Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ηπειρώτικη βραδιά. Συναυλία - συμπαράσταση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ




Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας είναι από τους πρώτους συλλογικούς φορείς που εξέδωσαν ψήφισμα ομόφωνης καταδίκης του κλεισίματος της ΕΡΤ το ίδιο κιόλας βράδυ της εξαγγελίας του. Την εκδήλωσή μας στο Θέατρο Πέτρας την αφιερώσαμε και σε αυτό τον αγώνα.

Σήμερα που ο λαός μας έχει βυθιστεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση, σήμερα που η νεολαία μας έχει περιέλθει σε απόγνωση, σήμερα που έχει επιβληθεί κατάρρευση των κοινωνικών παροχών και κατάργηση των κοινωνικών δικαιωμάτων, σήμερα που με επαίσχυντες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου μας περιορίζουν το δικαίωμα της δημόσιας ενημέρωσης, και  πετάνε στο δρόμο άλλους 2.600 εργαζόμενους στην ΕΡΤ, και έτσι στερούνε το μόνο δίαυλο επικοινωνίας από τους ελάχιστους ακρίτες των χωριών μας, καθώς και από τα χωριά της Β. Ηπείρου, αλλά και από τον Ελληνισμό της διασποράς, σήμερα   που τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο, δεν αρκούν οι διαπιστώσεις, χρειάζεται να γίνει συνείδηση στον καθένα μας, ότι ο μόνος δρόμος σωτηρίας για να αποτινάξουμε από πάνω μας την τροϊκανή επικυριαρχία και τους ντόπιους υποστηρικτές της είναι οι καθημερινοί αγώνες για ανατροπές  που θα βοηθήσουν το λαό μας να πάρει την τύχη του στα δικά του χέρια, έτσι θα δούμε άσπρη μέρα  εμείς και τα παιδιά μας, έτσι και μόνο έτσι θα επαναφέρουμε στη ζωή μας το χαμόγελο  και προς αυτή την κατεύθυνση το ΔΣ της ΠΣΕ καλεί όλους τους Ηπειρώτες της Αττικής να ενεργοποιηθούν.

Σε συνέχεια των μέχρι τώρα ενεργειών μας παίρνουμε  τη σκυτάλη σε μια διαρκή μουσική σκυταλοδρομία ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ και καταδικάζοντας τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ανοίγουν το δρόμο και για πολλές χιλιάδες ακόμη απολύσεις.

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013  και ώρα 9μμ

διοργανώνουμε συναυλία στο προαύλιο της ΕΡΤ με όλους τους ηπειρώτες τραγουδιστές, κομπανίες, χορωδίες, πολυφωνικά σχήματα και χορευτικά.
    
Θα είναι μια ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ όλο ΠΝΟΗ και ΠΑΘΟΣ. Θα δώσουμε ένα ΜΗΝΥΜΑ ΕΓΕΡΣΗΣ και ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ για το αύριο αυτού του δύσκολου αγώνα, για το αύριο των αγώνων που ακολουθούν. Γιατί σήμερα είναι η ΕΡΤ, αύριο έχουν σειρά τα Ταχυδρομεία, τα Νοσοκομεία, τόσοι τομείς δημοσίου και κοινωνικών αγαθών. Είναι τόσοι οι λόγοι για να ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ όλοι στην ΕΡΤ! Και θα είμαστε! Ας πλημμυρίσουμε τον πανέμορφο κήπο της ΕΡΤ με τις μουσικές μας, τους χορούς μας, την αγωνιστικότητά μας! Και αυτό το μήνυμα, χάρη στο πρόγραμμα εκπομπής των εργαζομένων της ΕΡΤ στο διαδίκτυο, να φτάσει σε όλο τον κόσμο!

       Ο ΠέτροΛούκας Χαλκιάς, ο Νίκος Φιλιππίδης, ο Σάββας Σιάτρας, η Κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου, οι  « Λαλητάδες», ο Γιώργος Κοτσίνης, η Παραδοσιακή Χορωδία της Πανηπειρωτικής, το Πολυφωνικό σύνολο «Χαονία», Το «Πολυφωνικό Ηπείρου Βαγγέλη Κώτσου», οι κομπανίες του Θωμά Λώλη και των αδελφών Μαγκλάρα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και ο κατάλογος των συμμετοχών διαρκώς μεγαλώνει.
     
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ.

      Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: