Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΙ (κι άλλο...): «Καταψηφίζουμε τη γενική απεργία επειδή είναι διασπαστική (!) και την προτείνει το ΠΑΜΕ (!)»


Τη Δευτέρα, 7 Οκτώβρη, συνεδρίασε το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ανέδειξαν την ανάγκη να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί ο αγώνας, αξιοποιώντας και την πείρα από την πρόσφατη απεργία. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, κατέθεσαν πρόταση για κήρυξη γενικής, πανεργατικής - πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας στις 23 Οκτώβρη.
Την πρόταση καταψήφισαν οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ), της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ.
Από τα «επιχειρήματα» που ακούστηκαν, αξίζει να σταθεί κανείς στα όσα είπε ο Β. Τζαφάς, εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΚ στο ΔΣ: «Η απεργία που προτείνει το ΠΑΜΕ είναι διασπαστική, είναι κομματική, δεν έχει σχέση με γενική απεργία, λειτουργεί σαν αντιπερισπασμός στο κίνημα, για να κρύψει το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ υπονομεύει τους αγώνες, το ΠΑΜΕ είναι αναξιόπιστη δύναμη και θα καταψηφίσουμε τη γενική απεργία μόνο γι' αυτό (!)».
Σχολιάζοντας τη στάση των άλλων δυνάμεων, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ σημειώνει τα εξής: «Δηλαδή, τι καταψήφισαν; Την προσπάθεια που κάνουν σωματεία με ταξικό προσανατολισμό, για να δοθεί ενιαία πανεργατική - πανδημοσιοϋπαλληλική απάντηση, από όλους τους εργαζόμενους μαζί, από όλους τους κλάδους μαζί, ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα! Σωματεία, που πασχίζουν οι εργαζόμενοι να οργανωθούν στους τόπους δουλειάς και να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους, που συγκρούονται με κυβέρνηση - εργοδοσία και δε χωρίζουν τους επιχειρηματίες σε καλούς και κακούς, σε υγιείς και μη, που δεν προσκυνούν την ΕΕ.
Την προσπάθεια αυτή, οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ χαρακτήρισαν σαν διασπαστική, σαν αντιπερισπασμό, σαν κομματική (προφανώς ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που αποτελούν πλειοψηφία σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ είναι ακομμάτιστες), που υπονομεύει μάλιστα τους αγώνες! Δεν μας προξενεί εντύπωση.
Είναι οι ίδιες δυνάμεις που το προηγούμενο διάστημα οργάνωσαν έναν αγώνα, αφήνοντας στην άκρη τις προϋποθέσεις επιτυχίας του, που επέλεξαν να κάνουμε μία απεργία διαρκείας στα τυφλά, από μόνοι μας χωρίς να διασφαλίζεται κοινός βηματισμός με άλλους κλάδους, ούτε καν των δύο εκπαιδευτικών ομοσπονδιών! Που επέλεξαν στόχους και μορφές πάλης με κριτήριο, όχι πώς θα γίνουν αποτελεσματικοί οι αγώνες μας, πώς θα πάνε ένα βήμα μπροστά τα αιτήματά μας, αλλά πώς θα συνδράμουν τις επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ για να μεγαλώσουν τα εκλογικά του ποσοστά και να γίνει "χαλίφης στη θέση του χαλίφη". Αυτές είναι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα! Αυτός είναι ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός!».

(ο τίτλος και οι υπογραμμίσεις δικά μας...)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς αυτό καταψήφισαν. Δεν θέλει ο Συριζα που ετοιμάζεται να γίνει κυβέρνηση-βέβαια πλέον έχω κάποιες αμφιβολίες αν θα τα καταφέρει- ένα ρωμαλέο κίνημα που θα αντιπαλέψει και τα δικά του μνημόνια. Γι' αυτό είναι υπέρ των απεργιών που στήνονται στο πόδι ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΣΤΟ ΤΈΛΟΣ και να απογοητευτεί ο κόσμος και να κάτσει στο σπίτι του. Κι ο Σύριζα -αν γίνει ποτέ κυβέρνηση- να μπορέσει να επιβάλει χωρίς εμπόδια και τα υπόλοιπα μέτρα που θα φέρουν η ΕΕ και το ΔΝΤ.