Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 11 Ιούλη, 8 μ.μ. - Προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 7 μ.μ.



Συνάδελφοι,
Κυβέρνηση, τρόικα και επιχειρηματικοί όμιλοι με το νέο πακέτο μέτρων που φέρνουν, επιχειρούν νέα βάρβαρη επιδρομή στο εργατικό – λαϊκό εισόδημα. Ισοπεδώνουν ότι μέχρι τώρα είχε απομείνει, επιβεβαιώνοντας οτι το βαρέλι των αντιλαϊκών μέτρων δεν έχει πάτο. Και αυτό γιατί: Θέλουν να διαμορφώσουν συνθήκες τέτοιες, όπου τα αφεντικά θα έχουν πλήρη ελευθερία να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και μετά να τους πετάνε σαν στημένες λεμονόκουπες. Γι΄ αυτό απελευθερώνουν ακόμα περισσότερο τις απολύσεις, αφαιρώντας ό,τι εμπόδιο υπήρχε, γι΄ αυτό μειώνουν κι άλλο τις αποζημιώσεις. Θέλουν εργάτες που θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, ίσα-ίσα να στέκονται στα πόδια τους για να δουλεύουν. Γι΄ αυτό στήνουν μηχανισμό για τη διαμόρφωση των μισθών, όπου θα είναι συνδεδεμένος με την ανταγωνιστικότητα. Αυτή την ανάπτυξη μας λένε, με μεροκάματα χαρτζιλίκι, χωρίς ένσημο, χωρίς ωράριο. Τη βλέπουμε στα διάφορα έργα που υπάρχουν (ρέμα Εσχατιάς, Νιάρχειο, Μετρό κ.ά).

Θέλουν χώρους δουλειάς, που θα κυριαρχεί «σιγή νεκροταφείου». Γι΄ αυτό επαναφέρουν το δικαίωμα στα αφεντικά του «λοκ άουτ» και δυσκολεύουν - απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία, βάζοντας νομικίστικα εμπόδια. Και όλα αυτά για να σώσουν το μεγάλο κεφάλαιο.. Γι΄ αυτό ακριβός μειώνουν κι΄ άλλο τις συντάξεις και βλέπουν τους απόμαχους της δουλειάς σαν κόστος. Γι΄ αυτό ξεχαρβαλώνουν ό,τι έχει απομείνει στον τομέα της υγείας, με το κλείσιμο νοσοκομείων, εργαστηρίων, την κατάργηση εξετάσεων, την μετονομασία φαρμάκων σε καλλυντικά για να βγουν από τη λίστα. Γι΄ αυτό μετατρέπουν την υγεία σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Συνάδελφοι,

Σας καλούμε, να βροντοφωνάξουμε, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Να φρενάρουμε και να ανατρέψουμε στη συνέχεια αυτή την αντιλαϊκή επέλαση.

Κανένας φόβος, καμιά υποταγή. Κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση.

Όλοι μαζί, εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, μπορούμε να τους σταματήσουμε μέσα από τη συλλογική δράση με τα ταξικά συνδικάτα.

Όλοι στο συλλαλητήριο, στις 11 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στο Σύνταγμα και στην προσυγκέντρωση στις 7 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων στην Πλ. Κάνιγγος.

1 σχόλιο:

Εργατιά είπε...

ποιο συλλαλητήριο ;
ποιοι Έλληνες οικοδόμοι ;
Μ ε τους λαθρομετανάστες διαλύσατε το συνδικάτο φόβος και τρόμος των πάντων.
Ποιοι θα διαδηλώσουν ; Αυτοί που ηρθαν εδώ να σπάσουν τα μεροκάματα ;

ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=43746