Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Το μυθιστόρημα του Κώστα Μπόση: "ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ" – Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, 60 χρόνια μετά την κυκλοφορία του στις Λαϊκές Δημοκρατίες, από την e-βιβλιοθήκη "Κώστας Πουρναράς (Μπόσης) "


22 χρόνια από τη μέρα που έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Πουρναράς (Μπόσης) -2 Απρίλη 1994- και 60 από την έκδοσή του,  το ομώνυμο ιστολόγιο προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μέσω της "e-βιβλιοθήκης Κώστας Πουρναράς (Μπόσης)", το μυθιστόρημα «ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ».

Πρόκειται για ένα σπάνιο, δυσεύρετο στις μέρες μας  βιβλίο που δεν κυκλοφόρησε ποτέ, μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα. Τυπώθηκε στη Ρουμανία τον Σεπτέμβρη του 1956 σε 3.500 αντίτυπα και κυκλοφόρησε στις τότε Λαϊκές Δημοκρατίες.

Στις εύθραυστες και κιτρινισμένες από το πέρασμα του χρόνου σελίδες του βιβλίου «(…)ο Κώστας Μπόσης, δάσκαλος από το χωριό Χώσεψη (Κυψέλη) της Άρτας, μέλος του ΚΚΕ από νεαρή ηλικία, εξόριστος στον Αη – Στράτη, Ελασίτης μαχητής του ΔΣΕ και στη συνέχεια πολιτικός πρόσφυγας, αποδίδει με μεγάλη ρεαλιστικότητα, ζωντάνια και αφηγηματική δεινότητα τις μέρες που ακολούθησαν την υπογραφή της συμφωνίας της Βάρκιζας μέχρι και την πρώτη εποχή της οργάνωσης του δεύτερου αντάρτικου. Αφηγείται την εποχή της τρομοκρατίας  κυρίως στην ύπαιθρο και  στα ορεινά χωριά αλλά  και τη δράση των ληστοσυμμοριών εναντίον των εαμιτών, των μελών του ΚΚΕ και όσων τους υποστήριζαν ή τους  βοηθούσαν. Ζωντανεύει το κλίμα μιας τραγικής εποχής όπου το ΕΑΜ και το ΚΚΕ είναι τυπικά νόμιμα, αλλά διώκονται με κάθε τρόπο όσοι συμμετείχαν και ανέπτυξαν δράση μέσα από τις γραμμές τους.(…)». Ένα μικρό απόσπασμα από την βιβλιοπαρουσίαση της ofisofi στο ηλεκτρονικό περιοδικό ΑΤΕΧΝΩΣ (δείτε τη βιβλιοπαρουσίαση ΕΔΩ).

Μέσω της "e-βιβλιοθήκης Κώστας Πουρναράς (Μπόσης)" το σπάνιο και εξαιρετικό αυτό βιβλίο μπορεί να γίνει κτήμα του κάθε «ανήσυχου» και ασυμβίβαστου αναγνώστη. Από σήμερα ο καθένας έχει τη δυνατότητα να το διαβάσει ή να το «κατεβάσει» δωρεάν στον υπολογιστή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ - "ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ" ΤΟ βιβλίο ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: