Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Οι χαλυβουργοί απαντούν για "Χρυσή Αυγή" και στους… «δήθεν επαναστάτες»


«Το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας καταγγέλλει την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής και διάφορων άλλων ομάδων να προβοκάρουν, να συκοφαντήσουν και να αμαυρώσουν τον ηρωικό αγώνα μας.

Η Χρυσή Αυγή από την αρχή τάχθηκε ενάντια στον αγώνα μας , όπως και σε κάθε εργατικό λαϊκό αγώνα. Υπερασπίστηκε τον Μάνεση, λέγοντας πως η πρότασή του για απολύσεις και πεντάωρο ήταν λογική υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά.

Οτι κάθε επιχείρηση γι' αυτό υπάρχει, για να βγάζει κέρδος. Από την αρχή κατηγορούσε το σωματείο μας ως αδιάλλακτο και υποκινούμενο, ότι με τη στάση του οδηγεί το εργοστάσιο στο κλείσιμο, όπως έγινε με την ΠΙΡΕΛΙ και άλλα εργοστάσια, προσπάθησε να φέρει σε αντιπαράθεση τους συναδέλφους Χαλυβουργούς στο Βόλο με εμάς στον Ασπρόπυργο, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι του Ασπρόπυργου κάνουν απεργία, γιατί όταν απολυθούν έχουν εξασφαλίσει παχυλές αποζημιώσεις, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους στο Βόλο.


Βλέποντας ότι αυτές οι αντιδραστικές θεωρίες δεν είχαν καμία απήχηση, ότι οι Χαλυβουργοί συνέχιζαν περήφανα τον αγώνα τους ενάντια στον Μάνεση και στην τάξη του συνολικά, ότι αυτός ο αγώνας είχε τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων εδώ και διεθνώς από τους εργάτες όλου του κόσμου και από τους μετανάστες που εργάζονται στη χώρα μας, αποφάσισαν να χτυπήσουν με άλλους, ύπουλους τρόπους τον αγώνα μας. 

Την 109ημέρα απεργίας επισκέφτηκαν ξαφνικά το εργοστάσιο με πρόσχημα την υλική βοήθεια. Αφού έβγαλαν φωτογραφία στα μακαρόνια και στα νερά που έφεραν, στολισμένα με προεκλογικά εμετικά συνθήματα, τα οποία είδαμε αφού είχαν φύγει, και αφού βιντεοσκόπησαν την παρουσία τους, στη συνέχεια άρχισαν το γνωστό έργο τους. Μέσω διάφορων ανακοινώσεων άρχισαν να προβοκάρουν τον αγώνα μας, το ΔΣ του σωματείου, και τα στελέχη του. Ταυτόχρονα, κάποιοι άλλοι από άλλες ομάδες, βρήκαν την αφορμή για να πούνε ανοιχτά αυτό που τόσον καιρό έκρυβαν, δηλαδή ότι και αυτοί αξιοποιούν την απεργία μας για δικούς τους λόγους χωρίς να συμφωνούν με αυτή και το περιεχόμενό της.

Σε όλους αυτούς απαντάμε ότι είναι μικροί, για να κρίνουν και να χτυπήσουν τον αγώνα των Χαλυβουργών. Οι Χαλυβουργοί εκφράζονται μέσα από τις αποφάσεις των συνελεύσεών τους και του ΔΣ του σωματείου τους. Σε αυτές αποτυπώνεται το ταξικό περιεχόμενο και ο προσανατολισμός του αγώνα, τα αιτήματά τους.

Επαναλαμβάνουμε ξανά ότι εμείς ζητάμε την αλληλεγγύη όλων των εργαζόμενων. Δηλώνουμε όμως, για άλλη μια φορά, ότι ο αγώνας των Χαλυβουργών ούτε αποπροσανατολίζεται, ούτε εξαγοράζεται με πρόσχημα την υλική βοήθεια. Στο κάλεσμά μας, από την αρχή, ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες συνδικάτα, μαζικές οργανώσεις και χιλιάδες εργαζόμενοι από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, που με πολλές οργανώσεις έχουμε διαφορετικές απόψεις, στόχους και κατεύθυνση.

Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι δεν προσφέρουν την υλική βοήθεια με στόχο να βοηθήσουν, ότι άλλα έχουν στο μυαλό τους. Δηλώνουμε ότι οι Χαλυβουργοί δεν είναι για τα δόντια της Χρυσής Αυγής και διάφορων άλλων δήθεν επαναστατών. Οι Χαλυβουργοί είναι κομμάτι του οργανωμένου ταξικού κινήματος, που ήταν και παραμένει ο βασικός υποστηρικτής του αγώνα τους. 

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι αυτοί κατηγορούν το ΠΑΜΕ, μέσα κι έξω απ' την Ελλάδα, που ήταν και παραμένει από την αρχή ο βασικός υποστηριχτής του αγώνα μας, που τώρα βρίσκεται σε πανελλαδική οικονομική εξόρμηση για τη στήριξη του αγώνα μας. Καλούμε όλους τους Χαλυβουργούς να απομονώσουν όσους προκαλούν ζημιά στον αγώνα μας. Λέμε στο Μάνεση και τους ανθρώπους του ότι είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα προβοκάρουν και θα χτυπήσουν το κίνημα αλληλεγγύης του αγώνα μας. Οι προβοκάτσιες δεν θα περάσουν. Παλεύουμε για να γίνει όλη η Ελλάδα Χαλυβουργία». (Ριζοσπάστης)

12 σχόλια:

ένας στρατολάτης είπε...

Ευτυχώς βγήκε ανακοίνωση.
Γιατί τελικά αυτή η "επίσκεψη" μπορεί μεν να άφησε την πικρή επίγευση μιας επικοινωνιακής ήττας αλλά ακόμα περισσότερο αποκάλυψε τη φύση της προαίρεσης μερίδας των άσπονδων φίλων του ταξικού κινήματος που λες και περίμεναν στη γωνία να κράξουν. Ασφαλώς όχι όλοι τους -για να είμαστε δίκαιοι- και οι κριτικές για το σφάλμα είναι εν μέρει βάσιμες.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, βγήκε ανακοίνωση. Αυτοπεριφρουρούμε και πρστατεύουμε τον αγώνα από τους προβοκάτορες, δεν τους αφήνουμε να μπούνε ή να μιλήσουνε- είναι δικαίωμά μας άλλωστε. Αλλά τους φασίστες γιατί τους άφησε το σωματέιο;; Σε αυτό το απλό ερώτημα που γεννήθηκε και γεννάται, μπορεί να απαντήσει καποιος;; Δεν υπα΄ρχει λέξη μέσα στην ανακοίνωση. Δεν κατάλαβαν οι συνάδελφοι και χειροκρότησαν;;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως δεν ΕΙΔΑ στο βίντεο να χειροκροτάει κανείς, κάτι λίγα χειροκροτήματα ΑΚΟΥΣΑ, τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι και οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες από κάτω, που ακούγαν το κουρασμένο εργαζόμενο με το ξυρισμένο κεφάλι που δεν βρήκε χρόνο μέσα σε 3 μήνες να επισκεφτεί τους χαλυβουργούς όπως λέει....αλλά ανακοινώσεις υπερ του μάνεση στο βόλο είχαν χρονο....

ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ είπε...

Αναδημοσιευο απαντιση που εδωσα σε αλλο blog (οσο και οπως μπορεσα) στη 19-2 σε ανωνοιμο σχολιο σχετικα με την επισκεψη της ΧΑ .
Feb 19, 2012 01:52 PM
Οτι δεν καταφεραν περνοντας ανοιχτα θεση υπερ του Μανεση το καταφεραν με αυτο τον τροπο το αποτελεσμα θα ηταν το ιδιο και αν δεν τους δεχωνταν ακρηβος τα αντιθετα θαλεγονταν, σκασιλα ειχαν τους απεργους , το μηνυμα που περνουσε εξω απο της 100 και μερες αγωνα επρεπε να εχει μελανα σημεια και τα απεκτισε.
Πολυ αναφεροντε στον προεδρο του σωματειου και τα πολητικα του πηστευω ,τοτε ολοι αυτοι η δεν ειναι γραμμενη σε κανενα σωματειο και για αυτο δεν ξερουν πως λητουργη η ξερουν αλλα βρηκαν εδαφος για της κομματικες τους αντιπαλοτιτες,παιζοντας το παιχνιδη της χρυση αυγης με το καλητερο τροπο.
Ενα σωματειο αποτελητε με αυτη τη σειρα .
1 Απο τα μελοι του
2 Το κυριαρχο σωμα τη γεν.συνελευση
3 Τελος το δοιηκητικο συμβουλειο
Κανενας προεδρος η δ.σ δεν μπωρη να συρη σε κατι τους συναδελφους τους αν δεν το θελουν και εκεινοι.
Συμπληρωνω με την ευκαιρια κατι που δεν εγραψα , οτι μονο ενα σωματειο μαζικο που πανω απο ολα σεβετε τον εαυτο του μπορει να αντεξει τετοιους αγωνες.Εχωντας μια εμπιρεια "ευχωμαι να μην της φτασουν"σε μεγαλητερης διακιας συνεχομενου αγωνα (θεσ/νικη Σεπεμ.1985 Μαρτης 1987)μπορω να καταλαβω της δισκολιες που περναν.
Τωρα θαλει προσωχη γιατι τοζιζανιο το εσπιραν και θα το καλιεργουν με καθε μεσο καιτροπο ,δεν πρεπει να φυτροση καν.

Μιχάλης- οικοδομος (μπογιατζής) είπε...

Nαι, μια χαρά αόριστη καταγγελιολογία. Για την ταμπακιέρα-λέξη. Οι δήθεν επαναστάτες έφεραν τους φασίστες στον Ασπρόπυργο, αυτοί τους άφησαν να πάρουν τα μικρόφωνο...ε; Αυτοκριτική δεν υπα΄ρχει, έτσι;

Γιατί δεν περιφρούρισαν την απεργία απο τους προβοκάτορες;

Και κάτι τελευταίο προς διάφορους που αναπαράγουν επιλεκτικά,α διάφορα σχόλια σε μπλοκ, με στόχο να σπιλώσουν συνολικά τα συγκεκριμένα μπλοκ:
Η προβοκάτσια σας δεν θα περάσει, μικροαστικά παπαγαλάκια...
(συγγνώμη οικοδόμε που χρησιμοποιώ τον δικό σου χώρο για την καταγγελια, δεν έχει σχέση με σένα, απλά ξέρω πως κάποιοι από αυτούς σε διαβάζουν- σε αυτούς απαντώ)

Οικοδόμος είπε...

Στρατολάτη καλησπέρα.
Δεν νομίζω να υπήρχε περίπτωση να μη βγει ανακοίνωση από τους χαλυβουργούς. Χωράει μεγάλη συζήτηση για το αν είναι "εν μέρει βάσιμες οι κριτικές". Έχω αμφιβολίες, και πρώτα πρώτα για την πρόθεση όποιου κριτικάρει. Οι απεργοί είναι εξαντλημένοι από έναν τιτάνιο αγώνα που είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν και που οφείλουμε να στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Το μέλλον θα κρύβει πολλές προκλήσεις. Και πάντα κάποιοι θα: "περιμένουν στη γωνία να κράξουν."
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους ανώνυμους και στον ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟ.

Το Σαββατοκύριακο αναπτύχθηκε έντονα το θέμα μέσα από τα μπλογκς:

"Lenin reloaded"
"Redfly"
"γλόμπινγκ"

Έγινε και στην ανάρτηση εδώ, για την Κανέλλη, μια μικρή κουβέντα. Έχω την εντύπωση πως περιδιαβαίνετε στα μπλογκς και ενημερώνεστε. Άρα όλοι μας έχουμε σχηματίσει γνώμη και δεν έχει νόημα εκ μέρους μου να ανακυκλώσω. Θα έπρεπε να κάνω μια ανάρτηση για να εκθέσω τις απόψεις μου, νομίζω όμως πως δεν έχει νόημα να το κάνω πια, αφού με κάλυψαν οι συμπλόγκερς και σχόλιο του Αντώνη από το "Lenin reloaded", ανήρτησα και εδώ, ως δική μου θέση. Επίσης να μην μας διαφεύγει ότι υπάρχει σαφέστατος διαχωρισμός κόμματος-ΠΑΜΕ από την μια και σωματείου χαλυβουργών από την άλλη.
Αυτό που θέλω όμως να πω, είναι πως οι προθέσεις του καθενός μας είναι ορατές. Μιλάω γενικά κι όχι για τους παραβρισκόμενους εδώ. Ο καθένας μπορεί να διαβάσει τα σημάδια που αφήνει μια κριτική και να την ξεχωρίσει από μια άλλη "κριτική". Οι καιροί είναι πονηροί και δεν χωράνε εφησυχασμοί. Ούτε να «τσιμπάμε» αμέσως και να πέφτουμε σε παγίδες, που δεν είναι μόνο «επικοινωνιακές.» Οι προκλήσεις θα κλιμακώνονται όσο θα κλιμακώνεται και ο αγώνας των ΗΡΩΩΝ της τάξης μας, χαλυβουργών. Έχουν λυσσάξει οι αντίπαλοι, θα παίζουν όλο και πιο βρώμικα.
Έχουμε ταξικό χρέος να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τον ηρωικό αγώνα τους και να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις προς την γιγάντωση και υιοθέτησή του απ’ όλη την εργατική τάξη. Επίσης χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη υλική υποστήριξη των απεργών. Σ’ αυτές τις κατευθύνσεις είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω και μόνο.
Καλή δύναμη σε όλους!

Οικοδόμος είπε...

Συνάδελφε Μιχάλη (μπογιατζή),
να με συμπαθάς που παρέλειψα να σε αναφέρω στο προηγούμενο σχόλιο.
Εννοείται πως απευθύνθηκα και σε σένα.
Καλή δύναμη!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Η ΝΙΚΗ των Χαλυβουργών ΝΙΚΗ όλου του μαχόμενου εργαζόμενου λαού. Όλοι δίπλα τους.

Ανώνυμος είπε...

εγω παντως δεν μπορω να καταλαβω γιατι ενοχληθηκαν καποιοι με την παρουσια της Χρυσης Αυγης.

Scorpion49 είπε...

Άρχισαν να μπαίνουν τρικλοποδιές, και οι ύπουλες ενέργειες θα συνεχιστούν
Χρέος των καταπονημένων Χαλυβουργών είναι η επαγρύπνηση. Είναι κρίμα να επιτρέψουν στους πονηρούς «χρυσαυγίτες» να αμαυρώσουν το δίκαιο και μακροχρόνιο αγώνα τους.
Αλλά όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός: «Κάθε εμπόδιο για καλό»
Εύχομαι καλό βράδυ!

Ανώνυμος είπε...

απο κωλοτουμπες αλλο τπτ οι κκεδες, στην αρχη υποδεχτηκαν τους ναζι μετα βγαζουν ανακοινωσεις καταγγελειας της χρυσης αυγης οπου μαλιστα την ταυτιζουν με αλλες αναρχικες και αριστερες ομαδες και οργανωσεις. η ηλιθιοτητα στο μεγαλειο της