Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ο Γλέζος και η σημαία



Ο Μανώλης ο Γλέζος επιβεβαιώνει διαρκώς το ρόλο του ως ανθρώπου που έχει πάρει οριστικά διαζύγιο εδώ και πολλά χρόνια από τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Είναι ακόμα εγκλωβισμένος στην άποψη ότι όλοι είμαστε αδέλφια Ελληνες. Άποψη εντελώς αποπροσανατολιστική και πολύ πρόχειρη. Ούτε ακόμα και στην κατοχή δεν ήμασταν όλοι μαζί.

Βγήκε χτες στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ με αυτή τη θέση. Όλοι μαζί να σηκώσουμε τη σημαία της εθνικής ανεξαρτησίας και να απαλλαγούμε από τους Ευρωπαίους τοκογλύφους.

Δεν υπάρχουν στην Ελλάδα καπιταλιστές, εκμεταλλευτές που τσακίζουν τη ζωή των εργαζομένων. Όλοι μαζί αδέλφια εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι.

Και για να συγκαλύψει την επιζήμια και επικίνδυνη αυτή στάση, μας λέει ότι είμαστε όλοι Ευρωπαίοι και να σηκώσουμε όλοι μαζί τη σημαία της Ευρώπης των λαών ενάντια στην Μέρκελ και τους τοκογλύφους. Δηλαδή η ΕΕ είναι απλώς ορισμένοι τοκογλύφοι.

Να με ποιες πολιτικές διεκδικούν ο Γλέζος και ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσουν. Είναι ακριβώς η άποψη που οδήγησε παλιότερα τον Γλέζο να συνεργαστεί και να εκλεγεί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με το αστείο επιχείρημα ότι το ΠΑΣΟΚ τότε ήταν καλό και μπορούσε να βοηθήσει το λαό. Τα ίδια μας λέει και τώρα με άλλα λόγια. Να κάνουμε όλοι μαζί ένα νέο καλό ΠΑΣΟΚ.

Πάντα ο Γλέζος ταξίδευε με ξένη σημαία από τη στιγμή που παρέδωσε τη σημαία της ταξικής πάλης. Μια αντιστασιακή πράξη, ανάμεσα σε πολλές άλλες χιλιάδες και ακόμα μεγαλύτερες σε αποτέλεσμα, δεν αποτελεί εισιτήριο διαρκείας και πλυντήριο αμαρτιών. Πηγή

15 σχόλια:

Τζαβέλας είπε...

επειδή αυτόν τον ΑΝΘΡΩΠΟ τυχαίνει να τον γνωρίζω από κοντά και έχω ίδια γνώμη,δεν θα σχολιάσω φίλε οικοδόμε.
δεν τον αδικούν απλά, αυτά που γράφεις...περιγράφουν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που είναι.η επιτομή του ΑΓΩΝΙΣΤΗ. ελπίζω να είναι προΐόν πολύ κακής πληροφόρησης.

dimitris είπε...

Οικοδομε χαιρεται, ενω και τον κυρ-Μανωλη και τον Μικη τους καμαρωνει κανεις που σε τετοια ηλικια ειναι ενεργοι πολιτες, οταν αρχιζουν τις πολιτικες τοποθετησεις τους, ενα σφιξιμο στην καρδια και ενας κομπος ανεβαινει στον λαιμο και στο μυαλο ερχεται ο στιχος, εμεις γι'αλλου κινησαμε, γι'αλλου και αλλου η ''ζωη'' μας παει.

Τοσοι ομορφοι αγωνες, τωρα στα στερνα να σβηνονται μονοκοντυλια, σημεια των καιρων...

Οικοδόμος είπε...

@Τζαβέλας:
Καλησπέρα. Δεν γνωρίζω από κοντά τον Μ. Γλέζο. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να έχω σχηματίσει πολιτική άποψη για το άτομό του βασισμένη στην δημόσια εικόνα του και την πολιτική του διαδρομή.
Η κριτική μέσα από το κείμενο γίνεται με συγκεκριμένα πολιτικά επιχειρήματα και παράθεση συγκεκριμένων γεγονότων (που παρακάμπτεις...), στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ διαδρομή του Γλέζου. Που "κολλάει" η κακή πληροφόρηση που αναφέρεις; Δεν εξελέγη πχ βουλευτής του ΠΑΣΟΚ;
Κακό πράγμα η "κοντή" μνήμη...
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@Δημήτρης:
Καλησπέρα. Μακάρι να φτάσουμε στην ηλικία τους και να έχουμε τόσες δυνάμεις και όρεξη, για ενεργό συμμετοχή στα κοινά.
Με εκφράζουν απόλυτα αυτά που γράφεις, και για τους δυο...
Καλή δύναμη!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Με όλο τον ειλικρινή σεβασμό που τρέφω για το αντιστασιακό παρελθόν του Μ. Γλέζου, θα συμφωνήσω με την πολιτική κριτική αυτού του άρθρου.

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ είπε...

Τι ήταν αυτό που είπε σήμερα το πρωί στο Μega? Το αποκρυστάλωμα της πολύχρονης αγωνιστικής του πορείας;
http://taxikiantepithesi.blogspot.com/2012/05/20000-100.html

Οικοδόμος είπε...

@Τζαβέλας 2:
Καλησπέρα. Αγαπητέ φίλε, θα ήθελα την κριτική σου για το παρακάτω βίντεο:

http://taxikiantepithesi.blogspot.com/2012/05/20000-100.html?showComment=1336840551077#c5823225777032203114

Για τέτοια αριστερή κυβέρνηση μιλάτε;

Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ:
Καλησπέρα.
Εκεί κατάντησε ο ήρωας των παιδικών μας χρόνων. Να προβάλει στα μάτια μας τον... μπουμπούκο σαν υπερασπιστή των φτωχών...
Ντροπή!

Εύγε για τη δουλειά που κάνεις με τα βίντεο. Ξεσκέπασμα θέλουν οι κάθε λογής "αριστερούληδες"...

Καλή δύναμη!

Scorpion49 είπε...

Φίλε Οικοδόμε όσο κυλάει ο καιρός και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων τόσο θ’ ακούμε στο γυαλί τις ιδέες των μελών του θα νομίζουμε ότι συμπεριφέρονται ως «Ποιητές εκ του προχείρου…».

Συζητώ πολλές φορές με φίλους, συγγενείς όχι κατ’ ανάγκη ομοϊδεάτες, και προσπαθούμε μέσα από τη συζήτηση να καταλάβουμε πως γίνεται διαπρεπείς Έλληνες, ή αγωνιστές για τα ιδεώδη της πατρίδας, που έχουν δώσει με τις πράξεις τους , τα γραπτά τους, και γενικότερα με το έργο τους τόσα δείγματα γραφής, και οι οποίοι επάξια κατέχουν τίτλους και περγαμηνές, να έχουν κάνει στροφή 180 μοιρών και να βρίσκονται στην αντίπερα όχθη. Ειδικά η έννοια της λέξης ιδεολόγος (αυτός που, χωρίς ιδιοτέλεια ή υστεροβουλία, είναι συνειδητά και σταθερά προσηλωμένος σε μια ιδέα ή ιδεολογία, συνήθ. κοινωνική ή πολιτική, πηγή: http://www.greek-language.gr) έχει καταρρακωθεί από πολλούς. Δεν με έχουν στενοχωρήσει τόσο πολύ οι αρκετοί και αξιόλογοι παλαιοί σύντροφοι που έφυγαν από το ΚΚΕ και εντάχθηκαν σε άλλα κόμματα, προφανώς έχουν γίνει λάθη, όσο η μετατόπιση του Μίμη Ανδρουλάκη, του υπέρμαχου του κομμουνισμού, του θεωρητικού με την πληθώρα των επιστημονικών συγγραμμάτων που με τον οξύ και εύστροφο, χειμαρρώδη λόγο του γαλούχησε τόσους κομμουνιστές, μεταξύ αυτών και την αφεντιά μου.

Λυπάμαι για τον υπερασπιστή των πτωχών, μα πιότερο λυπάμαι για το Μιμάκο!

Αλλά Δημοκρατία έχουμε, ο καθένας κάνει τις επιλογές του και ο λαός κρίνει;;

Τζαβέλας είπε...

http://www.pare-dose.net/blog/images/2009/04/2795/Rizospastis%2825-3-1945%29.jpg
εδώ φίλε οικοδόμε μπορείς να δεις ένα άλλο δημοσίευμα του Ριζοσπάστη.
επίσης θα'θελα επειδή με προσβάλλει να με κατηγοριοποιούν άνθρωποι που δεν με ξέρουν,να απευθύνεσαι στη κουβέντα μας σε μένα προσωπικά και δεν ξέρω τι εννοείς με το "Για τέτοια αριστερή κυβέρνηση μιλάτε;". δεν ξέρω σε ποιούς αναφέρεσαι,αλλά σε πληροφορώ φίλε μου,ότι εγώ δεν εκπροσωπώ κανέναν πέρα από τον εαυτό μου και δεν ανήκω σε κανένα κόμμα πλέον. Τέλος,δεν με αφορά αυτή σου η αγωνία για να φανεί ανακόλουθος ο ΣΥΡΙΖΑ σ'αυτά που λέει,δεν με αφορά η αγωνία κανενός να αποτύχει το ΚΚΕ,η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το μ-λ,το Μ-Λ κλπ. Καμιά ενδοαριστερή κόντρα δεν με αφορά. Θέλω να πετύχει ο λαός!!!!!!!! Αυτό με αφορά!!!!!! κριτική επιδέχονται όλοι και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ(κι εγώ τουλάχιστον κάνω προς όλες τις κατευθύνσεις). τρικλοποδιές δεν μου αρέσει να βάζω,ούτε και θα γίνω χαιρέκακος ποτέ λειτουργώντας με οπαδίστικη λογική...μακάρι να βοηθήσει το λαό να δει μια άσπρη μέρα το ΚΚΕ,ο ΣΥΡΙΖΑ,μακάρι να'ναι και η κουτσή Μαρία,εγώ μαζί τους θα'μαι!!! το καλό του λαού θέλω να δω και όχι τι θα γράψει το ταμλώ...ο νοών νοείτω!
Υ.Γ. αν κάποτε θελήσεις επικοινώνησε μαζί μου,να πιούμε ένα καφεδάκι με το Μανώλη Γλέζο και μετά συζητάμε τις εντυπώσεις σου.

Ανώνυμος είπε...

θελω να πετυχει ο λαος..ποιος δηλ.οι εκμεταλλευτες η οι εκμεταλλευομενοι?η ασπρη μερα δεν μπορει ναναι για ολους ασπρη..

Οικοδόμος είπε...

@Scorpion49:
Καλημέρα. Υπάρχουν πολλών ειδών "σειρήνες". Όπως και προσωπικά αδιέξοδα. Ή αντοχές. Ή ακόμα και δρόμοι που ανοίγουν σε καριέρες. Υπάρχει βέβαια και ο προσωπικός δρόμος του καθενός, όταν δεν "αντέχει" που δεν λοξοδρομεί από την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν τυαυτίζω Γλέζο με Ανδρουλάκη. Αποτελούν διαφορετικές περιπτώσεις. Οι πολιτικές τους θέσεις άλλοτε τέμνονταν κι άλλοτε βάδιζαν παράλληλα.

Καλή δύναμη φίλε!

Οικοδόμος είπε...

@Τζαβέλας:
Καλημέρα. Έλα τώρα, μην κάνεις την τρίχα... τριχιά! Γιατί προσβλήθηκες, δεν είχα αυτήν την πρόθεση, εδώ (σε άλλο σχόλιο) υιοθετείς τα πέντε σημεία του ΣΥΡΙΖΑ και παρεξηγήσαι όταν σε "τοποθετώ" στην πλευρά αυτή; Δεν ζήτησα... βιογραφικό σου για να δω με ποιους είσαι, από τα γραφόμενά σου έκρινα. Το αφήνω αυτό και πάω στα πιο σημαντικά.

Δεν ξέρω αν το κάνεις επίτηδες ή δεν μπορείς να διακρίνεις τη διαφορά. Η όποια κριτική μου αφορά ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ θέσεις φίλε. Εγώ δεν ξέρω προσωπικά το Γλέζο όπως εσύ. Μπορεί να είναι η καλύτερη παρέα του κόσμου, σίγουρα ενδιαφέρων άνθρωπος, με εμπειρίες από αγώνες κλπ, που μπορεί κάποιος νεώτερος να πάρει από αυτόν.

ΟΜΩΣ να σου πω κάτι, έχω βαρεθεί πια με τις "ιερές αγελάδες" της Αριστεράς, όπως πχ Γλέζος, Μίκης. Όταν κάποιος κάνει συγκεκριμένη κριτική με ΠΟΛΙΤΙΚΑ επιχειρήματα, στις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ τους θέσεις, κάποιοι αριστεροί (όπως κι εσύ καλή ώρα) πέφτουν απάνω μας: "μη αυτός έκανε παλιά εκείνο, μη αυτός είναι αντιστασιακός" κλπ. Εντάξει, δεν αμφισβητεί κανείς την αντιστασιακή του πορεία, και το λινκ που με παραπέμπεις αυτό γράφει και η ανάρτησή μου το αναφέρει άλλωστε, ΟΜΩΣ είδες το βίντεο που σε παρέπεμψα; Ο άνθρωπος προτείνει "αριστερό" χαράτσι 100 ευρώ/μήνα (υποχρεωτικό δάνειο το βαφτίζει) σε όσους έχουν πάνω από 20.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα !!!!!
Αυτό είναι αριστερή πολιτική; Αυτό κρίνω εγώ φίλε, αλλά εσύ βλέπεις την κριτική μου σαν "αγωνία" να δείξω ανακόλουθο το ΣΥΡΙΖΑ !!!! Το 'βαλες σκοπό να με τρελάνεις; Αν τέτοιες δηλώσεις ή οι άλλες του Δραγασάκη δεν είναι ανακόλουθες, τότε τι είναι;;; Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Μπορείς να επιχειρηματολογήσεις πολιτικά ή θα συζητάμε μόνο αν ο Γλέζος είναι καλός άνθρωπος; (Που φυσικά δεν το αμφισβήτησα).

Είναι επιχείρημα από τη μεριά σου αυτό:"Καμιά ενδοαριστερή κόντρα δεν με αφορά. Θέλω να πετύχει ο λαός!!!!!!!! Αυτό με αφορά!!!!!!"

Ή αυτό;:

"μακάρι να βοηθήσει το λαό να δει μια άσπρη μέρα το ΚΚΕ,ο ΣΥΡΙΖΑ,μακάρι να'ναι και η κουτσή Μαρία,εγώ μαζί τους θα'μαι!!! το καλό του λαού θέλω να δω και όχι τι θα γράψει το ταμλώ...ο νοών νοείτω!" ;;;

Τι νομίζεις είναι η πολιτική και οι πολιτικές θέσεις φίλε. Ένας χυλός; Όλοι μέσα στο ανακάτεμα και πάμε με όποιον να 'ναι; Τι θα πει δεν σε ενδιαφέρει αν "βοηθήσει" το λαό το ΚΚΕ ή ο ΣΥΡΙΖΑ ή η κουτσή Μαρία; Τί είναι τα κόμματα, φιλανθρωπικά ιδρύματα ή η πολιτική είναι πασαρέλα;

Επειδή λοιπόν εμένα με ενδιαφέρει (όπως κι εσένα) ο λαός να δει άσπρη μέρα, δεν γίνεται να εμπιστευτώ άκριτα όποιον τάζει "ασπρίλα" στα λόγια. Νομίζω πως έχω ένα πολιτικό κριτήριο που διαμόρφωσα στις τόσες δεκαετίες της ζωής μου, και με αυτό είμαι σε θέση να κρίνω ΠΟΛΙΤΙΚΑ τις ΘΕΣΕΙΣ των κομμάτων και όχι απλά το τι ευαγγελίζονται ως προθέσεις. Αν θέλεις λοιπόν κάνε κριτική για αυτές τις πολιτικές θέσεις που εκφράζει ο Γλέζος στο βίντεο και μην ρίχνεις τη μπάλα διαρκώς στην εξέδρα! (δεν μου αρέσει πολύ αυτή η έκφραση, αλλά ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση).
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@Ανώνυμος (13 Μαΐου 2012 7:58 π.μ.):
Καλημέρα. Ο λαός για να "πετύχει" ας βάλει και λίγο το χεράκι του...
Καλή δύναμη!

macgiorgosgr είπε...

Τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Έχουμε να δούμε κι άλλα, δυστυχώς.