Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Συνταγματικό πραξικόπημα;



Ένα πρωτοφανές παρασκήνιο, με σκοπό τη δημιουργία κυβέρνησης με κάθε τρόπο χωρίς να πάμε σε νέες εκλογές βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες. Το επιχείρημα βεβαίως είναι πως αυτό απαιτεί για μία ακόμη φορά η σωτηρία της πατρίδας. Την σωτηρία της πατρίδας επικαλέστηκαν και όσοι έβαλαν την Ελλάδα στο γύψο πριν από 40 χρόνια, αλλά ας αφήσουμε την Ιστορία όσο διδακτική και να είναι και ας πάμε στα γεγονότα.

Μετά την συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πάνο Καμμένο, οι προσπάθειες που σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 37) καταβάλλει ο Πρόεδρος για τον σχηματισμό Οικουμενικής Κυβέρνησης, τερματίστηκαν. Το επόμενο στάδιο είναι ο ορισμός μιας κυβέρνησης όσο το δυνατόν ευρείας αποδοχής η οποία θα οδηγήσει σε εκλογές με πρωθυπουργό Πρόεδρο ενός από τα τρία Ανώτατα Δικαστήρια.

Το βήμα αυτό λοιπόν που με τόση σαφήνεια περιγράφεται στο Σύνταγμα, είναι μετέωρο. Αντί της προκήρυξης εκλογών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαίτησε μία ακόμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Η λειτουργία αυτή δεν είναι ούτε καν οριακή συνταγματικά, αλλά εκτός του πλαισίου του Συντάγματος και εκθέτει τον ίδιο τον Πρόεδρο γιατί φαίνεται να συμμετέχει και ο ίδιος σε μία μεθόδευση πολύ συγκεκριμένη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η νέα σύσκεψη των αρχηγών η οποία δεν προβλέπεται, είχε μοναδικό σκοπό τον εγκλωβισμό των δύο κομμάτων της Αριστεράς. Σε αυτή λοιπόν τη σύσκεψη, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (με πρόταση Βενιζέλου), θα ζητούσαν το σχηματισμό μιας κυβέρνησης της Αριστεράς από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, με πρωθυπουργό τον Νίκο Κωνσταντόπουλο. Αν τα κόμματα της Αριστεράς, έκαναν πίσω σε αυτή την πρόταση, τότε θα δημιουργούσαν την εντύπωση ότι δεν θέλουν να κυβερνήσουν και είναι αναξιόπιστα.

Η άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να παραβρεθεί στη σύσκεψη αυτή, φαίνεται πως χάλασε το σχεδιασμό. Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο του σχεδίου εγκλωβισμού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, φαίνεται πως βάζουν σε εφαρμογή, ένα σχέδιο δημιουργίας μιας κυβέρνησης που θα βασίζεται στο τράβηγμα άρθρων του Συντάγματος από τα μαλλιά. Σύμφωνα με το σχέδιο νούμερο 2,τις επόμενες ώρες, Συνταγματολόγοι και κανάλια θα δημιουργήσουν την εικόνα, πως προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση δεν απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία 151 βουλευτών όπως ορίζει το άρθρο 37, αλλά αρκεί πλειοψηφία 120 βουλευτών.

Το Σύνταγμα στο άρθρο 37 προβλέπει την απόλυτη πλειοψηφία, την αρχή της δεδηλωμένης δηλαδή που καθιερώθηκε επί Τρικούπη. Έτσι και μόνο έτσι γίνεται κυβέρνηση. Αν δεν ίσχυε αυτό άλλωστε δεν θα μαγειρεύονταν τόσοι εκλογικοί νόμοι με πριμ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απόλυτη πλειοψηφία εδρών. Η αρχή της δεδηλωμένης και η πλειοψηφία των 151 εδρών, είναι κάτι που μαθαίνει ο μαθητής της δευτέρας Λυκείου.

Το Συνταγματικό Πραξικόπημα που βρίσκεται σε εξέλιξη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη Δημοκρατία αλλά και την δικαιολογημένη κοινωνική αντίδραση, θα θέσει απέναντι στο άρθρο 37, το άρθρο 84.Το άρθρο εκείνο δηλαδή που προβλέπει τι γίνεται σε περίπτωση πρόταση μομφής σε κυβέρνηση. Όταν ήδη υπάρχει αλλά για κάποιο λόγο αμφισβητηθεί. Σύμφωνα με το 84, αν υπάρξει πρόταση μομφής, ή η ίδια η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, τότε μπορεί να την πάρει με 120 ψήφους και 60 απουσίες. Αυτό είναι σαφώς διαφορετικό από την επιβεβαίωση εντολής στη Βουλή με 151 ψήφους κατά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

Οι ανάγκες λοιπόν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (περιγράφονται πλήρως στη σελίδα 12 του HOT DOC που κυκλοφορεί με το απόρρητο σχέδιό τους) θα βάλει στο μίξερ τα άρθρα του Συντάγματος για να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα τηλεπαράθυρα θα γεμίσουν αναλυτές και Συνταγματολόγους, που στην χειρότερη των περιπτώσεων θα δημιουργήσουν μια εικόνα αμφισβήτησης όσων λέει το άρθρο 37 για να φανεί δικαιολογημένη και μία άλλη «ερμηνεία».

Η χρήση των Συνταγματολόγων για παραγωγή βολικών εξελίξεων δεν είναι πρωτοφανής. Η λειτουργία του Παλατιού στην Αποστασία του 65, «νομιμοποιήθηκε» συνταγματικά από τον Συνταγματολόγο Σγουρίτσα και χρόνια αργότερα, Συνταγματολόγοι ερμήνευσαν πως ο Πρόεδρος της Βουλής Ι. Αλευράς ο οποίος εκτελούσε χρέη Προέδρου, είχε δικαίωμα ψήφου για την ανάδειξη του Χρ Σαρτζετάκη ως Προέδρου της Δημοκρατίας στην τρίτη ψηφοφορία (στις δύο προηγούμενες απείχε).

Στην πιο κρίσιμη περίοδο της Ελλάδας, το πολιτικό κατεστημένο που την έφερε σε αυτή την κατάσταση ενδιαφέρεται μόνο για την επιβίωσή του,πατώντας ακόμη και πάνω στο ίδιο το Σύνταγμα. Άλλωστε η ίδια η κυβέρνηση Παπαδήμου σύμφωνα με τον Προκόπη Παυλόπουλο (συνένευξη ΣΚΑΙ) ήταν Συνταγματική εκτροπή, αλλά για το καλό της χώρας. Καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε το πόσο επικίνδυνη είναι η άποψη που θέλει το Σύνταγμα λάστιχο που διαμορφώνεται σύμφωνα με τις πολιτικές σκοπιμότητες και τις «καλές» προθέσεις. Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ένα μόρφωμα τεχνοκρατών, θα κυβερνήσει για το «καλό» μας, ενώ εμείς ψηφίσαμε για το κακό μας χωρίς να το ξέρουμε.

ΥΓ: Ελπίζω μόνο αυτές οι γραμμές να είναι ο λόγος που θα ματαιωθεί το σχέδιο που υπάρχει ήδη σε εξέλιξη. Το εύχομαι.

ΥΓ 2: Τα σχέδια αυτά είναι εν αγνοία του Κωνσταντόπουλου


18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειδικά έτσι όπως κλείνεις το κειμενό σου ένα μόνο πράγμα μου έρχεται κατα νου....

http://www.youtube.com/watch?v=Cm2DaaYR5sY

dimitris είπε...

Οικοδομε καλησπερα, ''συγκυβερνηση'' τραπεζιτων.
Οι αγορες κελευουν και οι ευρωπαιστες Ελληνες ''πολιτικοι'', ΕΚΤΕΛΟΥΝ, ακομα και το συνταγμα...

sosat είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ , με αφορμή την παραπάνω ανάρτηση θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε όλους μας.
Στα blogs υπάρχει μία μεγάλη παραπληροφόρηση και παράλληλα μία προσπάθεια συνειδητής διαστρέβλωσης των θέσεων και πολιτικών αποφάσεων του ΚΚΕ.
Πολλά blogs εμφανίζουν μια "ετικέττα" που λέει ότι εκπρωσοπουν , ότι συμφωνουν με την ιδεολογία και τις θέσεις του ΚΚΕ, αλλά παράλληλα αναπαραγάγουν αντιΚΚΕ και αντικομμουνιστικά δημοσιεύματα.
Ο ρόλλος κάποτε ε'ιχε καταγγελθεί απο το ΚΚΕ και είχε παρεξηγηθεί απο "κάποιους".
Εδώ και καιρό έχω καταγγείλει συγκεκριμένες πρακτικές και ταχτικές των επονομαζομένων "γνωστων blogs" ...
Ο ρόλλος και η τακτική τους σήμερα επιβεβαιώνεται πολύ περισσότερο .
Το ΚΚΕ επίσημα έχει τα όργανα που εκφράζουν τις πολιτικές αποφάσεις και αυτά είναι ο Ριζοσπάστης και η επίσημη ιστοσελίδα του ΚΚΕ.
Καλό θά είναι κανένας μας να μην πέσει στην παγίδα των προβοκατόρων και των "διατεταγμένων" blogs...
και γενικότερα αυτοί οι αυτόκλητοι "αριστεροί" φίλοι , χρήζουν μεγάλης προσοχής...

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ είπε...

Ε και;
Δεν κατάλαβα δηλαδή. Μια "αριστερή¨φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση είναι το επιθυμητό σενάριο;
Πόσο πιο αντιλαϊκή είναι μια τέτοια (πραξικοπηματική)κυβέρνηση από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποί θα κάνει τα πάντα να μείνει εντός ευρώ;
Οι 2 όψεις του ίδιου άθλιου νομίσματος είναι.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΤΟΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΩΝ ΤΟΥΣ!
ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ, ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ.
ΤΩΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟ, ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ.

Οικοδόμος είπε...

@xrwmatakaiskies:
Καλησπέρα. Όπως καταλαβαίνεις όλα αυτά γίνονται για το καλό μας...
Πόσο ηλίθιοι είμαστε που δεν το καταλαβαίνουμε!
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@dimitris:
Καλησπέρα. Δικό τους το μαχαίρι δικό τους και το... μαχαίρι... στο λαιμό του λαού...όσο το αποδέχεται...
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@tasos:
Καλησπέρα. Αν θέλεις την άποψή μου, δεν θεωρώ ούτε και βλέπω τα μπλογκς σαν μια πηγή ενημέρωσης. Σαν μέσα έκφρασης του κάθε μπλόγκερ τα αντιμετωπίζω.
Εννοείται πως οι επίσημες θέσεις του ΚΚΕ εκφράζονται από το Ριζοσπάστη και την ιστοσελίδα. Από εκεί ενημερώνομαι κι εγώ και εκεί προτρέπω όσους φίλους θέλουν να ενημερωθούν γι' αυτές.
Δεν καταλαβαίνω σε ποια μπλογκς αναφέρεσαι και περισσότερο ποια αφορμή σου δίνει η παραπάνω ανάρτηση.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ:
Καλησπέρα. Δεν υιοθετώ τους ακραίους χαρακτηρισμούς σου σύντροφε. Θεωρώ πως μας ξεκόβουν από πολλούς αριστερούς ανθρώπους που ψήφισαν σ' αυτές τις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα αριστερά κόμματα (εξαιρώ τη ΔΗΜΑΡ). Αύριο με κάποιους από αυτούς θα είμαστε μαζί στους δρόμους του αγώνα.

Η επιδίωξή μας πρέπει να είναι να τους πείσουμε για τις αυταπάτες που τους τριβελίζουν, όχι να τους κάνουμε εχθρούς μας. Το να αυξάνουμε τους "εχθρούς" μας, όταν στην ουσία δεν είναι, ζημιώνει την μεγάλη υπόθεσή μας, αλλά και το κόμμα. Τις απόλυτα ξεκάθαρες θέσεις μας μπορούμε να τις υποστηρίξουμε και με άλλους τρόπους.

Γράφεις:

"ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΤΟΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΩΝ ΤΟΥΣ!"

Αν οι κομμουνιστές δεν "ανησυχούσαν" τότε προφανώς και δεν θα συμμετείχαν στις συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες. Όμως συμμετέχουν και μάλιστα ζητάνε και εκλογές τώρα.

Η ανάρτηση δεν πραγματεύεται το "σχέδιο του Αλέξη" και "αν του βγαίνει" ή όχι, αλλά αυτή τη χυδαία προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά των "ταγών της δημοκρατίας" προς όλους εμάς, το λαό.

Καλή δύναμη!

sosat είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΟΙΚΟΔΟΜΕ
Στο προηγούμενο σχόλιο μου απλά πήρα την αφορμή απο την αναρτηση σου..,,,. κανένα υπονοούμενο γι' αυτή.,
Η διαπίστωση μου αολά επικαιροποιείται λόγω των σύγχρονων δεδομένων.
Αφορμές στο διαδίκτυο άπειρες, απλά σήμερα είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη πιό επίκαιρο απο ποτέ.
Δεν αφήνω κανένα υπονοούμενο ,απλά αυτή η πάγια αρχή και θέση μου είναι διαχρονικά επίκαιρη, και ωφείλω να την προβάλλω για άλλη μια φορά, απλά και χωρίς καμμία παρεξήγηση πήρα αφορμή απο την ανάρτηση σου , που μπορεί και να επαληθευτεί , αλλά δεν έχει οργανική σύνδεση με αυτή , ούτε και αναφέρεται σ' αυτή το σχόλιο μου και η παρατηρησή μου.
ΑΠΛΑ ΩΦΕΙΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΤΕΙΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΑΙΜΟΥ "ΦΙΛΟΚΚΕ " BLOGS...
ΤΑ BLOGS ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ , ΑΠΛΑ ΧΡΕΙΖΕΤΑΙ Η ΔΕΟΥΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ...
ΟΛΟΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΜΑΣ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΟΣΜΟ... ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΑΣΤΕ, ... ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ...
ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ , ΟΤΙ ΕΣΥ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕΣ ΣΑΝ ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ " ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ " ...
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΚΡΥΓΟΡΩ , ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΕΙ ,,, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ,,,, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ,,, ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ... ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ...
ΑΠΛΑ ΕΠΙΣΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ ...
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ, ΑΠΕΙΡΑ, ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ , ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΡΙΘΜΙΣΩ ΑΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ,,,, ΑΠΛΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ,,, ΑΛΛΑ ΠΑΝ' ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ..........
ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ...

macgiorgosgr είπε...

Επειδή το άρθρο είναι λίγο συγκεχυμένο ως προς τα άρθρα και τη σημασία τους: το άρθρο 37 ορίζει ότι Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος που έχει την απόλυτη πλειοψηφία, δλδ. 151 έδρες. Αν δεν υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία, ξεκινάνε οι διερευνητικές εντολές στα πρώτα τρία κόμματα. Αν κανένα δεν κατορθώσει να φτιάξει κυβέρνηση που να έχει την στήριξη της απόλυτης πλειοψηφίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσπαθεί να φτιάξει κυβέρνηση από όλα τα κόμματα για να γίνουν εκλογές και μόνο για να γίνουν εκλογές. Η απόλυτη πλειοψηφία προκύπτει σε επίπεδο εδρών των κομμάτων που δηλώνουν κατά τη διερεύνηση ότι θα στηρίξουν την κυβέρνηση. Το άρθρο 84 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να εφαρμοστεί, διότι το άρθρο 37 παράγραφος 3 προβλέπει ΣΑΦΩΣ ότι σε περίπτωση αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ, σχηματίζεται κυβέρνηση η οποία έχει σκοπό να ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ και η Βουλή ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ.

Απλά για να τα έχουμε ξεκάθαρα στο μυαλό μας. Το έχουν κάνει κουρελόχαρτο βέβαια το Σύνταγμα, πολλάκις. Δεν θα κωλώσουν κι εδώ.

Δημήτρης είπε...

εγώ ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι αυτό το συνταγματικό πραξικόπημα περάσει (ας καταλάβουν και ορισμένοι τι εννοούν οι αστοί όταν μιλάνε για δημοκρατία) πώς θα τα βάλει το 35% με το 65% του λαού; οταν στους δρόμους και στις πλατείες θα βγει ο κόσμος και θα έχουμε κάθε μέρα διαδηλώσεις; οταν θα αρχίσουν οι προπηλακισμοί και όταν ο απλός πολίτης μόλις βλέπει πολιτικό, δημοσιογράφο και γενικά αυτό που λέμε ελίτ, θα τον πλακώνει στο ξύλο. Τι θα κάνει τότε η "κυβέρνηση"; θα στείλει τους χρυσαυγίτες να μας δέρνουν;
ΥΓ Ως χρυσαυγίτες δεν εννοώ τους απλούς ψηφοφόρους που ψήφισαν Χ.Α. γιατί νόμιζαν ότι έτσι ψήφιζαν αντισυστημικά..

Δημήτρης είπε...

πολλοί Δημήτρηδες είμαστε εδώ μέσα, κάτι θα πρέπει να αλλάξω

Ανώνυμος είπε...

Οικοδόμε καλησπέρα
Ευτυχώς δεν επαληθεύτηκε η ανησυχία σου. Ορίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση και πάμε πάλι για εκλογές. Θα συνεχίσουν να μας βασανίζουν με "δημοκρατικά" μέσα προς το παρόν. Η τα βρήκε και εντελώς πια ο ΣΥΡΙΖΑ με το κεφάλαιο και πάει για κυβέρνηση ή τα βρήκαν οι κεντροδεξιοί μεταξύ τους και παν για συγκυβέρνηση....

Οικοδόμος είπε...

@macgiorgosgr:
Καλησπέρα. Τελικά οι εξελίξεις μας προσπέρασαν. Η όλη όμως αντιμετώπιση των "θεσμών" από την κουστωδία του προεδρικού μεγάρου, είναι ενδεικτική του πόσο σέβονται αυτά που υποτίθεται πως εκπροσωπούν. Οι μάσκες πέφτουν για άλλη μια φορά, όποιος έχει τη διάθεση νομίζω πως μπορεί να βγάλει τα κατάλληλα συμπεράσματα...

Δεν αποκλείεται πάντως να επαναληφθεί κάτι ανάλογο σε λίγες εβδομάδες...

Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@Δημήτρης:
Καλησπέρα. Τελικά δεν πέρασε. Αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά πως η... "δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα"...
Λες να βγει ο λαός καμιά φορά στους δρόμους και να μην κάνει πίσω με τίποτα; Θα το πάρει λες καμιά φορά απόφαση; Για να δούμε, τι πρέπει να γίνει ακόμα...
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@Δημήτρης (2):
Δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα. Μην αγχώνεσαι.

Οικοδόμος είπε...

@xrwmatakaiskies:
Καλησπέρα. Οι εξελίξεις θα δείξουν. Εμείς τη "δουλειά" μας...
Έχουμε πολλή και δύσκολη.
Καλή δύναμη!

Scorpion49 είπε...

Σ’ ένα μήνα από σήμερα ο ελληνικός λαός θα κληθεί να αποφασίσει εκ νέου ενώπιον της κάλπης με ποια κυβέρνηση θα θελήσει να πορευτεί για να λύσει τα δραματικά προβλήματα που τον ταλανίζουν.

Με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; «Ούτε ψύλλος στον κόρφο του»

Με ΣΥΡΙΖΑ; «Σήμερα καταγγέλλω το μνημόνιο, Αύριο το διαγράφω, Μεθαύριο ο καιρός χαλάει, από του χρόνου και βλέπουμε - Εντός εκτός και επί τα αυτά».

ΔΗΜΑΡ-Ανεξάρτητοι Έλληνες; «Είμαστε καινούρια κόμματα, τα πήγαμε πολύ καλά, σύντομα θα τα πάμε πολύ καλύτερα».

ΚΚΕ; «Σταθερό, πιο σταθερό δε γίνεται, προεκλογικά, μετεκλογικά, ιδεολογικά. Πάντως αν ψάχνετε εδώ να βρείτε χαρακτηριστικά ελαστικού κομματάκι δύσκολο. Έχουν πάθει τόσες νίλες από πρώην συντρόφια που πλέον φυσάνε και το γιαούρτι.

Λοιπά κόμματα; «Να ψηφιστεί η απλή αναλογική, έχουν λόγο-θέση και οι… «Πειρατές».

Χ.Α.; «∞∞∞∞∞»

Εκλογές για γερά νεύρα – Υπομονή, και αισιοδοξία!