Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΠΑΜΕ: Στις 9 Απρίλη απεργούμε όλοι και δείχνουμε τη δύναμή μας


Τη μάχη για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας την Τετάρτη 9 Απρίλη δίνει καθημερινά το ΠΑΜΕ κόντρα στον εκφοβισμό, τον αποπροσανατολισμό και τις αυταπάτες.
Την ώρα που ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός υπονομεύει με κάθε τρόπο την επιτυχία της απεργίας, ταξικά συνδικάτα και σωματεία πραγματοποιούν μέχρι τελευταία ώρα περιοδείες, εξορμήσεις και συσκέψεις, ανά περιοχή και σε τόπους δουλειάς.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καλούν τους εργαζόμενους να δείξουν τη δύναμή τους. Να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας, να την αξιοποιήσουν σαν βήμα κλιμάκωσης της πάλης για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, ενάντια στις μειώσεις μισθών, στα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση και στα επόμενα που σχεδιάζει για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.
Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνει στις 10 π.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας στις 9.30 π.μ.
  • Στην Κάνιγγος: Σωματεία, Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών - Καθαριστριών, Μεταφορών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, Κεντρικού Τομέα. 
  • Στην πλ. Βάθης: Σωματεία, Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Τροφίμων, Τύπου και Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας και Ιματισμού.
  • Στην πλ. Καραϊσκάκη: Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Δυτικού Τομέα, Βόρειου Τομέα, Δημόσιου και ΟΤΑ. 
  • Στην πλ. Εθνικής Αντίστασης: Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Συνταξιούχων και Νοτίου Τομέα.
  • Στα Χαυτεία: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και Εκπαιδευτικοί.
Οι συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις της χώρας:
Άγιος Νικόλαος, 10.30 π.μ. στη ΜΑΡΙΝΑ
Αγρίνιο, 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία
Αλεξανδρούπολη, 10 π.μ., στο Δημαρχείο
Άργος, 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγίου Πέτρου
Αργοστόλι, 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
Αρτα, 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο
Αταλάντη, 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία  
Βέροια, 10 π.μ., στην πλατεία Ωρολογίου
Βόλος, 10 π.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου
Γιάννενα, 10.30 π.μ., στο Δημαρχείο
Γιαννιτσά, 11 π.μ., στην πλατεία ΕΠΟΝ
Γρεβενά, 11 π.μ., στην πλατεία Λαχαναγοράς
Δράμα, 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
Εδεσσα, 11 π.μ., στους Μικρούς Καταρράκτες
Ζάκυνθος, 10.30 π.μ. στο παλιό Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου
Ηγουμενίτσα, 10.30 π.μ., στον πεζόδρομο
Ηράκλειο, 10 π.μ., στην πλ. Ελευθερίας
Θήβα, 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία 
Ικαρία, 12 το μεσημέρι στον Εύδηλο
Καβάλα, 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία 
Καλαμάτα, 11 π.μ. στην πλατεία 23ης Μάρτη 
Καρδίτσα, 10 π.μ.,  στην κεντρική πλατεία
Καστοριά, 10.30 π.μ.,  απέναντι από την πρώην Νομαρχία
Κατερίνη, 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία
Κέρκυρα, 10 π.μ. στην πλατεία Σαρόκο
Κιλκίς, 10.30 π.μ., στην πλατεία Ειρήνης
Κοζάνη: Στις 10.30 π.μ. στον πεζόδρομο Κοζάνης
Κομοτηνή, 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία
Κόρινθος,  10.30 π.μ. στα Περιβολάκια 
Λάρισα, 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία
Λαύριο, 11 π.μ., στο Λαύριο, άγαλμα Μεταλλωρύχων
Λαμία, 11 π.μ., στην πλατεία πάρκου 
Λευκάδα, 10 π.μ. Αγιος Μηνάς
Λέρος, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία Πλατάνου
Μέγαρα, 10 π.μ. στην πλατεία Ηρώων
Μυτιλήνη: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς
Νάξος, 11 π.μ. στην πλ. παλιού Δημαρχείου
Νάουσα, 10 π.μ. στην πλατεία
Ξάνθη, 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
Πάτρα,  10.30 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου
Πύργος,  10.30 π.μ. στην πλατεία ΟΤΕ 
Πτολεμαΐδα,  10.30 π.μ. στο παλιό πάρκο Πτολεμαΐδας
Ρέθυμνο, 10 π.μ., στο Δημαρχείο 
Ρόδος, 10.30 π.μ. στην πλατεία Κύπρου
Σάμος,  10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
Σέρρες, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας
Σπάρτη,  10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία 
Τρίκαλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία
Τρίπολη, 10.30 π.μ., πλατεία Πετρινού
Φλώρινα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Χανιά, 10 π.μ., πλατεία Νέων Καταστημάτων
Χαλκίδα, στις 9.30 π.μ., στην πλατεία Αγοράς
Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ 
«Στις 9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, τρόικα, κυβέρνηση θέλουν να τα αρπάξουν όλα. ΨΗΛΑ το κεφάλι! ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα να συνεχίσουμε την πάλη. Να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων. Καμία καθυστέρηση, καμία αναμονή!
Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δεν πρέπει να μείνει εκτός από αυτήν τη μάχη. Να κυριαρχήσει η αφοβία μπροστά στις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Το ΠΑΜΕ δε θα κάνει βήμα πίσω από το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικήσουν τη βελτίωση των όρων της ζωής τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να πετάξουμε από πάνω μας τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων». (Διαβάστε το κάλεσμα αναλυτικά ΕΔΩ).
Κάλεσμα στις Γραμματείες, τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα των μπλόκων να συμμετάσχουν μαχητικά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ, σημειώνοντας ότι «τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που θέσαμε και διεκδικήσαμε στα μπλόκα της μικρομεσαίας αγροτιάς σε όλη τη χώρα παραμένουν επίκαιρα και αναγκαία και τα διεκδικούμε για μια ακόμη φορά με τη μαζική συμμετοχή μας στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη 9 Απρίλη». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).
Κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 9 Απρίλη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ. Με το σύνθημα «Όλοι στους δρόμους του αγώνα την Τετάρτη 9 Απρίλη» καλεί σε συμμετοχή για οργάνωση της πάλης σε κάθε σωματείο, σε κάθε γειτονιά. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).
Να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία στις 9 Απρίλη καλεί τις γυναίκες η ΟΓΕ, σημειώνοντας ότι «οι δυνάμεις της ΟΓΕ δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ. Στις 9 Απρίλη καμιά εργαζόμενη στη δουλειά, καμιά άνεργη στο σπίτι. Δίνουμε το "παρών" στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).
Κάλεσμα στους σπουδαστές των ΤΕΙ και στους φοιτητές να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 9 Απρίλη, απευθύνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, σημειώνοντας: «Στις 9 Απρίλη κατεβαίνουμε στο δρόμο μαζί με το λαό σαν μια γροθιά κόντρα σε κυβέρνηση - ΕΕ - μονοπώλια! Έτσι δίνουμε και παίρνουμε περισσότερη δύναμη! Παλεύουμε για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: