Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Συνδικάτο Οικοδόμων ΑΡΤΑΣ: Πρωτιά και σημαντική ενίσχυση για το ψηφοδέλτιο που στηρίχθηκε από το ΠΑΜΕ - Ανακοίνωση του συνδυασμού «Ενωμένο Συνδικάτο»


Το ψηφοδέλτιο «Ενωμένο Συνδικάτο» που στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ ενισχύθηκε σημαντικά στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Οικοδόμων Αρτας, κατακτώντας ξανά την πλειοψηφία στη διοίκηση και καταγράφοντας αύξηση σε ψήφους, έδρες στο ΔΣ και αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο.

Σε ανακοίνωσή του, το «Ενωμένο Συνδικάτο» χαιρετίζει την αυξημένη συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου των κατασκευών, τονίζοντας ότι, οι οικοδόμοι της Αρτας με τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες έδωσαν αποφασιστική απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, με μεγαλύτερη μαζικότητα και συσπείρωση στο συνδικάτο τους. Απάντηση στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Σημαντική ήταν η συμμετοχή από τα μεγάλα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού, ως αποτέλεσμα των παρεμβάσεων του Συνδικάτου Οικοδόμων Αρτας και του Εργατικού Κέντρου Αρτας, μαζί με την Ομοσπονδία Οικοδόμων και τα Συνδικάτα Ιωαννίνων και Αγρινίου. Εργαζόμενοι από τα εργοτάξια στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο «Ενωμένο Συνδικάτο», κάνοντας πράξη το σύνθημα: «Δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης» και συμβάλλοντας στο θετικό αποτέλεσμα για τις ταξικές δυνάμεις.

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Ψήφισαν: 293 (το προηγούμενο 3χρονο είχαν ψηφίσει 264)
Άκυρα: 3
Έγκυρα: 290
Έλαβαν:
«ΕΝΩΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ», 255 ψήφους (από 205 το 2013), 8 έδρες (από 7), 13 αντιπροσώπους για το ΕΚ Άρτας (από 10), 3 αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία Οικοδόμων (από 3).
«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ», 35 ψήφους (από 55 το 2013), 1 έδρα (από 2), 2 αντιπροσώπους για το ΕΚ Αρτας (από 3), κανέναν αντιπρόσωπο για την Ομοσπονδία Οικοδόμων (όπως και το 2013).

   

Αποτέλεσμα που δίνει δύναμη, κόντρα σε όσους προσπάθησαν να βάλουν τρικλοποδιές

Στην ανακοίνωση του «Ενωμένου Συνδικάτου» τονίζεται ότι απαράδεκτη ήταν η στάση του ψηφοδελτίου «Πρωτοβουλία Οικοδόμων», που στηρίζεται από τις δυνάμεις ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς καθ' όλη τη διάρκεια των αρχαιρεσιών προσπάθησαν να βάλουν εμπόδια στη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας και τη μαζικοποίηση του συνδικάτου.

Μετά από ενστάσεις και μια κατάπτυστη ανακοίνωση - καταγγελία που δημοσίευσαν, κατά της απόφασης της εφορευτικής επιτροπής για παράταση των αρχαιρεσιών κατά μια ημέρα, έφτασαν στο σημείο την ημέρα της παράτασης να αφαιρέσουν τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού «Πρωτοβουλία Οικοδόμων» που ήταν τοποθετημένα στο τραπέζι από την εφορευτική επιτροπή, δημιουργώντας τεχνητή όξυνση και καθυστέρηση στην έναρξη της εκλογικής διαδικασίας. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, η εκλογική διαδικασία συνεχίστηκε με τα εναπομείναντα ψηφοδέλτια που είχε στη διάθεσή της η εφορευτική επιτροπή.

Το παραπάνω γεγονός επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τον τυχοδιωκτισμό των δυνάμεων ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και το ρόλο τους ως 5η φάλαγγα στο εργατικό κίνημα, όπου ενώ ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη μικρή συμμετοχή των εργαζόμενων, ταυτόχρονα βγάζουν στην κυριολεξία «σπυράκια» όταν διαπιστώνουν ότι τα σωματεία με ταξικό προσανατολισμό που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ όπως το Συνδικάτο Οικοδόμων Άρτας, μέσα στις δύσκολες συνθήκες της αυξημένης ανεργίας στο κλάδο των κατασκευών και εργοδοτικής τρομοκρατίας, παλεύουν και καταφέρνουν να συσπειρώνουν περισσότερους εργαζόμενους.

Το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών μας, τονίζεται στην ανακοίνωση, δίνει δύναμη και κουράγιο ώστε πιο μαχητικά να συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα, της ταξικής πάλης, που επιβάλλεται να γίνει υπόθεση όλων μας, για να αντιμετωπίσουμε την αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ, που συνεχίζεται και με τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Και καταλήγει το κείμενο: «Η νέα διοίκηση που θα συγκροτηθεί άμεσα, χωρίς χρονοτριβή θα προχωρήσει στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο με την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: