Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Τιμητική εκδήλωση και προβολή της ταινίας «BIET ΚΩΣΤΑΣ» για τον Έλληνα βιετκόγκ Κώστα Σαραντίδη


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων, σε συνεργασία με την πρεσβεία του Βιετνάμ στην Ελλάδα, διοργανώνουν τιμητική εκδήλωση και προβολή της ταινίας «BIET ΚΩΣΤΑΣ» (σκηνοθεσία: Γιάννης Τριτσιμπίδας), για τον Κώστα Σαραντίδη, τον Έλληνα που έγινε μύθος στα βουνά του Βιετνάμ.
Η εκδήλωση που πραγματοποιηθεί παρουσία της Πρέσβειρας του Βιετνάμ στην Ελλάδα Tran Thi Ha Phuong και του “πρωταγωνιστή” της την Πέμπτη 8 του Ιούνη, στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Συλλόγους στην οδό Λάκωνος 9, Πάρκο ΚΑΠΑΨ, Αθήνα.

O ενενηντάχρονος  σήμερα Θεσσαλονικιός Κώστας Σαραντίδης  επιστρατεύτηκε κατά την Κατοχή από τους Γερμανούς στα Τάγματα Εργασίας, στάλθηκε στην κεντρική Ευρώπη, για να καταλήξει με το τέλος του πολέμου λεγεωνάριος της γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων στην Αλγερία και από κει στην Ινδοκίνα.
Αυτομόλησε στο Απελευθερωτικό Μέτωπο «Βιετμίνχ», και αγωνίστηκε με το Λαϊκό Στρατό του Βιετνάμ για πολλά χρόνια. O Κώστας Σαραντίδης – Nguyen van Lap εξακολουθεί μέχρι σήμερα να προσφέρει την αγάπη και τις υπηρεσίες του στο Βιετνάμ, το οποίο τιμά με κάθε ευκαιρία τον απλό αυτόν Έλληνα που, όπως μας λέει ο ίδιος, ακολούθησε πάντα το ένστικτό του.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
Έκθεση φωτογραφίας με εκπληκτικά τοπία της Ασιατικής χώρας.
Προβολή ντοκιμαντέρ για το σύγχρονο Βιετνάμ.
Χαιρετισμό και ομιλία της Πρέσβειρας του Βιετνάμ στην Ελλάδα Tran Thi Ha Phuong.
Χαιρετισμό από τον Κώστα Σαραντίδη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: