Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Είναι απλό, ο λαός δεν αποδέχεται τις θέσεις του ΚΚΕ



Χτες το μεσημέρι, πηγαίνοντας να ψηφίσω, δέχτηκα στο κινητό μου τηλέφωνο το εξής μήνυμα: «Μαζί βιώσαμε την απογοήτευση. Μαζί επιλέγουμε την ελπίδα.  Δίνουμε θετική ψήφο. Ζητώ την στήριξή σου. Δημήτρης Λιντζέρης, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Β’ Πειραιά». Συγκρατήθηκα για να μην το πετάξω από το παράθυρο. Δεν είναι επόχή για περιττά έξοδα σκέφτηκα. Το θράσος κάποιων καθαρμάτων δεν έχει όρια.

Στο συγκρότημα των σχολείων που βρισκόταν το εκλογικό τμήμα, η ατμόσφαιρα ήταν πληκτική από την ζέστη και την αραιή προσέλευση του κόσμου. Μου έκανε εντύπωση που δεν υπήρχαν πανό, αφίσσες, τρικ ή άλλο έντυπο υλικό -ή αν υπήρχε, δεν ήταν εμφανές- των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων. Ένα τραπεζάκι του ΚΚΕ με Ριζοσπάστη, φίλους και συντρόφους από τα παλιά, ένα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ λίγο πιο πέρα και απέναντι, με φίλους και συναδέλφους και δύο ακόμα παλιοί φίλοι, με αυτοκόλλητα του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονταν έξω από το προαύλιο.

Μετά τα πρώτα, τα δικά μας, η κουβέντα έφτασε στην εκτίμηση του καθενός για το  «πως τα βλέπεις», «τι ποσοστό θα πιάσετε» κλπ. Ένα μούδιασμα ήταν εμφανές σε όλους –και σε μένα- και μια αδυναμία για οποιαδήποτε πρόβλεψη, μαζί όμως και μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Ευχήθηκα σε όλους καλή επιτυχία και τους άφησα. Μέσα στο εκλογικό τμήμα, ενώ όλες τις προηγούμενες εκλογές υπήρχαν αντιπρόσωποι πολλών κομμάτων, χτες μόνο το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (για πρώτη φορά αυτή) είχαν. Καλό σημάδι σκέφτηκα.

Στο δρόμο της επιστροφής για το σπίτι, γύριζαν μέσα στο μυαλό μου όλη η προεκλογική ατμόσφαιρα, οι θέσεις των κομμάτων, οι δημοσκοπήσεις, οι κάθε λογής προβλέψεις, ακόμα και τα στοιχήματα, που –άκουσα στο ραδιόφωνο- πόνταραν για νικητές και χαμένους. Ήταν η πρώτη φορά από τότε που παρακολουθώ και συμμετέχω σε εκλογές που δεν μπόρεσα να κάνω κάποιες προβλέψεις, όσο το δυνατόν «ψύχραιμες», πέρα από την κομματική συμπάθειά μου. Αδύνατον.

Μέχρι το βράδυ, που μόλις άνοιξαν οι κάλπες, έγινε ο σεισμός.

Διευκρινίζω πως ακόμα μέχρι τώρα δεν έχω ενημερωθεί αναλυτικά –λόγω δουλειάς- όλη μέρα, παρά μόνο τα ξημερώματα με τα αποτελέσματα, και δεν έχω κάνει ακόμα την καθημερινή περαντζάδα μου στη μπλογκογειτονιά. Ήθελα να εκφραστώ εδώ, μετά από μια πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων, ανεπηρέαστος από κρίσεις και σχολιασμούς άλλων. Ο σεισμός προκλήθηκε από την πτώση του δικομματισμού και την εκτίναξη των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δονήσεις ήταν τόσες, όπως και ο θόρυβος, που ακούστηκαν πολύ μακριά, έξω από την μικρή Ελλάδα.

Το καταχάρηκα, από μια πλευρά, είναι η αλήθεια. Το αποτέλεσμα έτσουξε πολύ. Το έβλεπα και το απολάμβανα στην ξυνισμένη και κάνοντας προσπάθεια να φανεί ατάραχη φάτσα του Βενιζέλου στις πρώτες δηλώσεις του. Στην αμηχανία του Βορίδη, στο πρώτο πάνελ της ΝΕΤ, που κοίταζε μορφάζοντας έντονα, τα φώτα και τα σκηνικά του στούντιο ενώ απαντούσε στις ερωτήσεις. Στην απάντηση του μπουμπούκου, όταν τον ρώτησαν με μια δόση ειρωνείας, «που πήγε η αυτοδυναμία της ΝΔ» και αυτός… προέβλεψε πως η Χρυσή Αυγή, «έτσι όπως πάει θα προσπεράσει το ΚΚΕ»» (!). Χρειάστηκε να τον επαναφέρει ο Πολίτης της ΝΕΤ, στην αρχική ερώτηση, πριν αρχίσει να παραληρεί. Πίκρα…

Κάποιοι περίμεναν αυτή τη συντριβή του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Εγώ παρ’ όλο που την ήθελα πολύ, δεν ήμουν τόσο αισιόδοξος. Το χαστούκι για το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν μόνο ένα αλλά περισσότερα και πολύ δυνατά. Αυτό που με χαροποίησε ιδιαίτερα είναι η τρίτη θέση που πήρε, πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα κι έτσι όμως, το φτύσιμο του λαού, αυτοί το παίρνουν για ψιχάλισμα. Τόση αλαζονεία, κομπασμός και προκλητικότητα, από τους καθεστωτικούς του ΠΑΣΟΚ δεν κόβονται μονομιάς. Διέλυσαν την κοινωνία και ξεπούλησαν τα πάντα  ανοίγοντας την πόρτα του κοινοβουλίου διάπλατα στους φασίστες, αλλά  ούτε ένα 13% (!) μπορεί απ’ ότι φαίνεται να τους ταρακουνήσει. Ο καιρός θα δείξει.

Ο Σαμαράς μπορεί να υπερηφανεύεται πως θα τα καταφέρει σε λίγο όπως πάει, να κάνει το κόμμα του αντίστοιχο –σε μέγεθος- της ΠΟΛΑΝ. Ούτε στα πιο τρελά όνειρα του Καμμένου, η χτεσινή μέρα. Πατριώτες και δωσίλογοι... Καρατζαφέρης στοπ! Οι ψηφοφόροι απέρριψαν τις κωλοτούμπες του γιαλατζί φασίστα. Υπερψήφισαν τους αυθεντικούς, της Χρυσής Αυγής. Πολύ θα μας απασχολήσουν στο μέλλον οι «χτιστοί» βουλευτές του Μιχαλολιάκου, να το θυμηθείτε.  Ντόρα, Μάνος κλπ αντιδραστικά κομματίδια «τεχνοκρατών» έμειναν έξω. Καλό!

Συγχαρητήρια στο ΣΥΡΙΖΑ και τον  Αλέξη Τσίπρα, που  είναι ο μεγάλος θριαμβευτής αυτών των εκλογών. Κατάφερε με την προεκλογική του εκστρατεία και εκμεταλλευόμενος «σωστά» τη χρονική συγκυρία, αυτό που κανείς φυσιολογικός άνθρωπος δεν μπορούσε να προβλέψει. Διεμβόλισε το δικομματισμό και έλιωσε κυριολεκτικά το ΠΑΣΟΚ  σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες. Δικαιούται να πανηγυρίζει, κι ας πει –πάνω στη μέθη της νίκης- και καμιά κουβέντα παραπάνω. Το ίδιο και πολλά  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο ήταν που το κόμμα τους κατάφερε επιτέλους να προσπεράσει  το ΚΚΕ στην κατάταξη και να το κάνουν κιόλας να φάει τη σκόνη τους; Άλλη μια επιτυχία που χρεώνεται στον Αλέξη και στον τρόπο που κινήθηκε προεκλογικά.

Εδώ όμως είναι το σημείο που τελειώνουν τα πανηγύρια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να κυβερνήσει και ο λαός δεν του το αρνήθηκε. Καλείται λοιπόν να κολυμπήσει στα βαθιά. Οι συνεχόμενες εκκλήσεις για «συνεργασία» με το ΚΚΕ, μοιάζουν πια με κακόγουστο αστείο. Δεν θα τον βοηθήσουν τέτοια άλλοθι να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Η αλαζονεία (δικαιολογημένη λόγω κλίματος της βραδιάς) του Τατσόπουλου χτες το βράδυ στη ΝΕΤ είναι ενδεικτική. Στην ερώτηση της Στάη αν πρόκειται να επανεξετάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρότασή του για συνεργασία με το ΚΚΕ, αφού η Παπαρήγα του το ξέκοψε πως δεν συνεργάζεται, ο Τατσόπουλος απάντησε πως τη στάση τους την επανεξετάζουν συνήθως οι χαμένοι των εκλογών και όχι οι νικητές. Προφανώς τοποθετεί στους «χαμένους» και το ΚΚΕ…

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν καλείται από την πραγματικότητα να χρησιμοποιήσει την εντολή του λαού για κυβέρνηση, τον οποίο τροφοδότησε με ελπίδα και αισιοδοξία. Με τρεις  ανθρώπους συναντήθηκα σήμερα στη δουλειά (ιδιοκτήτες της οικοδομής) και με δυο φίλους μίλησα στο τηλέφωνο, και οι πέντε μου είπαν πως «ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά και περιμένουν από τον Τσίπρα να μην τους κοροϊδέψει». Καλά να είμαστε και το μέλλον αν μη τι άλλο, προμηνύεται καυτό.

Και το ΚΚΕ; Που κατατάσσεται το ΚΚΕ; Στους νικητές ή στους χαμένους; Καταρχήν το κόμμα δεν χωράει πουθενά, δεν στριμώχνεται, δεν καλουπώνεται και δεν τσουβαλιάζεται με άλλες δυνάμεις. Βρίσκεται απέναντί τους και προτείνει τις θέσεις του στο λαό, που είναι οι πιο ξεκάθαρες, οι πιο τίμιες και (κατά τη γνώμη μου) οι πιο ρεαλιστικές,  επισημαίνοντας τις δυσκολίες για να εφαρμοστούν και τη ανάγκη συμμετοχής του ίδιου του λαού σ’ αυτή τη διαδικασία. Ο φόβος όμως, που η συνεχής πλύση εγκεφάλου έκανε να φωλιάσει μέσα μας, του αποχωρισμού μας από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι, απ’ ότι φαίνεται, η κυριότερη αιτία που καθηλώνει το λαό. Δυστυχώς, μετά από μόλις δέκα χρόνια ευρώ, μας έκαναν κιόλας να μην μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτό… Να προσθέσουμε και  την ολοκληρωτική έλλειψη διάθεσης από το λαό να αναμετρηθεί ο ίδιος με τις προκλήσεις που θα έφερνε η προσπάθεια μιας ριζικής ανατροπής του συστήματος. Που να τρέχουμε τώρα… 

Οι κομμουνιστές, έδωσαν έναν καθαρό  αγώνα με θέσεις και επιχειρήματα, συναντώντας αφάνταστες δυσκολίες από την προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ και την αποφυγή της συζήτησης αποκλειστικά με επιχειρήματα από άλλες δυνάμεις, ακόμα και της Αριστεράς, που επένδυσαν στην ανάγκη της μεγάλης πλειοψηφίας (απ’ ότι καταγράφηκε εκλογικά) του λαού για επιστροφή στο παλιό «καλό» παρελθόν, μέσα από ένα νέο «καλό» (όπως το παλιό) «ΠΑΣΟΚ».

Είναι πολύ απλό. Μέσα από την πρώτη ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος, πρέπει να παραδεχτούμε πως ο λαός –στην παρούσα φάση τουλάχιστον- δεν αποδέχεται τις θέσεις του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν και άλλες αναγνώσεις. Καλή αντάμωση στους δρόμους του αγώνα…

16 σχόλια:

ένας στρατολάτης είπε...

Όχι, δε τις αποδέχεται. Κι ότι κι αν πούμε τώρα μικρή σημασία έχει. Οι αυταπάτες είναι αήττητες.

celin είπε...

Ετσι οπως τα λες, φιλε.

ΥΓ Στρατολατη, θυμασαι στο μπλογκ σου τη προβλεψη μου για 20 νδ και 12 πασοκ;Δε μπορεις να πεις, βουλωμενο γραμμα διαβαζα!!

Ανώνυμος είπε...

οικοδόμε ωραία τα λες αλλά δυστυχώς τίποτα δεν άλλαξε
Απλά είναι τα πράγματα:
Τα ποσοστά που έφυγαν από την ΝΔ πήγαν στους "Ανεξάρτητους Έλληνες", δηλαδή ένα κόμμα που έχει τις ρίζες του μέσα στη ΝΔ.
Τα ποσοστά που έχασε το ΠΑΣΟΚ πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ προβλήθηκε όπως το ΠΑΣΟΚ του '80 (για κάποιους το παλιό "καλό" ΠΑΣΟΚ). Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το "νέο καλό ΠΑΣΟΚ" (και θα το αποδείξει πολύ σύντομα)
Άρα έχουμε και λέμε:
ΝΔ+Ανεξάρτητοι Έλληνες = ΝΔ
ΠΑΣΟΚ + ΣΥΡΙΖΑ = ΠΑΣΟΚ
άρα τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα έχουμε, πάλι την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα υποστούμε και ιδεολογικά καθόλου δεν ανατράπηκε ο δικομματισμός.
Το βήμα που έγινε είναι απειροελάχιστο μπροστα σ'αυτά που πρέπει να κάνει ο λαός και εμείς δεν πρέπει να χάσουμε ούτε λεπτό ...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε οικοδόμε... θεωρώ ότι αν τελικά υπάρξει κάποια αριστερή κυβέρνηση, που θα θέλει πράγματι να εναντιωθεί στο μνημόνιο, μοιραία θα οδηγηθεί στη θέση της εξόδου απο το νόμισμα και την Ε.Ε. Επίσης αν ο Λαός μπεί σε μια διαδικασίά διεκδικήσεων και απιτήσεων αναπόφευκτα θα αποτολμήσει και πιο θαρραλέα βήματα... Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος δεν αποδέχεται τις προτάσεις του ΚΚΕ. Είναι επιφυλακτικός και αρνείται την εφαρμογή τους διότι απλά προσφέρονται με λάθος τρόπο και σε αρκετές περιπτώσεις αντιεπικοινωνιακό. Ήταν τραγική για παράδειγμα η θέση ότι "δεν είμαστε αριστεροί αλλά κομμουνιστές" και έρχεται σε σφοδρή αντίθεση με την πρόταση "ακόμη κι αν δε συμφωνούμε σε όλα, ελα μαζί μας"...

Ανώνυμος είπε...

9:04 Μπορεί να μην είχαμε ιδεολογικό κέρδος αλλά δεν μπορούμε να πούμε οτι το βήμα που έκανε ο λαός δεν είναι σημαντικό..Απαγκιστρώθηκε πολύς κόσμος από κόμματα που είχαν γερές βάσεις στο μυαλό του και πήγε σε συναφή κόμματα με πολλές επιφυλάξεις μέσα του..Δεν πήγε κανένας στο Σύριζα λόγω ιδεολογίας και πολύ εύκολα θα ξαναφύγουν...

Βασίλης

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη μακάρι να έχεις δίκιο. Απλά προσωπικά δεν διακρίνω στις εκλογές αυτές ουσιαστική διαφοροποίηση στη συνειδήση του κόσμου. Ισως όταν απογοητευτούν και από τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι να γίνει. Για να πούμε πάντως την αλήθεια, δυστυχώς ο μεγάλος νικητής των εκλογών ήταν η Χρυσή Αυγή που οχι μόνο κατάφερε να μπει στη βουλή αλλά και με ένα άκρως επικίνδυνο ποσοστό που κανένας δεν περίμενε.
Το πιστεύω κι εγώ, φούσκες που θα ξεφουσκώσουν είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή, αλλά δυστυχώς θα φέρουν αρνητικές για την κοινωνία συνέπειες.
Φίλε Βασίλη εύχομαι περισσότερο από σένα να πέσω έξω σε αυτή μου την εκτίμηση!
ο άγνωστος των 9:04

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα σας, κανω καποιες διαπιστωσεις μου που νομιζω ηταν το αποτελεσμα της 6/5

1 το κομμα εχει 5 βουλευτες πεισσοτερους απο την προηγουμενη βουλη, αρα ΠΑΜΕ καλα φιλε οικοδομε, σιγουρα θα μπορουσαμε καλυτερα
2 ο χιτλερ ειχε μικροτερο ποσοστο απο την χρυση αυγη μετα το 29, αρα πρεπει να δωσουμε προσοχη
3 δαγκοτο στο συριζα δεν το εριχνε ο κοσμος, συμφωνω με τον 9:04
4 στις επονες εκλογες που θα ειναι συντομα, πιστευω, πρεπει να κανουμε διπλασια δουλεια για να ξανα πεισουμε τον Λαο να ψηφισει ΚΚΕ, γιατι ενας κυριος μου ειπε "το ΚΚΕ δεν κοστολογισε την εξοδο απο την εε"΄και τελικα ψηφισε συριζα, αλλα κανενας δεν κοστολογισε την παραμονη στην εε.
csk876

Ανώνυμος είπε...

Καλα μεχρι να παρετε χαμπαρι θα χρειαστει καμια 20ετια...δεν πειραζει φιλοι, δεν θα 'ναι πρωτη φορα που οι εξελιξεις σας προσπερνουν.

κριμα ομως που τοσα αξιομαχα ατομα κρατουνται γατζωμενα απο μια κομματικη δυναμη(κκε) που εχει χασει προ πολλου την αιγλη της.

Τζαβέλας είπε...

Το περιστατικό παρακάτω είναι από το konservokouti.blogspot:
"Θα ήθελα να σας διηγηθώ ένα περιστατικό που έγινε σε εκλογικό κέντρο της Β’ Αθήνας. Είναι η ώρα που έχουν ανακοινωθεί τα exit polls.

Μπαίνοντας στο σχολείο, υπάρχει ένας μεγάλος χώρος υποδοχής όπου εκεί υπήρχε και τραπεζάκι του ΚΚΕ. Την ώρα εκείνη, εκεί βρίσκονταν 6 μέλη του ΚΚΕ (5 γυναίκες, κοπέλες και 1 άντρας) με το αυτοκόλλητο του κόμματος. Από την αίθουσα Α8 βγαίνει εκλογική αντιπρόσωπος με το καρτελάκι του Σύριζα, γνωστή στην περιοχή από τους πολλούς αγώνες της για διάφορα τοπικά και κοινωνικά θέματα, πολύ γνωστή, φίλη και συναγωνίστρια με τα μέλη του ΚΚΕ που είναι στο τραπεζάκι.
Μόλις την βλέπουν, οι γυναίκες μέλη του ΚΚΕ (5 γυναίκες-κοπέλες και 1 άντρας) σηκώνονται και κατευθύνονται προς αυτήν, την αγκαλιάζουν και ξεσπούν σε ένα βουβό κλάμα! Και κάθονταν εκεί αγκαλιασμένες, 6 γυναίκες, και κλαίγανε μαζί!
Αυτή είναι η Αριστερά! Αυτή είναι η Αριστερά ΜΑΣ! Αυτή είναι η ενότητα ψυχής που επιδιώκουμε! Και αυτό δεν μπορεί να μας το στερήσει κανένας Περισσός, καμία Παπαρήγα, κανένας Χαλβατζής, κανένας Γόντικας, κανένας Μαϊλης, κανένας… Χιόνης!
Το πρώτο βήμα έγινε, και ήταν επιτυχές! Ας το ολοκληρώσουμε, ενωμένοι, στις επόμενες μέρες!
Ούτε Βενιζέλος, ούτε Σαμαράς, εμπρός για την Κυβέρνηση της Αριστεράς!"
Δεν έχει σημασία σύντροφοι,σε ποιό χώρο της αριστεράς κινείται και δραστηριοποιείται ο καθένας μας...
σημασία έχει ότι μας ενώνουν τα ίδια όνειρα,οι ίδιες αγωνίες,οι ίδιοι δρόμοι του αγώνα!!!
Για όσους πιθανόν "επαναστατήσουν" και με φανατισμό διεκδικήσουν την "καθαρότητα" του τίτλου που δίνουν στον αυτοπροσδιορισμό τους,έχω να τους πω πολύ απλά(και το αποδεικνύω σε όποιον θέλει),ότι μια ζωή ολόκληρη είμαι στις τάξεις του ΚΚΕ,παρά τις όποιες ενστάσεις μου βγαίνουν απέναντι σε μια ηγεσία ξεπερασμένη απ'το χρόνο και τις εξελίξεις και παρά το γεγονός ότι στο χώρο μας δόθηκε άπλετος χώρος σε φανατισμένους οπαδίσκους και λιβανιστήρια,με άμεση συνέπεια να ασφυκτιούν ή και να διώχνονται σκεπτόμενοι αγωνιστές που εκφράζουν προβληματισμούς και αγωνίες...
Η επόμενη μέρα δυό πράγματα πρέπει να μας δίδαξε σύντροφοι: το πρώτο είναι ότι το λαΐκό κίνημα θέτει πιο έντονα και επιτακτικά από ποτέ,το θέμα της ενότητας της αριστεράς και το δεύτερο,ότι πρέπει επιτέλους στο ΚΚΕ, αντί να βρίσκουμε δικαιολογίες συνέχεια να κάτσουμε και να προβληματιστούμε στο ότι "δεν μπορεί να'ναι συνέχεια στραβός ο γυαλός...κάπου και μεις μπορεί να αρμενίζουμε λίγο στραβά"!
δεν χρειάζεται πανικός,προβληματισμός και ζύμωση με τον κόσμο χρειάζεται,και η ζύμωση να γίνεται με ανοιχτά τα αυτιά και κλειστά τα στόματα...
επιτέλους αν θέλουμε να κερδίσουμε απ'την κοινωνία πρέπει να τη ακούσουμε!!!
ας καταλάβει επιτέλους η όποια ηγεσία,ότι το κομμουνιστικό κίνημα δεν λειτουργεί με φανατισμένα παπαγαλάκια που δίκην οπαδών θρησκευτικής αίρεσης καννιβαλίζουν και τραμπουκίζουν έναντι σε οιαδήποτε άλλη προσέγγιση,απ'τη δική της...
τόπο στο απόσταγμα σοφίας των πραγματικών αγωνιστών και όχι των επαγγελματιών ή των λαθρεπιβατών του κόμματος!!!

μαχαιρης είπε...

Λοιπον...Θα σας τα πω ΧΟΝΤΡΑ...Μηπως και ξυπνησει κανεις...!!

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...!!

Εγω στις αναρτησεις μου ελεγα..Να αγοραζετε ελληνικα προιοντα...!!

ΟΧΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...!!

Διοτι πλεον δεν σας παιρνει...!!

Αν ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ...Αρχισει τις μαλακειες, με το.."χαμενο ΚΚΕ..."
Και το..ΧΑΜΕΝΟ ΚΚΕ...Εξακολουθησει να κοιμαται στη γωνιτσα του...!!!

Να παρουμε στο ΚΚΕ τον Παπουτση, που δεν βγηκε βουλευτης με το ΠΑΣΟΚ..Για να φτιασουμε φραχτες, γυρω μας...!!
Να σωσουμε τους..Κομμουνιστες, και τον κομμουνισμο...!!!

Κοιταχτε λιγο..Την εικονα στα Λιοσα...!!
Στο Διστομο και στα Καλαβρυτα...!!
Τα παιδια, με τις μαυρες στολες..Βγηκαν απο τα αυγα τους και ΜΑΣ απειλουν ολους...!!

ΟΛΟΥΣ...Ακουει κανεις;;;;

Και μεις καθομαστε και μετραμε βουλευτες...Και "βαφτιζουμε" τον ΣΥΡΙΖΑ...Νεο Πασοκ...!!
Και χαιρομαστε...Και καπνιζουμε..Και πινουμε μπυρονια...

Και οι αλλοι...Δουλευουν...!!
Και "πιανουν" τους εναπομεινοντες
Νεοδημοκρατες...Τους Καμμενους...
Και οσους "ενοχλουνται" απο τους απλυτους Γυφτους...Τους λαθρομεταναστες..Αλλα και τους αλλους...Μεταναστες...Τους ληστες, τους εγκληματιες, τους βιαστες και τους δολοφονους...!!

ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΛΕΟΝ για ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ...!!

Και μεις αδομεν...!!

Χρειαστηκε ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ...Για να φυγουν οι ΕΝΣΤΟΛΟΙ Χρυσαυγιτες..Εξω απο τα εκλογικα κεντρα...Και απο τα περιπτερα, των κομματων...!!

Οι εκλογικοι αντιπροσωποι της ΧΑ..ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΣΤΟΛΕΣ...!!
Μαυρα ρουχα,αρβυλλα με φουφουλα το στρατιωτικο παντελονι μεσα...
Και στις μαυρες μπλουζες τους εγραφε...
"Οτι δεν με σκοτωνει...Με δυναμωνει...!!"
Κατω απο το ζωγραφισμενο αρπαχτικο
του Ναζισμου...!!!!!

ΣΗΜΕΡΑ...!!

Οι "συγκαμμενοι" Νεοδημοκρατες...
Μοιραζαν απειλες, μαζι τους...!!

Οτι θα παρουν τηλεφωνο..Και θα ξεβρωμισει ο τοπος...!!

Και μεις αδομεν...!!

Και μετραμε βουλευτες..Και πιανουμε
ο καθ ενας τη γωνιτσα του...!!..

ΣΗΜΕΡΑ...ΤΩΡΑ...!!
Πρεπει να υπερασπισουμε την πολιτεια...Και τους ανθρωπους της...Χαμενοι και νικητες..Να βρουμε μια λυση...!!
Οσο το μπαχαλο συνεχιζει...Τοσο θα φουσκωνει η φουσκα...!!

Ποτε θα το καταλαβετε αυτο;;

Μεσα στο καγκελλο των στρατοπεδων;;;

kariatida62 είπε...

Πέστα Χρυσόστομε Μαχαίρη!!! Πέστα!!!

Ανώνυμος είπε...

Σωστος ο Μαχαιρας ..... αδερφιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

gitsanas είπε...

Το περίμενα...και για να πω την μαύρη αλήθεια περίμενα πιό χαμηλά. Κι ο λόγος;;; ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ χωλένουμε.
Μαχαίρη, συμφωνώ μαζί σου...

Scorpion49 είπε...

Ο κυρίαρχος λαός μίλησε, αποφάνθηκε, η ετυμηγορία του σεβαστή.
Ο μεγάλος νικητής –Ο ΣΥΡΙΖΑ- καλείται να διαχειριστεί τη λεγόμενη καυτή πατάτα του σχηματισμού κυβέρνησης.
Οι γαλαζοπράσινες παρθένες, που καμώνονται ότι έχασαν την παρθενιά τους, με περισσή υποκρισία δίνουν ψήφο ανοχής στο νικητή για σχηματισμό κυβέρνησης, του ρίχνουν ουσιαστικά μπανανόφλουδες και προετοιμάζουν τον επερχόμενο προεκλογικό τους αγώνα. Ο νικητής δε μασάει, επιμένει στο σχηματισμό κυβέρνησης αριστεράς..., παρά το ότι τα κουκιά δε φτάνουν ακόμη και αν το ΚΚΕ γινόταν χαλί να το πατήσουν. Αλέξη τι είχες στο μυαλό σου; Πολλά λέγονται στις πολιτικές συζητήσεις, αλλά κουράγιο, από Δευτέρα ξεκινάει νέα προεκλογική περίοδος.

Μερικά θετικά συμπεράσματα:
•Ο λαός έγραψε στα παλαιά των υποδημάτων του τις απειλές των ντόπιων και ξένων οικονομικών τρομοκρατών.
•Ήττα του δικομματισμού
•Μη εκλογή πρωτοκλασάτων στελεχών από τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα.

Μερικά αρνητικά συμπεράσματα:
•Το ΚΚΕ για μια ακόμη φορά δεν έπεισε το λαό ότι ο μικροαστικός τρόπος ζωής στον οποίο τον έχουν εγκλωβίσει δεν του προσφέρει την πραγματική ευημερία-ευτυχία. Αυτό όμως σημαίνει ότι έχει πρόβλημα να επικοινωνήσει τις θέσεις του σ’ ένα ευρύτερο εκλογικό σώμα από το συνηθισμένο, και εδώ είναι ευθύνη της ηγεσίας, τίθεται λοιπόν θέμα αλλαγών στην ηγεσία που πολλές φορές το έχω αναφέρει και στο παρελθόν.
•Η ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι ήταν μια θετική εξέλιξη γιατί καταδικάστηκε κατά κάποιον τρόπο η πολιτική του μνημονίου, από την άλλη δε διαφαίνεται να δίνει άμεσα λύση στα λαϊκά προβλήματα, αυτό βέβαια απομένει να αποδειχτεί στην πράξη.
•Η μεγάλη άνοδος της Χ.Α., 21 βουλευτές; Πριν από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στους ψηφοφόρους της, να γνωρίσουν καλύτερα το κόμμα που ψήφισαν, ίσως μάθουν τι εστί Ναζισμός και το ξανασκεφτούν.

Υ.Σ.: Σε σημερινές εκπομπές της ΝΕΤ για τις πολιτικές εξελίξεις, τα στελέχη του ΚΚΕ Μάκης Παπαδόπουλος και Αλεξάνδρα Μπαλού απέδειξαν ότι καταρρίπτουν κάθε επιχείρημα περί ξύλινης γλώσσας του ΚΚΕ, ή ανυπαρξίας κυβερνητικών θέσεων. Κατά την προσωπική μου άποψη τα εν λόγω στελέχη διαθέτουν συγκροτημένο λόγο, τεκμηριωμένες απόψεις, ευφράδεια λόγου, δίνουν άμεσες και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε κάθε ερώτημα που τους θέτουν στα πάνελς, όπου οι δημοσιογράφοι, αλλά και οι πολιτικοί αντίπαλοι είναι αμείλικτοι.
Φίλε Οικοδόμε, καλό ξημέρωμα!

Ανώνυμος είπε...

αποτυχία ήταν το αποτέλεσμα των εκλογών για το ΚΚΕ. Οταν σε περίοδο τέτοιας κρίσης αντί να διπλασιάζει το ποσοστό του, αυτό απλώς αυξάνει κατά 1% (και κάποιοι εδώ μέσα δηλώνουν και ενθουσιασμένοι γιατί έχουν 5 βουλευτές παραπάνω), τότε τι να πω. Με αυτή τη λογική σε ογδόντα χρόνια θα έχουμε 125 βουλευτές και θα είμαστε πρώτο κόμμα. Ας περιμένουν λοιπόν οι εργαζόμενοι που συνθλίβονται, οι αγρότες που υποφέρουν και οι άνεργοι που εξαθλιώνονται Στον άλλο κόσμο θα είναι καλύτερα τα πράγματα, σε αυτόν το ΚΚΕ θεωρεί ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί δεν είμαστε ώριμοι ακομα. Θλίψη και οργή νιώθω από την Κυριακή το βράδυ.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Εξακολουθούμε να ζούμε σε μια συντηρητική εποχή μετα από 20 χρόνια τηλεδιάβρωσης. Ο περήφανος λαός έιναι φοβισμένος και δεν τολμάει να κανει το βήμα. Ποιος μπορούσε να περιμενει κατι καλύτερο μεσα σε τέτοια ατμόσφαιρα. Το χειρότερο μεσα σε όλα αυτά είναι η προσπάθεια απομόνωσης(όχι μόνο πολιτικής αλλά και ανθρώπινης) του ΚΚΕ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΎ ΚΑΙΡΌ και τα καταφερνουν να δημιουργήσουν αντιπάθεια για το ΚΚΕ και τους ανθρώπους του.Να το ξεφορτωθούν και να γλυτώσουν απ αυτό. Και σ αυτό τους βοηθάει δυστυχώς η άλλη Αριστερά.Δε γινεται όλοι από τη Χρ.Αυγη μεχρι τους αναρχικούς να λένε τα ίδια και τα ιδια επιχειρήματα εναντίον του ΚΚΕ! Εκεί ειναι το μεγάλο ζήτημα. Να μην ξεκοπεί το ΚΚΕ από τις μαζες, τους απλους ανθρώπους στις γειτονιές, τη δουλεια, τα στέκια.Τότε χανουμε το παιχνίδι.Οχι το ΚΚΕ ΑΛΛΆ όλοι ,ο λαός.Αλλιως τα εκλογικα αποτελέσματα αλλάζουν.Εννοείται πως υπάρχουν πολλά που πρεπει και μπορούν να αλλάξουν.Εγω δεν πιστευω στις αθλιότητες περι κουφών κλπ.στο κόμμα. Ολα θα διαβαστουν κι όλα θα γινουν όπως πρέπει.Ειμαι βεβαιος.