Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Νέο κρούσμα αυταρχισμού και ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομένων - Συλλήψεις 13 εργατών στη Χαλκίδα


Νέο κρούσμα αυταρχισμού και ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομένων που υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στη δουλειά.

Στη σύλληψη 13 εργαζομένων από εργοστάσια της Χαλκίδας προχώρησαν αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις των ΜΑΤ, με πρόσχημα τη διάνοιξη του κτιρίου της Περιφέρειας, στην κατάληψη του οποίου είχαν προχωρήσει οι εργαζόμενοι διεκδικώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους αλλά και την καταβολή δεδουλευμένων.

Οι 13 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Χαλκίδας ενώ απέξω συγκεντρωμένοι βρίσκονται εργαζόμενοι από τα εργοστάσια ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή τους και καταγγέλλοντας τον κυβερνητικό αυταρχισμό.

Στο πλευρό των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή δυνάμεις ταξικών σωματείων και της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ.

Οι εργαζόμενοι από τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργοστασίων «Τσιμέντα Χαλκίδας», «Σέλμαν», «Νεοσέτ», «Ιντερκέμ», «Μηχανική» έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους αλλά και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα εργοστάσια που έχουν διακόψει την παραγωγική τους δραστηριότητα. 

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ είχε συνάντηση με τα σωματεία εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στα δίκαια αιτήματά τους ενώ για το θέμα ερώτηση έχει καταθέσει στη Βουλή το ΚΚΕ (Δείτε εδώ βίντεο με τη συζήτηση της ερώτησης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: