Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Η Λιάνα και οι άλλοι...


Κάποτε οι φωνές από τη διαδήλωση κοπάζουν. Όλοι παίρνουν το δρόμο της επιστροφής. Μπαίνεις στο σπίτι, κλείνεις την πόρτα πίσω σου και γυρνάς το κλειδί. Δίπλα σου, γύρω σου, παντού μέχρι πριν λίγο, έβλεπες τα πρόσωπα των συντρόφων σου και σε έβλεπαν. Άκουγες τις φωνές και τα τραγούδια τους. Η καρδιά σου παλλόταν από ενθουσιασμό και η σκέψη σου έπαιρνε τούβλο-τούβλο την οργή κι έχτιζε κάστρα αντίστασης.
Ανοίγεις τον υπολογιστή. Χώνεσαι ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους. Με ένα «κλικ» μπαίνεις  στα «σπίτια» τους, απρόσκλητος.  Μπαίνεις στη σκέψη τους, στο θυμό και  στ’ όνειρό τους.

Παίρνεις απ’ τα κομμάτια τους κι αφήνεις τα δικά σου. «Πολίτες» όλοι ενός «κόσμου» όπου τα όρια του φανταστικού με το ρεαλιστικό, μπλέκονται και γίνονται δυσδιάκριτα.  Μπορείς να υποδυθείς ρόλους που δεν σου ταιριάζουν. Κανείς δεν θα σε καταλάβει. Κανείς; Κάποια στιγμή τα δάχτυλα αφήνουν το πληκτρολόγιο. Η οθόνη σβήνει. Στο μαύρο της βλέπεις το είδωλό σου. Κοιτάζεστε κατάματα και επίμονα. Κανείς δεν υποχωρεί, κανείς δεν αποσύρει το βλέμμα του πρώτος. Όταν τα φώτα σβήσουν ο καθένας νιώθει μόνος.

Προχτές δημιουργήθηκε ένα ζήτημα που τάραξε περισσότερο τα ήδη ταραγμένα νερά μέσα στα οποία προσπαθούμε να επιπλεύσουμε. Η Λιάνα Κανέλλη αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή πως πλήρωσε το χαράτσι της ΔΕΗ. Το θέμα το δημιούργησε η ίδια, πρώτα με την πράξη της κι έπειτα με τη δημόσια παραδοχή της, κι όχι αυτοί (μεταξύ των οποίων κι ο γράφων) που το αναδημοσίευσαν και του προσέθεσαν «βάρος» (όπως κάποιοι έσπευσαν αυστηρά να με «μαλώσουν»).

Στην χτεσινή  ανάρτηση με το βίντεο της συνέντευξης, έκανα μια μικρή κριτική κι έδωσα αποκλειστικά το λόγο στους αναγνώστες αυτού του ιστολογίου. Εκφράστηκαν πολλές απόψεις. Κάποιοι βιάστηκαν να «καρφώσουν» το ΚΚΕ. Άλλοι να σπρώξουν όπως-όπως κάτω απ’ το χαλί τη «σκόνη». Κάποιοι άλλοι να  «κατηγορήσουν» την Κανέλλη σε προσωπικό επίπεδο. Θα προσπαθήσω να «μαζέψω» όλα αυτά τα σχόλια στη σκέψη μου μαζί με κάποιες ακόμα σκέψεις, και να εκφραστώ λίγο πιο αναλυτικά για το θέμα που προέκυψε.

Έχω αναφερθεί από παλιότερα στο θέμα των χαρατσιών μέσα από αρκετές αναρτήσεις . Αντιμετωπίζοντας την άρνηση πληρωμής ως μια βαθιά πολιτική, συνειδητή πράξη, όχι από μόνη της αλλά ενταγμένη σε ένα πλαίσιο με άλλες δράσεις που θα συγκροτούν ένα ευρύ μέτωπο αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης,  εξέφρασα τον προβληματισμό μου για το  πώς θα μπορούσε αυτή η πράξη να υιοθετηθεί από περισσότερο κόσμο και  όχι κατ’ ανάγκη μόνο από αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν. Εξάλλου αυτό είναι το νόημα μιας πολιτικής πράξης. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και τις όποιες συνέπειες απορρέουν από την πράξη μου και δεν σύρομαι  από την ανάγκη του «δεν έχω να πληρώσω, άρα αναγκαστικά αρνούμαι». Ο προβληματισμός μου αφορούσε την καθυστέρηση από μέρους μας να αναλάβουμε συγκεκριμένες ουσιαστικές πρωτοβουλίες σ’ αυτήν την κατεύθυνση.

Όταν γύρω μας αναπτύσσονταν άλλες πρωτοβουλίες πολιτών για την άρνηση πληρωμής, όταν ήδη από καιρό κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς πχ πληρώνεις μόνο το ρεύμα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ, ή πως ασφαλίζεις τον μετρητή για να μην έχει πρόσβαση το συνεργείο διακοπής, ή πως επανασυνδέεται το ρεύμα σε περίπτωση διακοπής κλπ, εμείς περιορίζαμε τη δράση μας σε συμβολικούς αποκλεισμούς καταστημάτων της ΔΕΗ και κάψιμο φωτοτυπημένων λογαριασμών έξω από τις ΔΟΥ. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Βέβαια, όταν οι μηχανές μας ανέβασαν στροφές, αναπτύχθηκαν οι λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές και ένα κίνημα πιο «ορατό» όσον αφορά τους στόχους και, κυρίως, τη δράση του. Περνώντας ο καιρός, οι επιτροπές μαζί με το ΠΑΜΕ, εμπόδισαν δυναμικά πολλές περιπτώσεις απόπειρας διακοπής ρεύματος, επανασύνδεσαν άλλες τόσες και συνέβαλλαν κατά πολύ στην αφύπνιση ενός κόσμου που βρισκόταν εγκλωβισμένος σε λογικές φόβου και ανασφάλειας. Σήμερα –απ’ ότι φαίνεται- το θέμα των χαρατσιών παίρνει μια άλλη τροπή, με την αποδέσμευσή τους από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το πέρασμά τους  στις αρμόδιες ΔΟΥ σαν οφειλές  προς το δημόσιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και αυτό θα πρέπει να αρχίσει να μας απασχολεί.

Μέσα σε όλα αυτά έρχεται ένας «δικός σου» άνθρωπος μια βουλευτίνα του ΚΚΕ, με λόγο χειμαρρώδη και ιδιοσυγκρασία οδοστρωτήρα, και ρίχνει μια στην καρδάρα και την ταρακουνάει. Κάποιοι επισημαίνουν το γεγονός πως δεν είναι μέλος του κόμματος. Δεν είμαι σε θέση να το ξέρω, ούτε εγώ είμαι άλλωστε, αλλά αυτό ποσώς μ’ ενδιαφέρει. Δεν μπορώ και δεν θέλω να εξετάσω την περίπτωσή της στεγνά κομματικά, αν θέλουν ας το κάνουν τα όργανα του κόμματος. Και βέβαια είναι αστείο να περιμένω ν’ ακούσω τι θα πει το κόμμα κι ύστερα να πω τη γνώμη μου, όπως σχολίασε ένα άλλος φίλος. Δεν αμφισβητώ την προσφορά της Κανέλλη στο κόμμα. Σε μια συνεργασία όμως αφενός τα «οφέλη» (πρέπει να) είναι αμοιβαία και αφετέρου υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται.

Όταν εκτίθεσαι δημόσια (αναφέρομαι στα μπλογκς), μπορεί λόγω της ανωνυμίας να μην σε (ανα)γνωρίζουν προσωπικά (λίγοι είναι αυτοί που σε γνωρίζουν), κάποιοι όμως σε διαβάζουν και σε κρίνουν. Τη στιγμή λοιπόν που σε διαβάζει έστω κι ένας εκτός του εαυτού σου, οφείλεις κατά τη γνώμη μου να μην τον κοροϊδεύεις και να μην κάνεις …κωλοτούμπες, για να χρησιμοποιήσω μια σύγχρονη έκφραση. Αυτό το κάνεις ακολουθώντας με συνέπεια κάποιες αρχές και θέσεις, ανεξάρτητα αν συμφωνούν ή όχι οι άλλοι μαζί σου, και το σπουδαιότερο, ταυτίζοντας αυτές τις αρχές με τις πράξεις σου. Πως θα αντιμετωπίζατε τον γράφοντα, αν μετά από όσα έχει γράψει  τόσο καιρό για τα χαράτσια, ανακαλύπτατε πως τα έχει πληρωμένα;

Η Κανέλλη την πάτησε, ακριβώς από τον χειμαρρώδη χαρακτήρα της. Και συνέχισε την ολίσθηση με την έκθεση κάποιων «επιχειρημάτων» που το έκανε ακόμα χειρότερο. Μικροαστικές  δικαιολογίες που κόντυναν το αγέρωχο μπόι της στα μάτια μας. Μήπως άραγε ο γράφων δεν πάσχει από μικροαστικές αντιλήψεις; Μήπως δεν κυκλώνεται κάποιες φορές από μικροαστικές ανασφάλειες και φόβους; Η απάντηση είναι ναι. Κάθε μέρα. Καθημερινές και οι σκληρές μάχες μαζί τους. Ο εχθρός είναι πανίσχυρος, ο πόλεμος δύσκολος, κερδίζεται βήμα το βήμα, μέρα τη μέρα, με συνεχή πάλη. Να, όμως, είναι που νομίζεις πως κάποιοι απ’ τους προβεβλημένους,  υποτίθεται πως , σε (υπο)στηρίζουν σε αυτόν τον πόλεμο.

Να στενοχωρηθώ για την ίδια σε προσωπικό επίπεδο; Όχι, δεν θα το κάνω. Δεν με εξέπληξε άλλωστε. Με αιφνιδίασε. Αντίθετα, με στενοχωρεί η πράξη της πρώτα και κύρια γιατί νοιώθω πως δέχομαι μια πισώπλατη μαχαιριά, από μια μεριά που νόμιζα πως τα νώτα μου είναι καλυμμένα και ύστερα  για μια ζημιά που προκαλεί στο κόμμα που την ανέδειξε  και παραπέρα στο κίνημα που πρωτοστατώντας, καλύπτει και υποστηρίζει και το ίδιο το κόμμα (άρνηση πληρωμής).

Το αν είναι μεγάλη αυτή η ζημιά θα φανεί στο μέλλον. Αυτό που κατά τη γνώμη μου προέχει είναι όχι βέβαια να παραβλέψουμε το «φάλτσο», αλλά  να του δώσουμε τη σημασία που του πρέπει. Δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου. Εμείς που συνεχίζουμε να αρνούμαστε, άλλοι εντός και άλλοι εκτός κόμματος, να εντείνουμε όσο είναι δυνατόν την πάλη αυτού του κινήματος που έχει αναπτυχθεί από το κόμμα μέσω του ΠΑΜΕ και των λαϊκών επιτροπών, και όπου είναι εφικτό να προχωρήσουμε σε κοινές δράσεις με ανάλογα κινήματα.

Οι εντυπώσεις που αποκομίζω συζητώντας εντός αλλά και, κυρίως, εκτός πληκτρολογίου, είναι πως το θέμα «έκατσε», «έκανε κοιλιά». Όλο και περισσότεροι από αυτούς που συμμετείχαν σε δράσεις άρνησης, πέρασαν από το ταμείο και  έχουν κιόλας πληρώσει (πολλά κομματικά μέλη μέσα σ’ αυτούς) και -είμαι σίγουρος- πολλοί από αυτούς που πληκτρολογούν μύδρους εναντίον όσων «υπέκυψαν». Μην βιαστείτε κάποιοι να το αμφισβητήσετε. Η πραγματική εικόνα της κοινωνίας είναι έξω από τις οθόνες  των υπολογιστών μας και κρίνοντας ο καθένας από αυτήν την εικόνα, τουλάχιστον όσον αφορά τον ευρύ του περίγυρο, μπορεί να βγάλει κι ένα συμπέρασμα πιο γενικό. Πάντως από όλους όσους  το πλήρωσαν, επικαλείται ο καθένας κι έναν «σοβαρό» λόγο. Η Κανέλλη επικαλέστηκε το «παιδί», λες και τα «άλλα»  παιδιά… δεν είναι παιδιά.

Το χειρότερο που μένει από αυτή την ιστορία είναι η περίτρανη απόδειξη αυτού που πολλοί το έχουμε κοινό μυστικό, λίγοι όμως τολμούν να το παραδεχτούν.      Αυτό που κατάφερε να αποδείξει με το «ολίσθημά» της η Κανέλλη είναι το πόσο μεγάλη είναι η απόσταση ανάμεσα σε «κάποιους» και σε κάποιους «άλλους». Ακόμα και στο δικό μας χώρο. Εκτός από την –πολύ σοβαρή- αναντιστοιχία θέσεων και έργων, η Λιάνα φρόντισε να επιβεβαιώσει πως στο τέλος, ο καθένας κοιτάει… τον κώλο του. Το  ακριβώς αντίθετο από αυτό που προσπαθούμε να πείσουμε.

Πως εμείς δηλαδή, διαφέρουμε από τους άλλους. Πολεμάμε τέτοιες «απόψεις» ως μοιρολατρικές, αλλά και ενδεικτικές του ελλείμματος  αλληλεγγύης στην ελληνική κοινωνία. Όταν λέμε «κανείς μόνος του στην κρίση» θα πρέπει και να το εννοούμε. Γιατί όσο κι αν δεν το παραδεχόμαστε, η αλήθεια είναι πως όταν πέσει η αυλαία και σβήσουν τα φώτα, οι θεατές έχουν φύγει…

48 σχόλια:

kariatida62 είπε...

"Η Κανέλλη την πάτησε, ακριβώς από τον χειμαρρώδη χαρακτήρα της. Και συνέχισε την ολίσθηση με την έκθεση κάποιων «επιχειρημάτων» που το έκανε ακόμα χειρότερο. Μικροαστικές δικαιολογίες που κόντυναν το αγέρωχο μπόι της στα μάτια μας."

Mήπως την υποτιμάς? Εξέτασες το σενάριο να θέλει να ενημερώσει έμμεσα τον κόσμο που ακολούθησε την προτροπή του ΚΚΕ μη θέλοντας ευθέως νάρθει σε αντίθεση με την γραμμή του?
Οπως σωστά επισημαίνεις πολλά στελέχη έχουν πράξει το ίδιο μ'εκείνη διότι γνωρίζουν την εξέλιξη που θα πάρει η φοροεισπρακτική μέθοδος αλλά δεν είχαν τα κότσια να βγούν και να το πουν χαζά-χαζά όπως έπραξε εκείνη.
(Διαπρέπει και στην υποκριτική τέχνη η Λιάνα-πολυτάλαντη!)
Η κρίση όσο κι'αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε,όταν θα σβήσουν τα φώτα της ράμπας θ'αφήσει στο σκοτάδι και τους θεατές που θάχουν απομείνει, χαμένους ν'αντιμετωπίσουν την ανέχεια και την κατάσχεση. Ποιος πιστεύεις ότι θάναι εκεί για να τους συμπαρασταθεί?
Τώρα είναι ευκαιρία που τα φώτα είναι ακόμα μισοσβηστά, να δώσουμε τα χέρια και να ξεκινήσουμε την ανατροπή του καθεστώτος!
Οσο αφήνουμε και περνά ο χρόνος θα βυθιζόμαστε περισσότερο στο σκοτάδι!
Θα το φωνάζω μέχρι να μου δείξεις την πόρτα εξόδου και συ...απο το σπίτι σου!
Το ΚΚΕ το τρίτο σε δύναμη κόμμα της σημερινής Βουλής θα φέρει μεγάλη ευθύνη για την έκβαση της σημερινής κατάστασης στην χώρα!
Ο Ιστορικός του μέλλοντος δεν θα χαριστεί στην ουσιαστική, απραξία του για την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας!
Εκτός κι'αν θεωρείτε ότι αυτή η Κυβέρνηση είναι νόμιμη και Συνταγματική!

dimitris είπε...

σ. Οικοδομε σου εφυγε η αλφαδια, την μια ημερα, κριτικη, γνωμη σου, αποψη σου, την δευτερη ημερα, κριτικη, αν αυτο ειναι το ακροτελευτειο προβλημα του κομματος, εμπρος ας ασχολουμαστε με αυτο, μπας και εμεις οι απ'εξω, οι οποτε θελουμε συμμετεχουμε, οι οποτε θελουμε απεργουμε, οι οποτε θελουμε και οπως θελουμε, χαραξουμε γραμμη, οταν εχεις ΤΑ προβληματα να καινε την καθημερινοτητα μας, οταν εχεις την προπαγανδα απο τα γ...καναλα και τις κ...φυλλαδες, μεχρι και γερμανικη πατσαβουροφυλλαδα τα εβαλε με το κομμα και την ΑΚΑΜΠΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ, εμεις ''τρωμε'' τις σαρκες μας.

