Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Κίνδυνος έντασης του αυταρχισμού με «όχημα» τη Χρυσή Αυγή - 70.000 άνθρωποι παρακολουθούνται με υποκλοπές από την ΕΥΠ

Ο κίνδυνος όξυνσης του κρατικού αυταρχισμού, αυστηροποίησης διατάξεων και έντασης διώξεων «εν γένει», με αφορμή τη δράση της Χρυσής Αυγής, επισημάνθηκε σε εκδήλωση της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με συμμετοχή πανεπιστημιακών και νομικών. Οπως τονίστηκε, ήδη 70.000 άνθρωποι παρακολουθούνται με υποκλοπές από την ΕΥΠ, ενώ κατ' έτος αστυνομικές αρχές υποβάλλουν 5.000 αιτήματα στους εισαγγελείς για άρση απορρήτου επικοινωνιών. Υπάρχει επομένως κίνδυνος, όπως υποστηρίχτηκε, για αυταρχικές εκτροπές, ενώ αναφέρθηκαν ως παράδειγμα οι επικίνδυνες δηλώσεις του πρωθυπουργού Σαμαρά στις ΗΠΑ για το «άλλο άκρο».

Παριστάμενοι στην εκδήλωση μίλησαν για μακροχρόνια αδράνεια και διστακτικότητα Αστυνομίας και Δικαιοσύνης, μηχανισμών του κράτους απέναντι στους ναζί, για «ερείσματα των ναζί στην αστυνομία» και συνεργασία τους. Τέλος, ασκήθηκε κριτική στην απόφαση μη προσωρινής κράτησης τριών νεοναζί βουλευτών. Οπως σημειώθηκε χαρακτηριστικά, ενώ έχουν προφυλακιστεί για σχεδόν 18 μήνες οροθετικές τοξικομανείς γυναίκες ή πολίτες για χρέη, το μέτρο της προφυλάκισης δεν εφαρμόστηκε στους χρυσαυγίτες.
Ριζοσπάστης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να που η χρυσή αυγή τους φαίνεται σε πολλά πράγματα χρήσιμη. Πρώτα πρώτα με πρόσχημα τη δική της βία θα καταδικάσουν τις εργατικές κινητοποιήσεις ως βίαιες απέναντι στο.... καθόλου βίαιο(!!!) αστικό καθεστώς που εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό. Η ίδια η χρυσή αυγή βοήθησε τα αφεντικά και με το παραπάνω να προσλαμβάνουν άνεργους για ένα κομμάτι ψωμί και να τρομοκρατούν τους εργάτες που σκέφτονται να υποπέσουν στο έγκλημα της απεργίας. Χώρια που βοήθησε την.... επάρατη κατά τα άλλα κυβέρνησή μας να ψηφίσει τις φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους. Σωστά τα είχε πει ο Κουτσούμπας. Αν το αστικό κράτος αποφασίσει να κυνηγήσει το παιδί του τη χρυσή αυγή θα είναι γιατί στην πραγματικότητα θέλει να βρει ευκαιρία να κυνηγήσει το εργατικό λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ. Αλλά πιστεύω ότι η χρυσή αυγή θα φανεί και σε κάτι άλλο χρήσιμη. Που προς το παρόν δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Στο ψευτοδίλημμα που θα ριχτεί στις εκλογές -όποτε κι αν γίνουν αυτές-απευθυνόμενο στους αριστερούς ψηφοφόρους, "ψηφίστε Σύριζα γιατί έρχεται η χρυσή αυγή". Να που η χρυσή αυγή φαίνεται χρήσιμη σε πολλά πράγματα για τους αστούς. Υπάρχει ακόμη κάποιος που πιστεύει ότι θα καταδικαστεί;

Σοφία