Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

O μπαρμπά Βαγγέλης της Αγιάς Σοφιάς Λήμνου



Έφυγε την Τετάρτη 26 Ιούνη ο άνθρωπος που δεν φοβήθηκε κανέναν διωγμό, που δεν δίστασε μπροστά σε καμιά θυσία. Που είχε χαραγμένα στο κορμί του τα συρματοπλέγματα της Μακρονήσου και της Γυάρου. Πολλοί προσπάθησαν και τότε όπως και τώρα, να σβήσουν τα ίχνη, να εξαφανίσουν τους αγωνιστές της Λήμνου.

Ο  μπαρμπά Βαγγέλης Αχιλιάς  ήταν ένα απο τα παλικάρια της Λήμνου. Όπως οι, Κοτσιναδέλης από την Ατσική, ο Πιαντές από το Ρωμανού, Μαυράκης από τη Δάφνη, ο Νούλας, ο Κότσιαλης, ο Ντίνος Αβαδέλης ο Σαρδιανός και άλλοι που δεν γνωρίζω εγώ και σίγουρα υπάρχουν. Τα ίχνη τους όμως δεν έσβησαν και ούτε θα σβήσουν.

Ζούν σε κείνα για τα οποία πάλεψε και ο μπαρμπά Βαγγέλης Αχιλιάς. Το ψωμί, τη γη, την Ειρήνη,την Δημοκρατία. Την τιμή του ανθρώπου που δεν συμβηβάζεται με ότι μειώνει την ανθρωπιά του. Σε ανθρώπους σαν τον μπαρμπά Βαγγέλη απο την Αγιά Σοφιά που με έργα δείχτηκαν γενναίοι, με έργα να αποδοθούν και οι τιμές. Με έργα!

Μπαρμπά Βαγγέλλη συνεχίζουμε αυτό που άφησες εσύ και οι σύντροφοι σου απο τη Λήμνο. Και το συνεχίζουμε σε όλη την Ελλάδα. Αντιστεκομαστε, δεν βολευόμαστε με λιγότερο ουρανό, με λιγότερη δικαιοσύνη, με λιγότερη δημοκρατία και ανθρωπιά. Καλό ταξίδι γεροπλάτανε .

Δεν υπάρχουν σχόλια: