Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Τριάντα χρόνια μουσική διαδρομή. Μακρύς ο δρόμος...


Ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδοποιούς γιορτάζει. Πολλά από τα τραγούδια του σημάδεψαν τη διαδρομή της ζωής μας. Κάποια τα τραγούδησε ο ίδιος με τη χαρακτηριστική μπάσα φωνή του. Κάποια άλλα τα ακούσαμε από διάφορους σημαντικούς  τραγουδιστές. Τραγούδια του, όπως «Κουρσάρος», «Σερενάτα», «Ήσυχα βράδια», «Για να σ' εκδικηθώ», «Παλιό Παλτό», «Και θα χαθώ» κ.λπ., έγραψαν ιστορία και σφράγισαν τους ερμηνευτές τους. Είναι ο πρώτος ροκ τραγουδοποιός, ο οποίος μελοποίησε ξένους και Έλληνες ποιητές, ενώ με τα τραγούδια του έστειλε «μηνύματα» για τη μάστιγα των ναρκωτικών, τις μειονότητες, προβλήματα της νεολαίας κ.ά. «Η μεγάλη μου αγάπη για τη μουσική μεταφράστηκε σε τραγούδια που αγαπήθηκαν από τον κόσμο. Σ' αυτό βοήθησαν οι σπουδαίοι στιχουργοί και ποιητές που μου δάνεισαν το λόγο τους και οι σπουδαίοι τραγουδιστές που τα ερμήνευσαν»,  αναφέρει ο ίδιος.

Τριάντα και πλέον χρόνια στη μουσική σκηνή μετρά ο Λάκης Παπαδόπουλος («Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ»), που γιορτάζει αυτή την πολύχρονη - πολύχρωμη «διαδρομή» με μια μεγάλη συναυλία, στις 5 Ιούνη, στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100).

Μια βραδιά, συντροφιά με τους φίλους και συνοδοιπόρους του: Αρλέτα, Γιάννη Γιοκαρίνη, Χρήστο Δάντη, Γιώργο Δημητριάδη, Ελένη Δήμου, Γιάννη Ζουγανέλη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Μηλιώκα, Μανώλη Μητσιά, «Μπλε», Σάκη Μπουλά, Γιώτα Νέγκα, «Οnirama», Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Δημήτρη Πουλικάκο, Μπάμπη Στόκα.
Δεν υπάρχουν σχόλια: