Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ, ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ. (προσυγκέντρωση ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ ΣΤΙΣ 9:30 π.μ.)


Συνάδελφοι,
Στις 9 Απρίλη παίρνουμε όλοι μέρος στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία ενάντια στη νέα επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στα νέα μέτρα που προετοιμάζουν.
Η κυβέρνηση μαζί με τους κατασκευαστές, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, δεν πρόκειται να σταματήσουν να επιτίθονται. Αν μπορούσαν θα μας έπαιρναν για δουλειά δίνοντάς μας αντί για μισθό μόνο ένα πιάτο φαΐ και αυτό ίσα-ίσα για να μπορέσουμε να πάμε την άλλη μέρα για δουλειά.
  •    Ετοιμάζουν νέο μποναμά 800 εκατομμυρίων ευρώ στους εργοδότες, με τη μείωση κατά 3,9% στις εργοδοτικές εισφορές. Αυτό σημαίνει: Κομμένα επιδόματα, κομμένες παροχές, νέες «παρεμβάσεις» στο ασφαλιστικό, δηλαδή μείωση συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας.
  •    Μετά το «πάγωμα» των τριετιών τώρα έρχονται να τις καταργήσουν τελείως. Σκοπός τους είναι να δουλεύουμε με μισθούς πείνας.
  •   Απελευθερώνουν τις απολύσεις για να διευκολύνουν τους επιχειρηματίες να επιβάλουν ακόμα χαμηλότερα μεροκάματα και μισθούς, ακόμα χειρότερες εργασιακές σχέσεις. Θέλουν δηλαδή να εξασφαλίσουν φθηνούς εργάτες, όποτε τους χρειάζονται και για όσο διάστημα τους έχουν ανάγκη και μετά να τους πετάνε σαν στυμμένες λεμονόκουπες στο δρόμο.
  •   Στοχεύουν να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση των αγώνων με περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας ώστε ανενόχλητοι να προωθούν τα σχέδιά τους, να εξασφαλίσουν όλες τις προϋποθέσεις να εδραιωθεί και να μεγαλώσει η κερδοφορία του κεφαλαίου.

ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥΜΕ

ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

Συνάδελφοι,
Αυτοί θέλουν να μας τα αρπάξουν όλα. Δεν μπορούμε να τους βλέπουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Ο αγώνας δεν είναι εργολαβία για να τον αναθέσουμε σε κάποιον άλλον, ούτε γίνεται με το τηλεκοντρόλ. Ό,τι κατακτήσεις είχαμε, τις κερδίσαμε μέσα από την πάλη μας. Κανείς δεν μας χάρισε τίποτα.
Τα μέτρα που έχουν πάρει και αυτά που έρχονται, είναι μόνιμου χαρακτήρα, δεν είναι προσωρινά. Γι΄ αυτό πρέπει να δυναμώσουμε τον αγώνα. Να υπερασπιστούμε τη ζωή μας. Να ανοίξουμε δρόμο για ριζικές αλλαγές προς όφελός μας.
Η λύση δεν θα έρθει από σωτήρες που υπόσχονται το σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα σέβεται τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και ταυτόχρονα θα διασφαλίζει τα δικαιώματά μας. Ευρωπαϊκή Ένωση, κεφάλαιο και εργατικά λαϊκά δικαιώματα δεν είναι έννοιες ταυτόσημες.
Είτε τα συμφέροντα των εργαζομένων θα ικανοποιηθούν, είτε του κεφαλαίου. Οι λύσεις βρίσκονται στα δικά μας χέρια

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

  •   Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους άνεργους.
  •  Σφράγισμα των βιβλιαρίων του ΙΚΑ όλων των ανέργων. Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  •   Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.
  •  Έκτακτο επίδομα μπροστά στις γιορτές του ΠΑΣΧΑ.
  •   Κατάργηση της αύξησης κατά δύο χρόνια στα όρια ηλικίας. Μείωση των ορίων ηλικίας στα 50 και 55 χρόνια στις γυναίκες και τους άνδρες αντίστοιχα στα Β.Α.Ε. , και στα 55 και 60 στους άλλους κλάδους.
  •  Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ ΣΤΙΣ 9:30 π.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: