Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Για άλλη μια φορά οι μάσκες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στην ΠΟΕΜ έπεσαν - Τον αποκλεισμό της από το προεδρείο και την εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας καταγγέλλει η ΔΑΣ Μετάλλου


Τον αποκλεισμό της από το προεδρείο και την εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας από την ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και ΕΠ των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει η ΔΑΣ Μετάλλου, τονίζοντας ότι είναι απαίτηση των σιδηροβιομηχάνων της χώρας.
Χαρακτηρίζοντας αστεία τα προσχήματα που χρησιμοποιήθηκαν, σημειώνει ότι οι σχεδιασμοί των εργοδοτών και οι απαιτήσεις τους για μείωση 20-22% μισθών και ημερομισθίων με νέα κλαδική ΣΣΕ, τις οποίες οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ έχουν ουσιαστικά αποδεχτεί, οι απαιτήσεις των εργοδοτών στις χαλυβουργίες, οι επιλογές της κυβέρνησης και των εργοδοτών για τα ναυπηγεία και τη Ζώνη, για τη διάλυση των Αμυντικών Βιομηχανιών, για το ξεπούλημα ή το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ είναι οι πραγματικοί λόγοι του αποκλεισμού.
Όπως τονίζεται στην καταγγελία: «Για άλλη μια φορά οι μάσκες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στην ΠΟΕΜ έπεσαν. Ήταν, είναι και παραμένουν τα "τσιράκια" των εργοδοτών και της κυβέρνησης, ο δούρειος ίππος ανάμεσα στους εργαζόμενους.
Ήταν, είναι και παραμένουν αντίπαλοι του κάθε μεταλλεργάτη και αυτό που τους νοιάζει είναι πώς θα υπηρετήσουν τα συμφέροντα του κάθε Μάνεση, του κάθε εργοδότη στον κλάδο και τίποτα θετικό δεν πρέπει οι εργαζόμενοι του κλάδου να περιμένουν.
Συνοδοιπόροι σε αυτά τα σχέδια οι δυνάμεις των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ που άδραξαν την ευκαιρία να στρογγυλοκαθίσουν στις καρέκλες του προεδρείου και της ΕΕ που τους πρόσφεραν, για να υπηρετήσουν μέσω του κοινού προγράμματος, με την ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ (προγραμματικό προεδρείο επί της ουσίας) τα συμφέροντα των εργοδοτών.
Μπροστά στα νέα δεδομένα και τις εξελίξεις στην Ομοσπονδία είναι πλέον μονόδρομος για τους μεταλλεργάτες η συσπείρωσή τους στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, που μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΜΑΧΗΣ, κέντρο καθοδήγησης για κάθε Σωματείο - Επιτροπή Αγώνα - Απεργιακή Επιτροπή, για κάθε μεταλλεργάτη.
Να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, να εμποδίσουν και να χαλάσουν τα σχέδια των εργοδοτών και της κυβέρνησης».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το περίεργο κι ίσως το ανησυχητικό για μας θα ήταν να τη δέχονταν τη ΔΑΣ στο προεδρείο. Πάντα μαζί θα είναι τα συνεταιράκια. Και θα κάνουν το χατίρι των αφεντικών τους. Μίλησε κανείς για συνεργασίες με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ; Εδώ οι καλές συνεργασίες.

Ανώνυμος είπε...

Τι να σου κάνουν κι οι εργατοπατέρες; Βλέπεις βάλανε στην φυλακή τους αρχηγούς και προς το παρόν η χρυσή αυγή δεν μπορεί να αναλάβει αυτό το έργο. Πρέπει λοιπόν να αναπληρώσουν το κενό που αφήνει η Χ.Α. οι εργατοπατέρες. Να βάλουν στην άκρη το ΠΑΜΕ και κατ' επέκτασιν το ΚΚΕ. ΄Ολη η βρόμικη δουλειά έχει πέσει στους ώμους τους. Μήπως να κάνουν απεργία και να ζητήσουν αύξηση; Αλλά προς Θεού όχι στις 23 Οκτώβρη και τσαντιστούν τα αφεντικά.