Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Όλοι σήμερα στις 7 μ.μ. διαδηλώνουμε στην Ομόνοια με το ΠΑΜΕ. Απαντάμε στον κυβερνητικό αυταρχισμό


Απάντηση στον αυταρχισμό και την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων από την κυβέρνηση δίνουν οι εργαζόμενοι της Αθήνας, με τη μαζική τους συμμετοχή στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο κέντρο της Αθήνας για την Τρίτη και την Τετάρτη, λόγω της άτυπης συνόδου του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων στο Ζάππειο. Στο έγγραφο της Αστυνομίας, για να αιτιολογηθεί αυτή η απόφαση, γίνεται επίκληση στην παρουσία σημαντικών πολιτικών, προσωπικοτήτων και ανώτερων αξιωματούχων της ΕΕ. 

Άμεσα την καταδίκη του εξέφρασε το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας στην ανακοίνωσή του: 

«Στα γραφεία του ΠΑΜΕ θυροκολλήθηκε απόφαση απαγόρευσης των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις εργατικές, λαϊκές εκδηλώσεις στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους και επιστρέφει την επίδοση της απόφασης ως απαράδεκτη. Η μετατροπή πλατειών και δρόμων σε σιδερόφραχτα κάστρα και "υγειονομικές ζώνες" δεν πρόκειται να γλιτώσουν την κυβέρνηση και τους επιτελείς της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας της ΕΕ από την οργή του λαού της χώρας μας και των άλλων λαών της Ευρώπης.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους ν’ απαντήσουν στον εντεινόμενο κυβερνητικό αυταρχισμό και στην απόπειρα τρομοκράτησης, με μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την Τρίτη στην Ομόνοια στις 7 το απόγευμα».  

Την καταδίκη τους στην απόφαση για απαγόρευση των διαδηλώσεων εκφράζουν η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ

Με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης που αποδεικνύει πως η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής πηγαίνει χέρι - χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή και καλεί σε μαζική συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ στην Ομόνοια. Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια θα παραβρεθεί και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επίσης, την απόφαση καταγγέλλουν το σωματείο εργαζομένων στην ΕΒΓΑ, η Ένωση Λογιστών Αθήνας - Πειραιά, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων στη ναυπηγική βιομηχανία Ελλάδας, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ), το Ε.Κ Λάρισας, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας(ΟΣΕΑΔΕ), ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. 

Οι προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για την Τρίτη 1η Απρίλη

Οι προσυγκεντρώσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου έχουν οριστεί στις 6.30 μ.μ. στα εξής σημεία:

  • Στην Κάνιγγος: Σωματεία, Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών - Καθαριστριών, Μεταφορών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, Κεντρικού Τομέα, Λαυρεωτικής, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ

  • Στην πλ. Βάθης: Σωματεία, Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Τροφίμων, Τύπου και Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, Δυτικού Τομέα, ΟΤΑ και Δημόσιου Τομέα, Θριασίου - Μεγάρων, Βόρειου Τομέα.

  • Στην πλ. Εθνικής Αντίστασης: Σωματεία, Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Συνταξιούχων, Νοτίου Τομέα και Πειραιά.
  • Στα Χαυτεία: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και Εκπαιδευτικοί.



Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Έρχονται να συζητήσουν για την ενιαία επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους, να μονιμοποιήσουν και να πολλαπλασιάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα για την ανάκαμψη του κεφαλαίου.

Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων φέρνει νέα βάρβαρα μέτρα για τους λαούς της Ευρώπης είτε έχουν μνημόνιο είτε όχι. Το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ αποτελούν το βασικό πυλώνα της αντιλαϊκής πολιτικής για το επόμενο διάστημα.

Το γκρέμισμα των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών στην Ευρώπη, η μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις με πληθώρα προγραμμάτων κακοπληρωμένης απασχόλησης μικρής διάρκειας με πρόσχημα τη νεανική ανεργία, το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι ο κεντρικός πυρήνας των μέτρων σε κάθε χώρα.

Οι δυνάμεις που ακόμα και σήμερα "παραμυθιάζουν" τους λαούς για το χαρακτήρα της ΕΕ βρίσκονται κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα. Όσο μύθος είναι πως μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση εντός της ΕΕ, άλλο τόσο ψέμα είναι πως η ΕΕ μπορεί να γίνει των λαών και ο καπιταλισμός να γίνει ανθρώπινος.

Φιλολαϊκή διέξοδος μπορεί να δοθεί μόνο με το δυνάμωμα της πάλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου σε κάθε χώρα».

1 σχόλιο:

Pjohn είπε...

Σύντροφε. Η φωτογραφία Κύπριου φοιτητή είναι ανάμεσα στις 10 επικρατέστερες στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Shoot the Crisis» που διοργανώνει GUE/NGL. Η φωτογραφία είναι από εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και είναι πολύ κοντά στο να κερδίσει. Μπορεί κάποιος να ψηφίσει την φωτογραφία κάνοντας like εδώ.

https://www.facebook.com/guengl/photos/a.696750470383712.1073741836.164355333623231/696750653717027/?type=3&theater

Ας στείλουμε ένα μήνυμα εν όψει των ευρωεκλογών σε όλη την Ευρώπη βγάζοντας την φώτο της ΚΝΕ νικήτρια.