Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Δυο χρόνια χωρίς τον συνάδελφο οικοδόμο και σύντροφο Δημήτρη Κοτζαρίδη

Δημήτρης Κοτζαρίδης (1958-2011)

Στις 20 Οκτώβρη του 2011, κατά τη δεύτερη μέρα της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας, η μεγαλειώδης συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα δέχεται προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση από δυνάμεις του παρακράτους, που δρουν παράλληλα με τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους. Η επίθεση, που διεξήχθη με πέτρες, μολότοφ, αλλά και εξοπλισμό που παρέπεμπε σε σώματα ασφαλείας, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πάνω από 80 απεργών εργατών.
Στη συγκέντρωση άφησε την τελευταία του πνοή ο γραμματέας του παραρτήματος Βύρωνα του Συνδικάτου Οικοδόμων και συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, Δημήτρης Κοτζαρίδης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

΄Ημουνα σε κείνη την απεργιακή διαδήλωση. Που το έδαφος ανάβλυζε ακόμη τη μυρωδιά των χημικων που είχαν ριχτεί την προηγούμενη μέρα απ' τα ΜΑΤ του κ.Παπανδρέου και του κ. Σαμαρά και των λοιπών που.... καταδικάζουν τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται. Θυμάμαι τα γεγονότα και τις φωτιές και τις πέτρες που περναγαν πάνω απ' τα κεφάλια μας που μας πετούσαν οι παρακρατικοί. Και βγήκαν πολλοί την άλλη μέρα και κατηγορούσαν το ΠΑΜΕ γιατί τόλμησε να περιφρουρήσει την διαδήλωσή του. Και λέγαν ότι το ΚΚΕ περιφρουρούσε τη βουλή. Από ποιους; Απ' τους παρακρατικούς και τους χρυσαυγίτες που το ίδιο το κράτος τους βάζει να δημιουργούν τα επεισόδια. Απ' τους κουκουλοφλώρους που όλο δήθεν θέλουν να μπουν στη βουλή, αλλά.... το ξεχνούν όταν το ΠΑΜΕ δεν είναι μπροστά στη βουλή. Το ΠΑΜΕ απλώς περιφρουρουσε την διαδήλωσή του και πολύ καλά έκανε. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΌΠΟΙΑ ΜΈΡΑ ΘΕΛΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ; ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙ; ΑΝ ΒΓΕΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΚΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΑΠ' ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΛΙΜΠΑ ΑΣ ΠΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ;
Φανηκε όμως κι ο φόβος τους όλων αυτών που κατηγορούσαν το ΠΑΜΕ για το ότι είδαν ότι δε διαλύθηκε το μπλοκ του μετά την επίθεση αλλά κατάφερε να το περιφρουρήσει. Κι άρχισαν να μιλάνε για το στρατό του ΠΑΜΕ και κουραφέξαλα τούμπανα. Δεν πειράζει το φόβο μας να έχουν.
Σ' αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα, η καρδιά του συντρόφου μας δεν άντεξε. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Η θυσία του δεν πρέπει να πάει χαμένη.