Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Οι οικοδόμοι δίπλα στους ναυτεργάτες

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων για την απεργία των ναυτεργατών


 Η Κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και τα άλλα πολιτικά αναχώματα του συστήματος, μαζί με τα αστικά μέσα επικοινωνίας, έχουν πέσει σαν αρπακτικά να κατασπαράξουν τους Ναυτεργάτες γιατί δήθεν με την απεργία τους τραυματίζουν την οικονομία, τον τουρισμό, δεν παίρνουν υπόψη τους νησιώτες, τις λαϊκές ανάγκες.
Πάει πολύ να μιλάνε για λαϊκές ανάγκες και τα προβλήματα των νησιωτών, αυτοί που για να κάνουν πιο τρανό το εφοπλιστικό κεφάλαιο έχουν κάνει απαγορευτικό για την εργατική λαϊκή οικογένεια να ταξιδεύει με τις απανωτές αυξήσεις των εισιτηρίων.
Αυτοί, που μπουκώνουν με εκατοντάδες εκατομμύρια τους εφοπλιστές για δήθεν άγονες γραμμές και οι νησιώτες το χειμώνα βλέπουν καράβι μια φορά τη βδομάδα κι αυτό σαπάκι.
Πάει πολύ, σε αυτούς που επιτρέπουν την κυκλοφορία στο Αιγαίο των κινητών νεκροταφείων, τύπου Σάμινα, να κάνουν πως νοιάζονται για το λαό και τις ανάγκες του.
Είναι ψεύτες, κοροϊδεύουν το λαό, κάνουν πως νοιάζονται για την μετακίνησή του το Πάσχα, όταν η πολιτική τους αφαιρεί δικαιώματα σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες να βάλουν στη σούβλα έστω και κοτόπουλο.
Άλλη είναι η πρεμούρα τους.
Θέλουν «δια πυρός και σιδήρου» να περάσουν τα φονικά μέτρα σε βάρος του λαού.
Θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου.
Θέλουν φθηνούς ναυτεργάτες και ακριβά ναύλα.
Θέλουν υποταγμένους ναυτεργάτες για να γιγαντώνονται τα κέρδη των εφοπλιστών και του κεφαλαίου γενικότερα.
Θέλουν την εργατική δύναμη καύσιμη ύλη στις καραβομηχανές τους.
Θέλουν εργάτες ανασφάλιστους για να γλιτώνουν τις εισφορές.
Θέλουν εργάτες μακριά από τα συνδικάτα, χωρίς δύναμη και αλληλεγγύη για να τους λιώνουν και να τους «πίνουν το αίμα», ανασφάλιστοι, χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας και δικαιώματα, χωρίς να διαμαρτύρονται.
Είναι ψεύτες και υποκριτές.
Βγήκαν όλοι μαζί στο μεϊντάνι, καμώνοντας ότι υπερασπίζονται τους νησιώτες και το δικαίωμα του λαού να κάνει Πάσχα στα νησιά.
Αποκρύβουν ότι σκούζουν για τα συμφέροντά τους γιατί ο αγώνας των Ναυτεργατών αποκαλύπτει τις βαθύτερες αιτίες της κρίσης και των μέτρων που παίρνουν και δείχνει τη διέξοδο.
Πιστεύουν ότι θα βάλουν σε κίνηση τον κοινωνικό αυτοματισμό, να στρέψουν λαϊκά στρώματα ενάντια στους Ναυτεργάτες. Τους έχουν πάρει χαμπάρι. Δύσκολα θα βρουν πλέον πρόθυμους να παίξουν το παιχνίδι τους.
Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των Ναυτεργατών γιατί αυτός είναι και δικός μας αγώνας.
Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης του αγώνα τους.
Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στους Ναυτεργάτες και τη Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη ραντεβού στους καταπέλτες των πλοίων.

4 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

ΖΗΤΩ..Η Ταξικη αλληλεγγυη των εργατων...!!
Που μονο οι αγωνες επιβαλλουν..
Ελατε λοιπον..!!
Εδω ειμαστε, να τα πουμε...!!
Εμεις..Ουτε τα κεφαλια θα σκυψουμε να περασει απο πανω μας το τανκ της.."αναπτυξης" σας..
Ουτε τα κεφαλια μας θα πυροβολησουμε...
Για να σας κανουμε τη χαρη..!!

Ανώνυμος είπε...

AYTH είναι η αλλυλεγγύη που τρέμει το σύστημα εξουσίας! Το παραμύθι με το "δράκο" του κοινωνικού αυτοματισμού δεν περνάει πιά... Όλοι έχουμε πλέον κοινά προβλήματα και ανάγκες, όλοι έχουμε κοινό εχθρό!

class pride είπε...

Απαραίτητη η ανακοίνωση, αλλά να ενημερώνονται και τα μέλη, ε; Γιατί την ώρα που δημοσιοποιήθηκε ήταν αργά. Δεν είμασταν και πολλοί οικοδόμοι κάτω σήμερα... όσοι ενημερώθηκαν πήγαν. Δεν πειράζει, έχουμε και συνέχεια...

Scorpion49 είπε...

Έχουμε σιχαθεί πια τα ίδια και τα ίδια. Επιθυμούν το δικαίωμα της απεργίας να εξασκείται μόνο όταν δε θίγονται άλλα κοινωνικά στρώματα, να γίνονται δηλαδή απεργίες μόνο όταν η οικονομία είναι στιβαρή, ώστε οι θιγόμενοι να μπορούν ν’ αντέξουν τις οικονομικές συνέπειες των απεργιών. Ωραία, και για το υπαρκτό πρόβλημα των απεργών ποιος θα νοιαστεί; Μήπως θέλουν τελικά να απεργούμε… εργαζόμενοι; Μας δουλεύουν, ή εμείς είμαστε αλλού; Κάθε φορά κάποιο λόγο επικαλούνται για να κατασυκοφαντήσουν μια απεργία. Όταν όμως κόβονται μισθοί, συντάξεις, ξεθεμελιώνονται εργασιακά δικαιώματα, διαλύονται οικογένειες συνεπεία της τεράστιας ανεργίας, τότε όλα δικαιολογούνται στο όνομα της κρίσης.
ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟ!! ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ.