Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου και Γιώργος Σταθόπουλος, πρώην πρόεδρος του σωματείου Οικοδόμων, που είχαν πρωτοστατήσει το Μάη του 2007, μετά από απόφαση συνδικάτων, σε συμβολική κατάληψη του υποκαταστήματος του ΙΚΑ.

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη των χαλυβουργών

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη των χαλυβουργών, στο πρόσωπο των οποίων κυβέρνηση και εργοδοσία επιδιώκουν να κάτσουν στο εδώλιο την πολύμηνη απεργία τους, το μήνυμα που έστειλε, την ανταπόκριση, την αλληλεγγύη και την υποστήριξη που συνάντησε μέσα κι έξω από την Ελλάδα. Σύσσωμος ο μηχανισμός της εργοδοσίας έχει παρελάσει από τη θέση του μάρτυρα κατηγορίας. Οι καταθέσεις τους, που αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα, στόχο έχουν να αμαυρώσουν τη μάχη που έδωσε η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στο εργοστάσιο της «Χαλυβουργίας Ελλάδος». Με τις πλάτες της εργοδοσίας, επιτίθενται με προκλητικό τρόπο στους συναδέλφους τους, στο σωματείο και στην τότε διοίκησή του, στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που στήριξαν τους απεργούς, ενώ ο ζήλος τους είναι τέτοιος που δε χάνουν ευκαιρία να στραφούν ενάντια στο ΚΚΕ, που στάθηκε συμπαραστάτης στον αγώνα των απεργών.

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: