Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Καταγγελία στη συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης: «Ο πατέρας μου πέθανε επειδή μας έκοψαν το ρεύμα. Ζούσε με οξυγόνο»


-Κατάμεστη η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης
-Κινητοποίηση στη ΔΕΗ προγραμματίζουν για την επόμενη εβδομάδα
«Ο πατέρας μου ζούσε με συσκευή οξυγόνου. Μας ήρθε 3.000 ευρώ το ρεύμα και επειδή δεν το πληρώσαμε μας το έκοψαν. Ο πατέρας μου πέθανε» ανέφερε μια εκ των παριστάμενων στη συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης, το απόγευμα της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο, προκαλώντας ρίγος και παγώνοντας στην κυριολεξία το ακροατήριο. 

Μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης, η οποία έχει συσταθεί υλοποιώντας μια σειρά από παρεμβάσεις προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων της Ξάνθης, συγκεντρώθηκαν στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου συνομιλώντας και εκφράζοντας τους προβληματισμούς τους για θέματα όπως η θέρμανση, το εισιτήριο των 25 ευρώ στα Νοσοκομεία της χώρας, κατασχέσεις και επιδόματα αλλά και διακοπές ρεύματος και νερού.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αποφασίστηκαν δράσεις και κινητοποιήσεις για τις επόμενες ημέρες, μεταξύ των οποίων και μια ακόμη παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Ξάνθη την ερχόμενη εβδομάδα. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό μέχρι στιγμής η Λαϊκή Επιτροπή έχει προχωρήσει σε περισσότερες των 1.000 παρεμβάσεων στη ΔΕΗ, ώστε να επιτευχθούν είτε επανασυνδέσεις είτε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την αποπληρωμή οφειλών οικονομικά ασθενών καταναλωτών.

Οι παριστάμενοι εξέφρασαν τον προβληματισμό και την αγανάκτησή τους για προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, εκθέτοντας στο ακροατήριο τις προσωπικές τους εμπειρίες, με το μέλος της Γραμματείας του Γενικό  ΠΑΜΕ Ξάνθης κ. Κώστα Βογιατζή να τονίζει πως «τα προβλήματα περισσεύουν. Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο ακόμη και ζωές να χάνονται εξαιτίας αυτών των προβλημάτων. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο και πρέπει να βγει και να το πει». 

Παράλληλα υπήρξε ενημέρωση για τις δράσεις που προγραμματίζονται για την 6η Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης που έχει προκηρυχθεί.

thrakitoday.com

2 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Τα περιβόητα "ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια" με τα οποία πορεύονται οι λεγόμενοι "δημόσιοι" οργανισμοί σπέρνουν πλέον ανερυθρίαστα το θάνατο...

Ανώνυμος είπε...

Εδώ; Δε θα συγκινηθεί κανένας πρωθυπουργός; ΄Οπως στο δράμα της μικρής Μαρίας; Αλλά ξέχασα. Στην απόλυτη αστική δημοκρατία που ζούμε, τέτοιες ειδήσεις δεν βγαίνουν στα μεγάλα κανάλια.ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ. Οπότε κανείς δεν χρειάζεται να ρίξει κροκοδείλια δάκρυα. Ούτε καν από κρεμμύδια.