Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: ΑΠΕΡΓΙΑ 19 & 20 Οκτώβρη



Συνάδελφοι Οικοδόμοι, άνεργοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές
Έλληνες και μετανάστες,

  • Να ματαιώσουμε το νέο έγκλημα.
  • Να ανατρέψουμε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου – λαιμητόμο.
  • Να ματαιώσουμε τα χειρότερα που μας ετοιμάζουν.


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

19 και 20  Οκτώβρη.
Συγκέντρωση Τετάρτη 19 Οκτώβρη
Πλ. Ομόνοιας 11.00 π.μ.
Προσυγκέντρωση Πλ. Κάνιγγος 10.30 π.μ.
Πέμπτη 20 Οκτώβρη περικύκλωση Βουλής απ΄ όλες τις μεριές.

Τέλος στις θυσίες για να σωθούν κεφάλαιο – Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βγαίνουμε μαζικά στο δρόμο. Κάνουμε δική μας υπόθεση την επιτυχία της απεργίας.
Ενώνουμε τη δύναμή μας μ’ όλους τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τη νεολαία για να βάλουμε φραγμό στην καταιγίδα των μέτρων της κυβέρνησης και της τρόικας.
Μπορούμε να χτίσουμε όλοι εμείς το δικό μας μέτωπο που θα τρομοκρατήσει όλους αυτούς που στέκονται εχθρικά απέναντι στη ζωή των οικογενειών μας.

Συνάδελφοι,
Τώρα είναι η ώρα ευθύνης για τον καθένα μας. Δεν χωράνε ταλαντεύσεις και αυταπάτες για το τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε.
          Τώρα όλοι καταλαβαίνουμε ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Αν σκύψουμε το κεφάλι, τότε θα μας τα πάρουν όλα.
         


Οι οικογένειές μας βρίσκονται μπροστά σε μεγάλο κίνδυνο. Κυβέρνηση και τρόικα σαρώνουν τα πάντα. Χαράτσια, απολύσεις, χτύπημα  της κοινωνικής ασφάλισης όλο και πιο ακριβά πληρώνουμε για την εκπαίδευση των παιδιών μας, για τις παροχές υγείας. Θέλουν ακόμα να καταργήσουν τις ΣΣΕ να οδηγήσουν το μεροκάματο σε 20 και 25€.
          Συνάδελφοι,
Μπροστά σ’ όλη την κατάσταση δεν φτάνει να αγανακτούμε. Δεν φτάνει να σιχτιρίζουμε για την «κακή μας τύχη».
          Μια επιλογή έχουμε.
Εμείς να πάρουμε στα χέρια μας την υπεράσπιση της ζωής μας. Με λαϊκή οργάνωση μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια. Να τους υποχρεώσουμε να κάνουν πίσω.
Μόνο με ισχυρά Συνδικάτα, λαϊκή οργάνωση σε γραμμή ανυπακοής, απειθαρχίας, σύγκρουσης με την αντεργατική πολιτική θα ακυρώσουμε στην πράξη το κόψιμο των παροχών, τον πλειστηριασμό των σπιτιών, το άγριο χαράτσωμα.
Με οργάνωση, συμμετοχή στον αγώνα περισσότερων εργατών θα αποτρέψουμε τα χειρότερα και θα ανοίξουμε το δρόμο για την οργάνωση της κοινωνίας σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες.
Συνάδελφοι οικοδόμοι,
Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη αναμονή.
Δεν μπορεί κανένας από μας να εναποθέσει τις ελπίδες του, να περιμένει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα της ανεργίας, του κλεψίματος της ασφάλισης μας της εξαθλίωσης της ζωής μας από αυτούς που παίρνουν μέτρα για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των μεγαλοκατασκευαστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων.
Τα μέτρα που παίρνουν θα μας βαραίνουν για πάντα. Μας εξοντώνουν για να ξαναγεμίσουν με χρήματα τις τσέπες των τραπεζιτών και των δανειστών.
Η ανάπτυξη που μας τάζουν, το ξαναζέσταμα της οικοδομής θα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.
·        Με μισθούς πείνας αφού σχεδιάζουν την κατάργηση των ΣΣΕ.
·        Χωρίς ασφάλιση στο έλεος των ορέξεων του κεφαλαίου.
Συνάδελφοι σκεφτείτε.
Μας θέλουν να δουλεύουμε σκλάβοι για να κονομάνε. Με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ενταφιάζει στοιχειώδη δικαιώματα του ελληνικού λαού.
Καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις, ό,τι έχει απομείνει από εργασιακά – ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, κοινωνικές παροχές και επιδόματα ανεργίας. Θέλουν πάμφθηνους εργάτες στα μέτρα των αναγκών του κεφαλαίου.
Ως εδώ. Δεν πάει άλλο.
Όλοι στη μάχη
Το δίκιο θα κριθεί στο δρόμο του αγώνα.
Η ελπίδα μας βρίσκεται εδώ.
Στην οργάνωση του αγώνα με πυξίδα τις δικές μας Ανάγκες.
Όλοι στη 48ωρη απεργία στις
19 και 20 Οκτώβρη 2011.

4 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Μπορεί να μη μείνει ούτε ΕΝΑΣ στο σπίτι του εκείνες τις μέρες;
Εκεί είναι το ζητούμενο...

Οικοδόμος είπε...

Καλησπέρα φίλε Ευρυτάνα.
Θεωρώ πως η απεργία της επόμενης βδομάδας είναι κρίσιμη. Είναι μια ευκαιρία, ένα εργαλείο καταμέτρησης της λαϊκής αμφισβήτησης και αγανάκτησης. Ό,τι έγινε ως εδώ δεν αλλάζει. Από δω και πέρα όμως κανένας δεν δικαιούται να διστάζει και να στέκει αναποφάσιστος. Υποχρέωσή μας να αντιδράσουμε και να βγούμε στους δρόμους. Προς αυτό το σκοπό να κινούμαστε τις επόμενες μέρες.
Καλή δύναμη!

Scorpion49 είπε...

Φίλε Οικοδόμε,
Συμπαραστέκομαι στο δίκαιο αγώνα των οικοδόμων, οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ή απολυμένους αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Η κυβέρνηση, με σύμμαχο τα ΜΜΕ προσπαθούν καθημερινά να τρομοκρατήσουν το λαό επαναλαμβάνοντας συνεχώς τα σενάρια περί χρεωκοπίας της χώρας, αγνοώντας τα προβλήματα της ήδη χρεοκοπημένης ελληνικής μικρομεσαίας τάξης, και δε φτάνει αυτό της προσθέτει συνεχώς και νέα. Η μάχη πρέπει να δωθεί, είναι θέμα επιβίωσης, αλλά και τιμής για το εργατικό κίνημα, ακόμη και αν χαθεί μια μάχη, ο πόλεμος δε θα χαθεί, ο ελληνικός λαός μπορεί να αργεί να πάρει μπρός, αλλά όταν πάρει τότε... ας ψάξουν τρύπα να κρυφτούν.
Στις 20 του μήνα θα είμαι μαζί σας.
Καλό Σαββατοκύριακο!

Οικοδόμος είπε...

Ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός, όλων των εργαζομένων. Είναι ελπιδοφόρος και αποτελεσματικός, όταν γίνεται οργανωμένα και αποφασιστικά. Αυτό φοβούνται, αυτό απεύχονται. Μπορούμε!
Καλησπέρα φίλε scorpion49, καλή δύναμη!