Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Μαζική η πορεία του ΠΑΜΕ στη Βουλή - Στον ΟΛΠ διαδήλωσαν οι απεργοί στον Πειραιά (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Μαζική η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια στη Βουλή με τη συμμετοχή απεργών από δεκάδες κλάδους, ανέργων αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, φοιτητών και σπουδαστών, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλη τη χώρα.Το σύνθημα στέλνει το μήνυμα: «Με το ΠΑΜΕ για έξοδο τώρα από την ΕΕ των μονοπωλίων».
Στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 
Με την έναρξη της πορείας ανακοινώθηκε ότι η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1η Μάη θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα. Για την προετοιμασία της απεργίας το Σάββατο 12 Απρίλη στις 9 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνδικαλιστική σύσκεψη στα γραφεία του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή προέδρων Συνδικάτων, Ομοσπονδιών και επικεφαλείς των κλάδων.
Στον Πειραιά, οι απεργοί με τις σημαίες του ΠΑΜΕ πορεύτηκαν από την πλατεία Καραισκάκη προς τον ΟΛΠ. 
Η κεντρική ομιλία στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια
Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, τόσο ως καταδίκη των νέων βάρβαρων μέτρων του πολυνομοσχεδίου όσο και ως έκφραση της αποφασιστικότητας να αντιδράσουμε και κατά των επόμενων μέτρων που ετοιμάζονται, αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην πάλη μας ενάντια στα μονοπώλια, την κυβέρνηση, την ΕΕ τόνισε μιλώντας στην Ομόνοια ο Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστουφανουργίας, Ιματισμού και Δέρματος (Διαβάστε στο συνημμένο όλη την ομιλία και δείτε απόσπασμα ομιλίας ΕΔΩ).
Υπογράμμισε ότι το ΠΑΜΕ έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας «παρά την υπονόμευση από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, αλλά και την Αυτόνομη Παρέμβαση και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Με αφορμή τις νέες απειλές της Χρυσής Αυγής σε βάρος του ταξικού κινήματος ο Β. Σταμούλης κάλεσε τους εργαζόμενους να απομονώσουν τους φασίστες.
Σχετικά με την ανάπτυξη για την οποία μιλούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση υπογράμμισε ότι «το ζήτημα δεν είναι αν έρχεται η αν δεν έρχεται ανάπτυξη, που κάποια στιγμή θα έρθει. Το ζήτημα είναι που θα έχει στηριχτεί και τι ανάπτυξη θα είναι. Και θα είναι μια ανάπτυξη που θα έχει στηριχτεί στα νεκροταφεία των δικαιωμάτων των εργαζομένων». 
Ο Β. Σταμούλης κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. «Ανασύνταξη του κινήματος, χωρίς να θίγονται η κυριαρχία και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, χωρίς να αμφισβητείται η στρατηγική της ΕΕ, χωρίς συγκρούσεις με τις αντιλαϊκές πολιτικές, με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, χωρίς ανατροπές των συσχετισμών δύναμης στα συνδικάτα δεν μπορεί να υπάρξει» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σταύρος Φλώρος μέλος του ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων στη Χαλυβουργία και ο Άρης Μερκενίδης μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΕΠ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Coca Cola στη Θεσσαλονίκη. (Δείτε βίντεο με αποσπάσματα ΕΔΩ)Επίσης χαιρετισμό απήθυνε η Αινόα Ετσάιντε, ΓΓ της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων LAB στη χώρα των Βάσκων.
Χαιρετιστήρια μηνύματα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έστειλαν η Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών, Συνδικάτα της Ισπανίας και η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων της Πορτογαλίας.
Μαζική η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στον Πειραιά
Μαζική η απεργιακή συγκέντρωση και η πορεία του ΠΑΜΕ στον Πειραιά. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Καραϊσκάκη και ακολούθησε πορεία στον ΟΛΠ. (Δείτε φωτογραφίες στο τέλος)
Στη συγκέντρωση χαιρέτησε ο Γιώργος Παπαβασιλείου από τις ταξικές δυνάμεις των λιμενεργατών, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Θανάσης Ευαγγελάκης μέλος της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ και 'Α γραμματέας της ΠΕΜΕΝ. (Διαβάστε στο συνημμένο όλη την ομιλία)
Προειδοποίησε τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, τα τσιράκια των μεγαλοεργολάβων, ότι το Πέραμα δεν θα γίνει εργασιακό Νταχάου. «Απέναντι σας δεν θα βρείτε Μπαλτάκους, αλλά με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές θα βρείτε το οργανωμένο, ταξικό εργατικό κίνημα και θα σας τσακίσει. Ρωτήστε και τους δοσίλογους, κουκουλοφόρους προγόνους σας. Καλούμε τους εργάτες να μείνουν ενωμένοι, για να μπορούν να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική και όχι να διαιρεθούν με βάση αυτά που λέει το κεφάλαιο μέσω της Χρυσής Αυγής».
Υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται είναι να ξεφυτρώνουν διαρκώς εργασιακά γκέτο αλλά COSCO, πλοία «γαλέρες» όπως στην κρουαζιέρα. «Ζούμε αυτή την κατάσταση σε κάθε κλάδο με μεγάλες μειώσεις παραγωγής και εμπορίου με μεγάλες καταστροφικές συνέπειες και πανελλαδικά αλλά και στον Πειραιά, με τη μείωση των οργανικών συνθέσεων αλλά και των δρομολογημένων ακτοπλοϊκών πλοίων, με την συρρίκνωση την Ν/Ζώνης, την απαξίωση των ναυπηγείων, τα καθημερινά λουκέτα επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρομάγαζων. Η ανεργία στον Πειραιά τσακίζει κάθε λαϊκή οικογένεια».
Ο Θ. Ευαγγελάκης υπογράμμισε ότι «στον Πειραιά με τη σφοδρή επίθεση που δέχονται από τα τελευταία αντιλαϊκά μέτρα οι ναυτεργάτες, οι λιμενεργάτες, οι εργαζόμενοι στην Ν/Ζ, επιβάλλεται να συνεχιστεί, να κλιμακωθεί ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και συνολικά των λιμανιών, να ακυρωθούν στην πράξη και να μείνουν στα χαρτιά οι νόμοι που θέλουν να επιβάλουν την κατάργηση των ΣΣΕ στους ναυτεργάτες και του δικαιώματος στην απεργία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: