Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Αυτόπτης μάρτυρας περιστατικού ρατσιστικής βίας μέσα σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ!



Το περιστατικό αυτό που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πρωτοφανές, μας το διηγήθηκε  χτες  αλλοδαπός συνάδελφος οικοδόμος: «Γύρω στις έξι και μισή το πρωί (Σάββατο 28/4), από την οδό Μενάνδρου, στο κέντρο της Αθήνας, πήρα το λεωφορείο Γ18 για να πάω στη δουλειά. Όταν ξεκίνησε, βρισκόμαστε μέσα σ’ αυτό περίπου 20-25 άτομα, όλοι σχεδόν άντρες και μάλλον όλοι ξένοι.
Δυο ή τρεις στάσεις μετά, όταν το λεωφορείο σταμάτησε για να πάρει κι άλλους επιβάτες, από τη μεσαία πόρτα πετάχτηκαν μέσα πέντε ή έξι νεαροί. Κάπνιζαν επιδεικτικά και άρχισαν να μας κοιτάζουν, άγρια και προκλητικά,  έναν έναν ξεχωριστά. Ξαφνικά αρπάζουν έναν, μάλλον Πακιστανό και αρχίζουν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές. Δεν μιλούσαν πολύ και δυο από αυτούς μου φάνηκαν μεθυσμένοι. Ένας μόνο φώναζε «εσύ είσαι ρε  π… που πουλάς ναρκωτικά στην Ομόνοια» και άλλα που δεν μπόρεσα να τα καταλάβω. Τον κατέβασαν, χτυπώντας τον, από το λεωφορείο στα γρήγορα και μετά ακολούθησε κι άλλος».

Στο σημείο αυτό τον ρωτάμε αν είχαν κάποια διακριτικά πάνω τους, που να προδίδουν κομματική ή ιδεολογική προέλευση, ή αν είχαν πχ αλυσίδες, ή  ξυρισμένα κεφάλια κλπ. Η απάντησή του ήταν πως δεν είχαν τίποτε απ’ όλα αυτά και επρόκειτο για άτομα «φυσιολογικής» εμφάνισης…

Συνεχίζει ο συνάδελφος:

«Ο οδηγός του λεωφορείου δεν αντέδρασε, ούτε καν γύρισε να κοιτάξει τι συμβαίνει, ξεκίνησε και σταμάτησε ξανά στην επόμενη στάση. Εκεί έκαναν το ίδιο και σε άλλους μετανάστες που είχαν όλοι ένα κοινό χαρακτηριστικό, το χρώμα του δέρματός τους ήταν «μαύρο». Η αλήθεια είναι πως φοβήθηκα πολύ, όπως και οι άλλοι επιβάτες, γιατί αυτοί που το έκαναν αυτό ήταν ομάδα 5-6 ατόμων. Όμως δεν μας πείραξαν όλους.  Κατέβηκα στον Κορυδαλλό και τους άφησα να κάθονται και να καπνίζουν επιδεικτικά μέσα στο λεωφορείο. Εννοείται πως δεν είχε απομείνει πια κανείς «μαύρος» γύρω τους».

Τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας γύρω μας πολλαπλασιάζονται. Μπορεί οι συγκεκριμένοι «δράστες» να μην έφεραν συγκεκριμένα διακριτικά οργάνωσης, αυτό όμως είναι ακόμα χειρότερο. Δείχνει πως το δηλητήριο του φασισμού ποτίζει όλο και περισσότερους –κυρίως- νέους που βλέπουν την επιβίωσή τους να περνάει από την εκκαθάριση κάθε «ξένου» στοιχείου με μια ιδιαίτερη... αδυναμία στο «μαύρο» χρώμα. Το αυγό του φιδιού έχει σπάσει και το θέαμα που αντικρίζουμε μπροστά μας είναι ένας αποκρουστικός νεοσσός... 

11 σχόλια:

spiral architect είπε...

Το αυγό του φιδιού έχει σπάσει... όπως ακριβώς στην κατοχή και προδικτατορικά.

Έτσι ακριβώς!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε οικοδόμε τα επεισόδια είναι καθημερινά ανά την επικράτεια. Το χειρότερο είναι ότι η άνοδος της γνωστής φασιστικής οργάνωσης έχει απελευθερώσει όλα τα κτηνώδη ένστικτα των απανταχού ψυχοπαθών... Δυστυχώς αν επαληθευτούν τα μηνυματα που λαμβάνω, απο την ζύμωσή μου μέσα στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας, το βράδυ των εκλογών θα μείνουμε εκστατικοί μπροστά στα ποσοστά τους.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Να φτιάξει και το Συνδικάτο Οικοδόμων κάμποσες μικτές ομάδες Ελλήνων και Ξένων Εργατών με καθήκον ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ και να περιμένουν στην επόμενη στάση αυτά τα κουτσαβάκια της δεκάρας για ΕΛΕΓΧΟ!!!!!!!!!! Οχι αν χτύπησαν εργάτη βιοπαλαιστή, ΑΛΛΑ αν έστω τον στραβοκοίταξαν!
Και τότες να δούμε από που θα φύγουν τα καλόπαιδα αυτά...

sofia είπε...

Το ανησυχητικό αυτό είναι, ότι έχουν μεγάλη επιρροή στους νέους και μάλιστα στους μαθητές. Στα σχολεία έχουν κατορθώσει να έχουν μεγάλη πρόσβαση με πρόσχημα τους ξένους κυρίως. Εναντίον ποιων ξένων είναι; Όχι απαραίτητα μαύρων, αλλά εκείνων που θεωρούν επιζήμιους για την περιοχή τους π.χ στην περιοχή που δουλεύω καταφέρονται εναντίον των Κούρδων, των Πακιστανών αλλά και των Αλβανών ακόμη. Η ειρωνεία είναι ότι παιδιά Αλβανών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ επιτίθενται και αυτά εναντίον των ξένων
Εκτός από το να συζητάμε και να προσπαθούμε να ενημερώνουμε για την προέλευση και το ποιόν αυτών των οργανώσεων και τη σύνδεση τους με τη ναζιστική ιδεολογία και πρακτική, δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε πρακτικά να κάνουμε για να αποτρέψουμε τον προσηλυτισμό των νέων στη Χρυσή Αυγή ή σε κάτι παρόμοιο.
Μας έλεγε ένα νέο παιδί εκεί γύρω στα 27, ότι έχουν συνεννοηθεί όλοι οι φίλοι του μέσω μηνυμάτων και facebook να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή γιατί όλοι οι άλλοι είναι πουλημένοικ.λ.π. Όσο κι αν προσπαθήσαμε να του εξηγήσουμε τι είναι η οργάνωση αυτή δεν καταφέραμε κάτι. Έχει γίνει μεγάλη πλύση εγκεφάλου.

Την καλησπέρα μου

Ανώνυμος είπε...

Σε λεωφορείο της γειτονιάς μου ο οδηγός ακούγοντας ράδιο ξαφνικά γυρνάει και αρχίζει να μας ανακοινώνει ότι θα μας κόψουν μισθούς συντάξεις, ότι όλοι είναι λαμόγια και τέτοια. Και μετά συνεχίζει με το ότι μόνο Χρυσή Αυγή και μαλακίες. Θα ψηφίσει αυτόν που πέταξε την κανάτα στο Ευθυμίου και άλλα. Και μετά άκουγε στο ράδιο διάφορα τραγούδια με Ελλάδα σε αγαπώ, Τιμή, Πατρίδα. Δυστυχώς ο κόσμος έχει ξεφύγει. Η προπαγάνδα των νεοφασιστών έχει περάσει χωρίς ουσιαστικά να έχουν σηκώσει το δαχτυλάκι τους μέσω τηε αστικής δημοσιογραφίας. Ανησυχητικά σημάδια.

Για να κλείσω με αισιοδοξία πάντως πολλοί φίλοι και γνωστοί φέτος θα κάνουν το πρώτο βήμα και θα ψηφίσουν ΚΚΕ, αφού μετά από χρόνια που τους πρήζω πλέον αρχίζουν να καταλαβαίνουν κάποια πράγματα.

Γιώργος Κ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Οικοδόμος είπε...

@Ανώνυμος 10:29
Μάλλον δεν το καταλάβετε. Το επαναλαμβάνω:
Ανθρωπόμορφα ελεεινά φασιστοειδή, να πάτε σ' άλλη γειτονιά να τρολάρετε. Εδώ είστε ανεπιθύμητοι!

Τζαβέλας είπε...

η απάντηση στα φασιστοειδή δόθηκε στην ενδοχώρα του Ν.Ηρακλείου,όταν ομάδα χρυσαυγιτών από την Αθήνα επιχείρησε με πουλμανάκι να κάνει περιοδεία στα χωριά,
βγήκαν λοιπόν οι κάτοικοι των χωριών στις πλατείες αποφασισμένοι να τους "υποδεχτούν",και φυσικά τα θρασίμια το'βαλαν στα πόδια...
έτσι παντού,σε κάθε χωριό,σε κάθε γειτονιά πρέπει οι κάτοικοι να παίρνουν τη κατάσταση στα χέρια τους! κανένας φασίστας να μην τολμά να εμφανιστεί πουθενά! τούτος ο λαός έχει δώσει ποτάμια αίμα για να πολεμήσει το φασισμό,μην αφήσουμε τώρα μερικά ανθρωποειδή να αλωνίζουν ελεύθερα.
είναι ευθύνη όλων μας να μην αφήσουμε να χυθεί το δηλητήριο τους στην κοινωνία μας!

Οικοδόμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι,
τα ερπετά του νεοφασισμού βγήκαν στους δρόμους. Κάποιο από αυτά επισκέφτηκε αυτήν την ανάρτηση με σχόλιό του. Ας μην επαναπαυόμαστε στη "δημοκρατική" νιρβάνα μας. Καμιά ανοχή στα θρασύδειλα φασιστοειδή!
Καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

Ενα να θυμούνται τα ασπονδυλα,οι προλετάριοι δεν θα αφήσουν να πέσει τίποτα κάτω,θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους σε κάθε φασιστική κίνηση!!!


Γιοζεφ Κ

Scorpion49 είπε...

Σε εποχές οικονομικής κρίσης ανθούν οι ακροδεξιές αντιλήψεις-κόμματα. Επίσης χρησιμοποιείται η άνοδος των νεοναζί ως ένα ισχυρό άλλοθι για τον κυβερνητικό συνασπισμό, ώστε να εκβιάσει το λαό για την επανεκλογή του. Ο Ελληνικός λαός πρέπει να καταδικάσει κάθε λογής πρακτικές που τρέφουν και στο τέλος βοηθούν στην εκκόλαψη του αβγού του φιδιού. Επαγρύπνηση και περιφρούρηση, και κυρίως να μην αφήσουμε να μολύνουν ιδεολογικά τη νεολαία μας.
Κάτω ο φασισμός!