Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ & ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ για τη δολοφονία Κοτζαρίδη


Ανακοίνωση - καταγγελία

«Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδος και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του δολοφονημένου συναδέλφου μας. Καταγγέλλουμε τη δολοφονία του συναδέλφου μας Δημήτρη Κοτζαρίδη, γραμματέα του Παραρτήματος Βύρωνα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Η δολοφονία του ήταν αποτέλεσμα της επίθεσης που εξαπέλυσαν φασιστοειδή, αναρχικοί, χρυσαυγίτες, άνθρωποι του Καρατζαφέρη, οι γνωστοί κουκουλοφόροι που ξεπήδησαν μέσα από το λεγόμενο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην οδό Βασιλέως Γεωργίου.Δίπλα στους κατασταλτικούς μηχανισμούς πάντα στέκονται όλοι αυτοί με στόχο να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα και να αποτρέψουν το δυνάμωμα του αγώνα σε ταξική γραμμή.

Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη.Η δράση αυτών των μηχανισμών πηγάζει από κρατικές δομές, κέντρα και υπηρεσίες. Αυτό έχει δείξει η Ιστορία.Αφαιρούν ζωές για να στηρίξουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Αυτοί όπλισαν το χέρι των κουκουλοφόρων για να επιτεθούν με πέτρες και μολότοφ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για να αναλάβουν στην συνέχεια δράση τα ΜΑΤ με τα χημικά.Αυτοί οι μηχανισμοί που χτύπησαν τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είναι οι ίδιοι μηχανισμοί που χρησιμοποιούνται κάθε φορά που το κίνημα βάζει εμπόδια στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Αυτοί οι μηχανισμοί δολοφόνησαν το συνάδελφό μας.

Καλούμε τους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους να μην σκύψουν το κεφάλι, να μην τρομοκρατηθούν, να μην το βάλουν κάτω.Με περισσότερη ορμή και αποφασιστικότητα να πλαισιώσουν τα συνδικάτα, το ταξικό κίνημα.Να δώσουμε απάντηση με την ενίσχυση του αγώνα μας, την ισχυροποίηση της ταξικής γραμμής στο εργατικό κίνημα.Να αχρηστέψουμε στην πράξη τα αντιλαϊκά μέτρα. Να τσακίσουμε τους μηχανισμούς, τα κόμματα και τις πολιτικές που τα θρέφουν.

Καλούμε τους οικοδόμους και όλους τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τους αγώνες για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και να ανοίξουμε το δρόμο για βαθύτερες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα προς όφελος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων».

5 σχόλια:

erodotos είπε...

Αθάνατος...

Οικοδόμος είπε...

Hρόδοτε καλησπέρα.
Μακραίνει ο κατάλογος των αγωνιστών που γίνονται θυσία στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία.
Καλή δύναμη!

blackbedlam είπε...

Το θυμάστε το σύνθημα "ένας στο χώμα χιλιάδες στον αγώνα"
Ας το κάνουμε πράξη.

μαχαιρης είπε...

ΑΘΑΝΑΤΟΣ...!!

Οικοδόμος είπε...

ββ, μαχαίρη, καλησπέρα.
Δεν κλείνει ο κατάλογος των ηρώων που θυσιάζουν τη ζωή τους στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, όσο αποδεχόμαστε σαν λαός την παρούσα κατάσταση...
Αθάνατος!
Καλή δύναμη.