Εδω σε αυτον τον κοσμο τον ψηφιακο, δεν υπαρχουν, εκφρασεις και χειρονομιες που εκφραζουν αισθηματα, δεν υπαρχει τονος φωνης, αρα..

Ειπαμε καμμια φωνη δεν πρεπει να σιωπησει, αλλα αν παμε να κανουμε το καλο και στο τελος κανουμε πιο πολυ κακο, τοτε..

''Δες'' αμεσως, λαβη για σχολιασμο απο την μπουμπουλινα του διαδικτυου, την καριατιδα, για ολα φταιει το Κ.Κ.Ε.

Αυτο που βλεπαμε οτι οι ''πλαταιιστες'' εκαναν το καλοκαιρι, ετσι θα εξελιχθουν τα σχολια, δες του Ανορθογραφου, πηγαιναν τα παιδια τους σε σχιλεια του εξωτερικου, οκ, εγινε σκληρη κριτικη απο το κομμα, φανηκαν αιτιες και ανθρωποι που εριξαν την Σοβιετικη Ενωση.

δΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΜΑΖΩΞΕΙΣ, να πει αυτα που σκεφτεται, αλλο ομως απο κοντα και προσωπο με προσωπο ΑΠΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ, οι συζητησεις και αλλο να επιμενουμε σε θεματα, ΝΑΙ πολυ σοβαρα, απο το πληκτρολογιο, αλλωστε οπως γραφεις δεν εισαι μελος, οποτε δεν μπορει να ξερεις, τι η αν υπαρχει τοποθετηση, επανω στο θεμα της Καννελη.

Υπαρχει η ''γοητεια'' του δημοσιογραφου σχεδον σε ολους, οτι πιανουμε θεματα, που οι επαγγελματιες οι οι αλλοι συνιστολογοι δεν τα σκεφτονται, καπου χωρις να το θελουμε, χανουμε το........αλφαδι.



υσ μιας και η κοινη μας ασπονδη φιλη και συναγωνιστρια καριατιδα πεταξε μια απο τις δικες τις, κροτου λαμψης, κανεις δεν την πεταξε εξω απο κανενα ''σπιτι'', κριτικη της εγινε, λογω των πολλων μποφωρ που εχει εντος του ''αρχαιοελληνικου'' της κρανιου και παντα με.......

kariatida62 είπε...

Αγαπημένε μου φίλε Δημητράκη! Παρ'όλα τα μποφώρ του "αρχαιοελληνικού πνεύματος" όπως απαξιωτικά χαρακτηρίζεις,που διαθέτω στο κρανίο μου το οποίο ευτυχώς ακόμη δεν έχω σπάσει,μπορώ να διακρίνω σε ποια σπίτια είμαι καλοδεχούμενη και σε ποια ενοχλώ!
Οταν ο οικοδεσπότης μετά απο μία e-επικοινωνία δύο και πλέον χρόνων μ'αποκαλεί προβοκάτορα, και μπλογκο-δημοσιοσχετίστρια,επιβάλλεται να σεβαστώ τις υποδείξεις του και ν'αποχωρήσω απο το σπίτι του!
Θέλω να διευκρινήσω για τελευταία φορά έχοντας ως μάρτυρα του διαλόγου μας τον οικοδεσπότη του ιστολογίου αυτού, πως δεν μιλησα αφοριστικά για το κόμμα σου!
Δεν είπα ποτέ πως για όλα φταίει το ΚΚΕ! Μίλησα για ιστορικές ευθύνες στο μέτρο που αναλογούν το τρίτο εν δυνάμει κόμμα της Ελ.Βουλής και για τις ευθύνες που που θα αποδοθούν πρώτα απο τον Ελληνικό Λαό και αργότερα απ'την γραφίδα του Ιστορικού!
Το να είσαι το τρίτο κόμμα στην νόμιμη εκλεγμένη βουλή των Ελλήνων φέρεις την ευθύνη της Αντιπολίτευσης!
Και ειλικρινά δεν μπορώ να αντιληφθώ την ουσιαστικά άπραγη στάση του μπροστά στο Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που έχει γίνει και οδηγεί την πατρίδα μας στην απόλυτη καταστροφή!
Αν η άποψή μου σ'ενοχλεί λυπάμαι, αλλά να γνωρίζεις πως η δική μου άποψη επικρατεί στο μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών που δεν είναι μέλη του ιστορικού σας Κόμματος αλλά τουλάχιστον ήταν φιλικά προσκείμενο στις οικονομικές θεωρίες του Κομμουνισμού και της τίμιας μέχρι τώρα στάσης και θέσης του Κόμματος!
----
Απο κει και πέρα αν οι φωνές μας σας ηχούν προβοκατόρικες αν οι εκκλήσεις μας για συμπόρευση και ενεργή δράση ανατροπής του καθεστώτος ηχούν πονηρά λυπάμαι αλλά δεν έχετε πιάσει ούτε τώρα τον σφυγμό της κοινής γνώμης!
Υ.Γ. Μακάρι να ήμουν Μπουμπουλίνα...γιατί θάχα ήδη σηκώσει μπαιράκι και θα είχα ξεβρωμίσει την χώρα τούτη με τα αληθινά παλληκάρια μου! Δυστυχώς όμως ανήκω στους μικρούς και ασήμαντους αυτού του τόπου που είθε καποια στιγμή υψώσουν το ανάστημά τους! Ηγέτη γυρεύουν...και σεις δυστυχώς για άλλη μία φορά χάνετε την ευκαιρία!

