Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Απελαύνεται ο Niko Ago! Η Ελλάδα... καθαρίζει από τους «λαθρομετανάστες»...


Επιτέλους, μια καλή αρχή! Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Το ελληνικό κράτος βάζει τάξη στο θέμα της «λαθρομετανάστευσης». Τι θα πει δηλαδή 20 συνεχόμενα χρόνια παραμονής και δουλειάς στην Ελλάδα; Τι σημαίνει το παιδί σου γεννήθηκε εδώ; Ε, και; Για να μετρήσουμε τα ένσημά σου… Δεν κατόρθωσες να βάλεις τα... απαιτούμενα μια χρονιά; Αρρώστησες είπες; Άσε… αυτά μας τα ‘παν κι άλλοι… Είστε «λαθρομετανάστης» κύριε! Να φύγετε από δω, να πάτε στη χώρα σας…ή μήπως προτιμάτε τα στρατόπεδα του Χρυσοχοΐδη;

Γιατρέ μου…τώρα τελευταία δεν είμαι καλά…ντρέπομαι διαρκώς για την ταυτότητά μου…ή μήπως…είμαι;;;

Αντιγράφω από το Ποντίκι:

«Είκοσι χρόνια παραμονής στην Ελλάδα φαίνεται δεν είναι αρκετά για τον γνωστό Αλβανό δημοσιογράφο, Niko Ago, ο οποίος απειλείται με απέλαση από τη χώρα μας. Ο ίδιος με ανάρτηση στο προσωπικό του blog με τίτλο «Σ’ ευχαριστώ Ελλάδα!», κοινοποίησε την δική του ιστορία «ελληνικής τρέλας». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει στην ανάρτηση του,  έλαβε ειδοποίηση από το ελληνικό κράτος, πως εντός 30 ημερών θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ελλάδα, καθώς το έτος 2007-2008  -περίοδο την οποία είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας- δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για να ανανεώσει την άδεια παραμονής του.

Ο Niko Ago είχε την τελευταία περίοδο βρεθεί στο προσκήνιο λόγω της αρθρογραφίας του σχετικά με την άνοδο της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ενώ είχε καταγγείλει ότι δεχόταν απειλές γι' αυτήν του τη δράση.

Διαβάστε όλη την ανάρτηση:

«Συμπλήρωσα 20 χρόνια στην Ελλάδα και μπήκα αισίως στον εικοστό πρώτο. Από τότε που ήρθα, εργάστηκα σε διάφορες δουλειές. Μετά από πολύ κόπο και κυρίως πολύ διάβασμα, έμαθα την ελληνική γλώσσα κι έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα, που ήταν η δημοσιογραφία. Σήμερα είμαι δημοσιογράφος στα ελληνικά ΜΜΕ. Σε πιο βαθμό καταφέρνω να κάνω καλή δημοσιογραφία, το κρίνουν αυτοί που διαβάζουν αυτά που γράφει η ταπεινότητά μου. Μεγαλώνω δυο κόρες που σήμερα είναι 18,5 και 17,5 ετών. Η μεγάλη μου κόρη ήρθε στην Ελλάδα 5 μηνών, η μικρή γεννήθηκε στην Ελλάδα και δεν γνώρισε άλλη χώρα για πατρίδα της.

 Προσέφερα λίγα ή πολλά δεν το ξέρω, το μόνο σίγουρο είναι ότι δούλεψα και δουλεύω τίμια. Ποτέ και για κανένα λόγο, δεν απασχόλησα τις Αρχές της χώρας. Αφοσιώθηκα στο επάγγελμά μου αλλά και στην προσφορά υπέρ των δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Είμαι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Αυτά με εκφράζουν, αυτά κάνω. Στην άνοδο της Χρ. Αυγής, την είσοδό της στη Βουλή και τις απειλές που δέχομαι για τη ζωή μου, ήρθε να προστεθεί ένα άλλο γεγονός, εξίσου άσχημο. Αν για το πρώτο κομμάτι ανησυχούμε πολλοί, το σίγουρο είναι ότι το δεύτερο με πονά εξίσου προσωπικά.

Χθες, 17 Μαΐου 2012, το ελληνικό κράτος, με ειδοποίησε ότι εντός 30 ημερών, πρέπει να εγκαταλείψω την Ελληνική Επικράτεια, επειδή το έτος 2007-2008, περίοδο την οποία είχα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν μπόρεσα να συγκεντρώσω τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για να ανανεώσω την άδεια παραμονής μου. Στην ίδια μοίρα με μένα, βρίσκονται και πολλοί άλλοι μετανάστες. Άνθρωποι που έχουν συνδέσει τη ζωή τους με τη χώρα αυτή, που έφτιαξαν τις οικογένειές τους εδώ, που τα παιδιά τους γεννήθηκαν, φοίτησαν και μεγαλώνουν στην Ελλάδα. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για όλους και για μερικούς, τέτοια ζητήματα είναι "πολυτέλεια". Πράγματι, έτσι είναι. Για μερικούς άλλους όμως, είναι θέμα ύπαρξης και αξιοπρέπειας.

Ακόμα και να μην μπορέσω να κερδίσω την παραμονή μου δικαστικά – τη στιγμή που σφοδρή μου επιθυμία είναι να αποκτήσω την ελληνική υπηκοότητα και να συνεχίσω να προσφέρω σε αυτό τον τόπο – θα παραμείνω το ίδιο φιλέλληνας, ακόμα και στην άκρη της γης να καταλήξω. Ωστόσο, το θέμα αυτό ας χρησιμεύσει σε όλους μας για να δούμε επιτέλους πως τα στραβά που μας συμβαίνουν, πολλές φορές τα προκαλούμε εμείς οι ίδιοι. Είχα γράψει κάποτε ένα κείμενο με τίτλο "Σου χρωστάω ένα ευχαριστώ, Ελλάδα", το ίδιο μπορώ να επαναλάβω και σήμερα αλλά τούτη τη φορά, γεμάτος πίκρα: Σ'ευχαριστώ Ελλάδα!».

Παγκόσμιο θέμα στο Twitter η απειλή απέλασης του

Η είδηση πως απειλείται με απέλαση ο γνωστός δημοσιογράφος δεν άφησε ασυγκίνητους τους χρήστες του Τwitter που φρόντισαν να ενημερώσουν όλο τον κόσμο για το περιστατικό.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το hashtag #KeepNikoAgo να ανέβει στο Worldwide trends του κοινωνικού δικτύου».

5 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Φιλε οικοδομε..Τι λεει ο.."μεταναστευτικος νομος" για την περιπτωση αυτη;;;
Εαν αρρωστησει καποιος μεταναστης..Η και απολυθει...
Και δεν συγκεντρωσει..Μετα απο χρονια παραμονης...Τα απαιτουμενα ενσημα...Για μια χρονια...

ΟΞΩ ΓΥΦΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΒΑ;;;;;

Ακομα κι αν ειναι πατερας παιδιου με την ελληνικη ιθαγενεια;;;

Scorpion49 είπε...

Μα φίλε Οικοδόμε, εάν επρόκειτο για δικό τους άνθρωπο, φίλα προσκείμενο όπως λέμε, θα έβρισκαν λύση και θα του ανανέωναν την άδεια παραμονής. Είναι ντροπή για το ελληνικό κράτος, άνθρωποι που έχουν έλθει στην Ελλάδα, έχουν δημιουργήσει οικογένεια, έχουν προσφέρει με την εργασία τους στην αύξηση του εθνικού μας προϊόντος, χωρίς να έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην κοινωνία, να έρχεται το επίσημο κράτος και να σβήνει μονοκοντυλιά όλα αυτά τα χρόνια εργασίας του στην Ελλάδα με το αιτιολογικό της μη συμπλήρωσης του απαιτούμενου αριθμού ενσήμων. Μήπως όμως δεν είναι αυτός ο λόγος, αλλά η αρθρογραφία του Niko Ago για την άνοδο της Χ.Α.; Γιατί ένσημα κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσε να αγοράσει, ζητώντας έστω βοήθεια από κάποιους συναδέλφους του, λύση θα μπορούσε να δοθεί, η δράση του προφανώς ενοχλούσε.
Το σωματείο του δε μπορεί να βρει κάποια λύση;

Οικοδόμος είπε...

@μαχαίρης:
Καλημέρα μάστορά μου. Το λένε κι αλλιώς: "όξω π... απ' την παράγκα"...

Ο "νόμος" είναι αυστηρός φίλε μου με τους αλλοδαπούς εργαζόμενους. Αυτοί δεν είναι αναντικατάστατοι βλέπεις... Ενώ αν έφερναν τίποτα μεταλλιάκια, ή "σήκωναν" την ελληνική σημαία...σε μια νύχτα θα αποκτούσαν τα πάντα...

Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@Scorpion49:
Καλημέρα φίλε. Ο νόμος είναι πράγματι αυστηρός. Αλλά ταυτόχρονα και "προσαρμόσιμος" (με παραθυράκια) όπως σχεδόν όλοι οι ελληνικοί νόμοι. Δεν καθότανε κι ο λεβέντης στ' αυγά του βλέπεις. Είχε άποψη και δεν του έφτανε αυτό, την εξέφραζε και δημόσια. Που πα ρε Καραμήτρο;;;; Κανά μεταλλιάκι έφερες; Εμ δεν έφερες... όξω λοιπόν π... απ' την παράγκα...
Καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

50.000 ELLINES STIRIZOUME NIKO AGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!