Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Πού το πάνε;

Φωτό από το "ΕΘΝΟΣ"

Για δεύτερη μέρα σήμερα χιλιάδες διαδηλωτές,  κατέκλυσαν τους δρόμους γύρω από τη Βουλή. Αποφασισμένοι να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα βάρβαρα σχέδια και προσανατολισμούς της κάστας των δυναστών που κυβερνούν αυτή τη χώρα, χωρίς πια τη συγκατάθεση του «κυρίαρχου» - κατά πως τους βολεύει - λαού.

Την ώρα που τα ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης έδιναν «αγώνα δρόμου» για να «κάμψουν» τις «αντιστάσεις» κάποιων βουλευτών τους, χρησιμοποιώντας αισχρά εκβιαστικά διλήμματα για το «μέλλον της πατρίδας». Την ώρα που βουλευτές - σκέτα ράκη - μιλούσαν από τα μικρόφωνα του κοινοβουλίου εκλιπαρώντας την κατανόησή μας για τη στάση τους, η φωνή του λαού έκανε τα τζάμια της Βουλής να τρίζουν. Τους έστελνε το μήνυμά του.

Οι ώρες περνούσαν και όλο και περισσότεροι έφταναν στο Σύνταγμα από κάθε γωνιά της Αττικής. Οι δημοσιογράφοι των καναλιών γύρναγαν με τις κάμερες και τα ανοιχτά μικρόφωνα, και στον ουρανό πάνω από τα κεφάλια των διαδηλωτών, το ελικόπτερο του σκάι, μετέφερε εικόνα στο στούντιο, όπου από το πρωί και σε όλες τις εκπομπές του σταθμού κυριαρχούσε το θέμα του συλλαλητηρίου και της συνεδρίασης της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.

Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ είχαν στήσει πολλαπλές αλυσίδες περιφρούρησης της συγκέντρωσης, κάτι που ήταν «πρωτοφανές σε τέτοιο βαθμό» για τον κ. Ν. Γ. Ξυδάκη, αρχισυντάκτη της Καθημερινής, που σχολίαζε τη «μετάδοση» του ξεσηκωμού του λαού. Κι ενώ όλα κυλούσαν «ομαλά», «ήρεμα» και ο λαός διαμαρτύρονταν «πολιτισμένα» (εντός εισαγωγικών οι εκφράσεις των σχολιαστών), η συγκέντρωση έγινε …μπάχαλο!

Τί συνέβη;

Μια ομάδα «κουκουλοφόρων», των λεγόμενων «γνωστών-αγνώστων», επιτέθηκε στη συγκέντρωση με βόμβες μολότωφ (!!!!!) και πέτρες-μάρμαρα (!!!!!) που λίγο πριν κατεδάφιζαν, ανενόχλητοι από την αστυνομία και τις μονάδες των ματ, μπροστά από τις εισόδους των ξενοδοχείων της πλατείας Συντάγματος. Πέτρες, μάρμαρα και μολότωφ, αδιάκριτα και τυφλά, δολοφονικά χτυπήματα από μια ομάδα πιτσιρικάδων δήθεν «αντιεξουσιαστών», δήθεν «αναρχικών», δήθεν «αγωνιστών», δήθεν «πολέμιων» του συστήματος.

Η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ αντέδρασε ως όφειλε για να προστατέψει τη διαδήλωση αλλά και τους εαυτούς τους από τα χειρότερα, να αποτρέψει ένα  μακελειό. Μάχες σώμα με σώμα, ξύλο, πέτρες, ανοιγμένα κεφάλια, σπασμένα πόδια, αίμα, φωτιές, τραυματίες ηλικιωμένοι διαδηλωτές, ασθενοφόρα…

Για περίπου σαρανταπέντε λεπτά της ώρας, μια μεγάλη μερίδα διαδηλωτών αποσύρθηκε από το χώρο μπροστά στη Βουλή, και τη θέση τους πήρε η προβολή ενός έργου που το βλέπουμε πολλές φορές σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά με διαφορετικό τον ένα από τους δύο πρωταγωνιστές. Ο ένας λοιπόν από τους δύο μόνιμους πρωταγωνιστές, οι δυνάμεις καταστολής, αυτή τη φορά είχε το ρόλο του θεατή των επεισοδίων.

Άλλο που δεν ήθελε ο κ. Ν. Γ. Ξυδάκης: «γνωρίζουμε την προέλευση της μιας ομάδας των διαδηλωτών (ΠΑΜΕ)» αλλά «δεν ξέρουμε την ταυτότητα της άλλης ομάδας». «Επικρατεί ένας  πρωτόγνωρος κανιβαλισμός» και το …καλύτερο, «οι δυο ομάδες που εμπλέκονται στα επεισόδια, μάχονται για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη διαδήλωση».

Δεν …είδε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας του Αλαφούζου, ούτε ποιος ξεκίνησε τα επεισόδια, ούτε ποιος αμύνθηκε. Έπρεπε φυσικά και αυτός να ακολουθήσει για άλλη μια φορά τη γνωστή σιχαμερή και ξεδιάντροπη αντιΚΚΕ γραμμή του συγκροτήματος Αλαφούζου, αγνοώντας περιφρονητικά τα χιλιάδες μάτια των τηλεθεατών του, που έβλεπαν – από τις κάμερες του σταθμού - τι ακριβώς γινόταν στην πλατεία.

Επανέρχομαι όμως στα παλικαράκια με τις κουκούλες. Για άλλη μια φορά απέδειξαν τον προβοκατόρικο ρόλο τους σε σχέση με το εργατικό κίνημα και τις κινητοποιήσεις του λαού. Δεν μπορώ φυσικά να πιστέψω πως ό,τι συνέβη σήμερα το απόγευμα έξω από τη Βουλή, ήταν τυχαίο.

Ήταν τυχαία μήπως η χρονική στιγμή που έκαναν το «ντου» στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές;

Ήταν τυχαίο το γεγονός πως δεν αναμίχτηκε στη συμπλοκή η αστυνομία;

Ήταν τυχαίο που ο κόσμος, προς στιγμή, άρχισε να διασκορπίζεται στους γύρω δρόμους για να γλιτώσει το κεφάλι του;

Τα ερωτήματα δε νομίζω πως χρήζουν πολλής σκέψης. Και βέβαια δεν ήταν τυχαία όλα αυτά. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο. Ήταν ένα σενάριο που ακολουθήθηκε για άλλη μια φορά, μόνο που  σήμερα, άλλαξαν για λίγο οι πρωταγωνιστές.

Ο βασικός πρωταγωνιστής όμως, παραμένει ο ίδιος, χρόνια τώρα. Τα παιδιά  με τις κουκούλες!

Ποια πρόσωπα σκεπάζουν οι κουκούλες;

Τί κρύβεται βαθιά μέσα στον εγκέφαλο αυτού που εκσφενδονίζει μέσα στο πλήθος φωτιά και πέτρες;

Ξέρει πως έτσι μπορεί να σκοτώσει;

Επιδιώκει κάτι τέτοιο;

Δεν είμαι σίγουρος για την απάντηση των τελευταίων ερωτημάτων μου. Για ένα πράγμα όμως είμαι βέβαιος, πρόκειται για χούλιγκανς των διαδηλώσεων. Κατευθυνόμενους.

Δεν έχουν καμιά ιδεολογία, δεν έχουν καν έναν ορθολογικό τρόπο σκέψης. Η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι παιδάκια 15-16χρονών, τα ίδια παιδάκια που εκφράζονται σε συνθήκες όχλου, στα γήπεδα ή στις διαδηλώσεις. Είναι κάφροι χωρίς ίχνος σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή (πως αλλιώς να εκλάβω τη ρίψη μολότωφ και κοτρόνων μέσα στο πλήθος των διαδηλωτών;). Δεν καταλαβαίνουν πως τους χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα που οι ίδιοι θέλουν να πιστεύουν πως το πολεμούν.

Αυτοί όμως που τους καθοδηγούν, αυτοί που τους οπλίζουν το χέρι, ξέρουν πολύ καλά τη ζημιά που καταφέρνουν στους λαϊκούς αγώνες και διεκδικήσεις. Πετυχαίνουν το στόχο τους που είναι ο αποπροσανατολισμός του λαού από το δρόμο του αγώνα. Ο εκφοβισμός του. Ο στόχος τους είναι να κλειστούμε στο σπίτι. Να μην κατέβουμε στη διαδήλωση. Να φοβηθούμε.

Εκεί το πάνε.

Η κυβέρνηση και τα αφεντικά της μας εξαθλιώνουν, μας ξεζουμίζουν, μας εξευτελίζουν, μας τρομοκρατούν. Χρησιμοποιούν την προπαγάνδα των ΜΜΕ τους , τους κουκουλοφόρους τους, κάθε τι που μπορεί να υποτάξει την αντίδρασή μας. Μας θέλουν υποζύγια, να μη σηκώσουμε κεφάλι. Να βογγάμε αλλά να λέμε πως αυτή είναι η μοίρα μας. Πως δεν πρόκειται ν’ αλλάξει τίποτα.

Ε, όχι λοιπόν. Δεν είναι αυτή η μοίρα μας. Χτες και σήμερα δείξαμε πως μπορούμε, ν’ ανταμώσουμε στους δρόμους, να εκφραστούμε, να προτείνουμε. Τους δείξαμε πως είμαστε πολλοί, είμαστε ο λαός, πως δεν έχει άλλη ανοχή στα σχέδιά τους, τέρμα στην «υπομονή». Τέλος η αναμονή. Βλέπουμε πεντακάθαρα πια πως δίνουν τα ρέστα τους, δεν έχουν άλλες αντοχές. Ακόμα κι αν ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, μετράνε μέρες στην κυβέρνηση.

Να καταλάβουμε επιτέλους τη δύναμή μας. Πως μπορούμε να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας. Πως αυτοί μας φοβούνται. Θα έρθουν ακόμα χειρότερες μέρες, αν μείνουμε εδώ, στις 19-20 Οκτώβρη. Εμείς, ο λαός, να το καταλάβουμε αυτό και να μην κάνουμε πίσω, τώρα. Να μη χύσουμε την καρδάρα με το γάλα…

Σημείωση εκ των υστέρων:

όταν γράφτηκαν αυτές οι γραμμές, δεν είχε γίνει γνωστός ο θάνατος του συναδέλφου οικοδόμου και συναγωνιστή Δ. Κοτζαρίδη, θύμα της επίθεσης των κουκουλοφόρων. Χοντραίνουν το "παιχνίδι" λοιπόν οι προβοκάτορες κουκουλοφόροι και οι προστάτες-καθοδηγητές τους. Να μη "μασήσουμε" όμως. Να μην κάνουμε πίσω. Να βαδίσουμε εμπρός πιο μαχητικά, πιο οργανωμένα και πιο αποφασιστικά. Να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του. Και να βάλει τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.

18 σχόλια:

Elva είπε...

Kι εγω ετσι τα ειδα, oπως τα διηγεισαι μεσα και απο live video και απο φωτογραφιες που δειχνουν τι και ποιοι καθε φορα προκαλουν τις συγκρουσεις για να κατηγορησουν στο τελος το...ΠΑΜΕ οπως παντα!
Δυστυχως δεν ειναι η πρωτη φορα και μαλλον οχι και η τελευταια!

http://tinyurl.com/6a6ggpw

gitsanas είπε...

Έβαψαν τα χέρια τους με αίμα.
Αλήθεια δεν φοβούνται την οργή μας; Θα γίνει ποτάμι, θα τους πνίξει. Θα έχουν αύριο το σθένος να κυκλοφορήσουν στο δρόμο;
Όσο για τους λεβέντες με τις κουκούλες είναι γνωστό από πού και ποιούς κατευθύνονται. Και ποιός ο σκοπός τους. Να σπείρουν τον φόβο, να ταμπουρωθούμε όλοι στα σπίτια μας, να μην μιλάμε, να μην αντιδράμε.
Δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρουν.
Δεν είναι αναρχικοί αυτοί. Οι αναρχικοί έχουν αρχές.
Αληταράδες του συστήματος είναι.

Scorpion49 είπε...

Ήταν και σήμερα μια μεγάλη εργατική-λαϊκή ειρηνική συγκέντρωση ενάντια σ’ όλον αυτόν τον άθλιο οικονομικό εξευτελισμό που επιβάλλουν στον Ελληνικό Λαό η Τρόικα και οι ντόπιοι υπηρέτες της. Η περιφρούρηση από την πλευρά του ΠΑΜΕ ήταν άψογη, μάλιστα στη θέση που ήμουν κοντά στη νεολαία περιφρούρησης πέρασε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων (IMG_3025) και διαπληκτίστηκε με τα παιδιά λέγοντας τους «γιατί τους φυλάτε; Εμείς θέλουμε να τους πετάξουμε σκουπίδια γιατί αυτά τους αξίζουν», τα παιδιά απάντησαν «Εμείς περιφρουρούμε τη συγκέντρωση, όχι τη Βουλή». Αγαπητέ Οικοδόμε, τα θερμά μου συλλυπητήρια για το θάνατο του συνάδελφου σου, αλλά και δικού μας συναγωνιστή και συνανθρώπου που άφησε την τελευταία του πνοή στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Εύχομαι να δικαιωθεί ο αγώνας και να αναπαυθεί εν ειρήνη.
Όσο για τα γνωστά ΜΜΕ οι σχολιασμοί σου καλύπτουν τον καθένα μας!!
Στο email σου θα λάβεις μερικές φωτό που τράβηξα από τη σημερινή συγκέντρωση. Πρόσεξε την 3026 όπου τρεις νεαροί, είναι δεν είναι 15-16 χρονών, μόλις έχουν σταθεί σε ένα παράθυρο του Ξεν. Μεγάλη Βρετάνια, ο ένας εξ αυτών με το χρωματιστό τσουλούφι μόλις άλλαξε τη μπλούζα του και φόρεσε μαύρη και έλεγξε το περιεχόμενο του σακιδίου του.
Οι κινήσεις και των τριών ήσαν περίεργες, μετά από μιάμιση ώρα ξέσπασαν τα επεισόδια. Είναι πραγματικά πολύ κρίμα γι’ αυτά τα παιδιά, όμως κάποιος πρέπει να τα σταματήσει γιατί είναι πολύ πιο κρίμα για το συναγωνιστή Δ. Κοτζαρίδη που έχασε τη ζωή του, και άφησε γυναίκα και δύο ορφανά.
Εύχομαι καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

Ένα σύντομο πρώτο μου σχόλιο, αφού σας καλησπερίσω όλους βιαστικά.
Μου προξενεί αλγεινή εντύπωση πως ιστολόγια που έχουν θέση στη λίστα των ιστολογίων που παρακολουθώ, λαλίστατα κατά τα άλλα, για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, κατά της κρατικής βίας και μπλα μπλα κλπ, τόσες ώρες μετά τη δολοφονία του διαδηλωτή, δεν κάνουν καν μια αναφορά στο γεγονός. Θα προτιμούσα βέβαια να πάρουν και θέση, αλλά τι ψάχνω θα μου πείτε... Ειδικά, ιστολόγια του λεγόμενου αναρχικού χώρου.
Αυτό ως μια απλή διαπίστωση και απορία παράλληλα.
Θα επανέλθω αύριο, στον καθένα σας ξεχωριστά.
Καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

Την ιδια απορια εχω και εγω και μαλλον τα χθεσινα γεγονοτα βοηθουν να πεσουν οι μασκες...

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Τα δολοφονικά χημικά αέρια που χρησιμοποιούν ενάντια στο λαό σκοτώνουν. Το φωνάζει χρόνια το λαϊκό κίνημα και ζητά την απαγόρευσή τους. Εφτασε η στιγμή να θρηνήσουμε και νεκρό. Ο άδικος θάνατος του Δημήτρη Κοτσαρίδη που η καρδιά του δεν άντεξε μέσα στο αποπνιχτικό κλίμα που δημιούργησε η κυβέρνηση, αλλά και όσοι με τον α' ή β' τρόπο τη στηρίζουν με τη στάση τους και εννοώ πολλούς, είναι καθαρή κρατική δολοφονία. Και έτσι θα απαντηθεί από το λαό που δεν πρόκειται να λυγίσει από κανέναν!

Dina Vitzileou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Dina Vitzileou είπε...

Πού το πάνε ??
Μα ξέρουμε πολύ καλά που το πάνε.
Το βλέπουμε ολοφάνερα μπροστά μας.
Οι άθλιοι κρύβονται πίσω από ανεγκέφαλα παιδιά, που τα χρησιμοποιούν για να κάνουν τη δική τους δουλειά, χωρίς να χρειάζεται να απολογηθούν για δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε άοπλους διαδηλωτές, που έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να αντιδρούν στην αθλιότητα που ζούν.
Και τα φοβισμένα και άτολμα ανθρωπάκια που μας κυβερνούν, δεν τολμούν να ξεστομίσουν μια κουβέντα αντίδρασης σε αυτά που γίνονται, και πού ένα μικρό παιδί αντιλαμβάνεται από ποιούς και γιατί.
Ο θυμός μεγαλώνει..

dimitris είπε...

Οικοδομε καλησπερα, μου ''αρεσουν'' οι αποριες σου, για τα ιστολογια που ενδιαφερονται για ολα τα τεκτενομενα αρκει να μην υπαρχει ιχνος ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ, μα φιλε οικοδομε, ενα ειναι, ασχετα οτι δεν το λενε ουτε στον εαυτο τους, ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ...

Οικοδόμος είπε...

Elva καλησπέρα και καλωσόρισες.
Οι μάσκες έπεσαν πια, κάνοντας πολύ θόρυβο, και αποκαλύπτοντας τα πρόσωπα όλων αυτών που αυτο-χρησιμοποιούνται ή τους χρησομοποιούν σαν τροχοπέδη του λαϊκού κινήματος. Κάθε νοήμων άνθρωπος κατάλαβε (ελπίζω) το βρώμικο ρόλο τους.
Και τώρα, μετά την αναμενόμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το ζητούμενο είναι να μην επιστρέψει η "παγωνιά" στις καρδιές όλων αυτών που βγήκαν στο δρόμο, να μην επικρατήσει η απογοήτευση.
Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Πιο μαζικά, πιο οργανωμένα, πιο περιφρουρημένα.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

Γίτσα καλησπέρα.
Οι διαπιστώσεις σου, είναι και δικές μου.
Δεν πρέπει όμως να "μασήσει" ο λαός. Όχι οπισθοδρόμηση. Ο αγώνας συνεχίζεται.
Σ' ευχαριστώ για το ημέηλ, έστω και λίγο καθυστερημένα, οι εξελίξεις βλέπεις...
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

Φίλε scorpion49 γεια σου.
Ήσουν αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων. Τόσα και τόσα μάτια είδαν "ζωντανά" τον αισχρό ρόλο όλων αυτών των δήθεν πολέμιων του συστήματος. Ελπίζω να μη σε πέτυχε καμιά "επαναστατική" πέτρα, αφού εσύ ήσουν από αυτούς που ..."προφύλασσαν" τους 300 από τη ..."λαϊκή οργή"!!!
(Ημέηλ δεν έφτασε ποτέ.)
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

Ανώνυμε αναγνώστη καλησπέρα,
πολλές μάσκες έπεσαν χτες.
Ο νοών νοήτω.
Καλή δύναμη και σε σένα!

Οικοδόμος είπε...

Ευρυτάνα φίλε καλησπέρα.
Χημικά αέρια. Η ψωροκώσταινα, η μόνη ίσως χώρα που χρησιμοποιεί χημικά και δακρυγόνα που περιέχουν ουσίες απαγορευμένες στις άλλες χώρες της ευρώπης. Και εκτός αυτού, ληγμένα πριν δεκαετίες. Αν και υποπτεύομαι πως με τόσα αποθέματα που διέθεσαν πριν λίγο καιρό στο σύνταγνα, μάλλον τα χτεσινά πρέπει να είναι ...νέας εσοδείας! Κάνουν κατανάλωση οι άνθρωποι. Λεφτά υπάρχουν αν πρόκειται για την καταστολή του λαϊκού κινήματος.
Ναι, δεν πρέπει να λυγίσει ο λαός τώρα. Να ανασυνταχθεί, και πιο οργανωμένα, πιο μαζικά, να βάλει όλους αυτούς ( "πολλούς" ή λίγους) στη θέση που τους αρμόζει...
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

Καλησπέρα Ντίνα.
Όλα αυτά τα ανθρωπάκια που λες, άλλα φοβισμένα - σκιές του εαυτού τους - και άλλα δήθεν αποφασισμένα και ταγμένα στην αποστολή τους για "διάσωση της πατρίδας" (πατρίδα, άλλη μια έννοια που ξεφτίλισαν οι σοσιαλΗστές που μας κυβερνούν τρεις δεκαετίες), θα' ρθει η ώρα που θα λογοδοτήσουν στο λαό. Και κανένα έγκλημά τους δεν θα έχει παραγραφεί.
Πρέπει να πιστέψουμε όλοι πως δεν έχουν αυτοί τη δύναμη. Τη δύναμη την έχει ο λαός. Μόνο να το καταλάβει και να την αξιοποιήσει...
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

Καλησπέρα Δημήτρη.
Η "απορία" μου ήταν για προβληματισμό όλων μας. Και βέβαια οι κομμουνιστές είναι ενοχλητικοί και αντιπαθητικοί στους διαχειριστές του συστήματος και τις ορντινάτζες τους.
Οι μεγαλύτεροι αντικομμουνιστές εξάλλου προέρχονταν πάντα από το λεγόμενο "προοδευτικό" χώρο, και συχνά, είχαν κάνει και κάποια φεγγάρια στη νεολαία ή στο κόμμα.
Έτσι, για να προσδίδουν μια ..."εγκυρότητα" και μια "βαρύτητα" στον αντικομμουνισμό τους.
Τώρα, αν μπορούσε να υπάρξει και αριστερά χωρίς κομμουνιστές, τόσο το καλύτερο γι' αυτούς. Αμ...δε όμως!
Καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι συγκλονισμένος με το θάνατο του οικοδόμου. Παιδί οικοδόμου κι εγώ θυμάμαι καλά τι πάει να πει να μπαίνει με πόνο το μεροκάματο στο σπίτι, την αγωνία στο δρόμο για το νοσοκομείο όταν στη δουλειά έγινε "ατύχημα". Αυτούς τους ανθρώπους έβαλαν στο μάτι οι παρακρατικοί.
Οχι. Δεν επιτίθενται "επαναστάτες" με πέτρες και γκλοπ σε μεροκαματιάρηδες, βιοπαλαιστές διαδηλωτές. Τα χτυπήματα προχτες ήταν προς όλους μας. Εμείς έχουμε χρέος προς το χαμένο συναγωνιστή μας άφοβοι να συνεχίσουμε πιο δύνατα με το ταξικό εργατικό κίνημα για τα ιδανικά που κι ο ίδιος πάλευε.

Υ.Γ. Φίλε οικοδόμε δέξου τα ειλικρινή μου συλληπητήρια.

Οικοδόμος είπε...

Φίλε Ανώνυμε αναγνώστη, καλησπέρα.
Πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά, πιο περιφρουρημένα.
Συνεχίζεται ο αγώνας...
Καλή δύναμη!