Ιβάν είπε...

@kariatida62:
"ανατροπής του καθεστώτος"

"Καθεστώς" για 'σένα, είναι τι; Η τωρινή κυβέρνηση; Η τρόικα; ο καπιταλισμός; Σε τι αναφέρεσαι;

Οικοδόμος είπε...

Kariatida62 καλησπέρα.
Αποφάσισε τι από τα δύο κάνει η Κανέλλη. Από τη μια λες:

«Mήπως την υποτιμάς? Εξέτασες το σενάριο να θέλει να ενημερώσει έμμεσα τον κόσμο που ακολούθησε την προτροπή του ΚΚΕ μη θέλοντας ευθέως νάρθει σε αντίθεση με την γραμμή του?»

και αμέσως μετά γράφεις:

«να το πουν χαζά-χαζά όπως έπραξε εκείνη.»

Τώρα τελευταία έχεις αρματωθεί και μας καλείς συχνά στην «ανατροπή του καθεστώτος». Δεν μας λες ποιοι άλλοι θα είναι παρέα. Το ΚΚΕ παλεύει από την ημέρα της ίδρυσής του μέσα στο λαό και μέσα από τη Βουλή, και όταν χρειάστηκε, πολεμώντας, γι’ αυτήν την ανατροπή, την «ορίτζιναλ». Ίσως να μην θέλεις να το δεις, ίσως να μην σου αρέσει, αλλά το ΚΚΕ δεν ανακάλυψε σήμερα το «καθεστώς».

Επιμένεις διαρκώς να ρίχνεις ίσες ευθύνες για το χάλι της χώρας, σ’ αυτούς που την κυβέρνησαν και στο ΚΚΕ. Μάλιστα τώρα τελευταία μόνο σ' αυτό. Δικαίωμά σου. Αυτό όμως κάνουν κι αυτοί, όλοι φταίμε για την κρίση λένε.

Σου το ξαναείπα πως καμία ανατροπή στο «καθεστώς» δεν γίνεται από τον Καζάκη, το Μίκη, τον Γλέζο κα. Οι «εκκλήσεις» του Καζάκη στο …στρατό και τους εισαγγελείς, μόνο ανατριχίλα προκαλούν και απλώς δείχνουν τις αληθινές προθέσεις όλων αυτών των όψιμων δήθεν «επαναστατών» (δεν εννοώ Μίκη και Γλέζο) που τη βγαίνουν στο ΚΚΕ από …αριστερά, ενώ στην ουσία αποπροσανατολίζουν το λαό προς μια κατεύθυνση «ξαναμοιράσματος της τράπουλας» του συστήματος, μακριά από την μία και μοναδική πραγματική ανατροπή του.

Δεν νομίζω να χρειάζεται διευκρίνιση πως στο χώρο αυτό ο καθένας εκφράζεται ελεύθερα.

Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

Δημήτρη καλησπέρα.
Αυτό το σχόλιό σου μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον ευέξαπτο κουρέα που όταν κόβει με το ξυράφι το αυτί του πελάτη του, αυτός σκύβει τρομαγμένος, το βάζει τη «θέση» του και κάνει πως δεν συμβαίνει τίποτε.

Δεν καταλαβαίνω γιατί σε εκνευρίζει η κριτική στην Κανέλλη. Γιατί ταυτίζεσαι μαζί της; Θα το κάνεις κι αύριο αν (υποθετικά μιλάω) κάποια στιγμή, όπως ήρθε, φύγει; Η Κανέλλη είναι το κόμμα;

Και γιατί αυτό το άγχος πως κάνουμε «κακό»; Εμείς κάνουμε κακό που συζητάμε για κάτι που παλιότερα (και για άλλους…) θα ήταν πρώτο θέμα, ή μήπως κακό κάνει η ίδια που δημιουργεί το θέμα; Ποιος δίνει λαβές για κριτική ή αντικομμουνισμό; Πάντως σίγουρα όχι εγώ, για το δεύτερο.

Αγχώνεσαι με όποιον σχολιάσει κάτι αρνητικά ή «αρνητικά» για το κόμμα, λες και δεν θα το κάνει έτσι κι αλλιώς αλλά θα του δώσει ο οικοδόμος αφορμές για να το κάνει. Εμένα περιμένει η Kariatida62 για να βγάλει αντιΚΚΕ κορώνες; Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, τα ίδια λέει. Δικαίωμά της.

Και σε τελευταία ανάλυση διάβασες την ανάρτηση και βρήκες αντιΚΚΕ κριτική; Τι κάνει κακό στο κόμμα από όσα έγραψα; Δημήτρη ο σκοπός μου δεν είναι να αναδημοσιεύω απλώς τη γραμμή του κόμματος (το κάνω κι αυτό βέβαια), αλλά καλώς ή κακώς, να εκφράζομαι ο ίδιος.

Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο τι επιδιώκω με την ανάρτηση αυτή, κάτι για το οποίο δεν κάνεις καμιά αναφορά. Επί της ουσίας δεν λες κουβέντα. Δεν νομίζω πως βοηθάς περισσότερο έτσι, γνώμη μου.

Τα σχόλια των αναρτήσεων, ξέρεις πολύ καλά πως εκφράζουν όποιον τα γράφει. Δεν λογοκρίνω κανέναν, με άλλους μπορεί να συμφωνούμε και με άλλους όχι. Δεν νομίζω πως ο διάλογος έβλαψε ποτέ κανέναν, όπου κι αν γίνεται.

Σε αντίθεση με τη δουλειά μου, δεν διεκδικώ καμιά «αλφαδειά» σε ό,τι γράφω, πίστεψέ με όμως πως δεν με «γοητεύει» η δημοσιογραφία, αλλά η ελεύθερη έκφραση της άποψής μου και όσων συνομιλώ και μόνο.

Καλή δύναμη!

Ιβάν είπε...

- "Και βέβαια είναι αστείο να περιμένω ν’ ακούσω τι θα πει το κόμμα κι ύστερα να πω τη γνώμη μου, όπως σχολίασε ένα άλλος φίλος"
Φίλε Οικοδόμε, δεν είπα κάτι τέτοιο. Ναι, έγραψα: "Ξέρεις αν το κόμμα έχει αντιδράσει, και πώς, μετά τη δήλωσή της; Φαντάζομαι, όχι. Δεν πρέπει να περιμένουμε να μάθουμε;", όμως δεν εννούσα να μην πεις τη γνώμη σου, μέχρι να ακούσεις κάποια επίσημη τοποθέτηση, γι αυτό και πιο κάτω σου είπα: "Θεωρώ την ανάρτηση, άστοχη. Όχι επειδή αναφέρθηκες στο θέμα, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο το προσέγγισες"
- Τι εννοώ με τον τρόπο που το προσέγγισες; Εννοώ για παράδειγμα ότι γενίκευσες, γράφοντας "αν υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, άλλα για τους βουλευτές και άλλα για …τους άλλους".
Η Κανέλλη δεν είναι, ξαναλέω, όλοι οι βουλευτές.
Επίσης, θα μάθουμε αν υπάρχουν "δυο μέτρα και δυο σταθμά" για τη συγκεκριμένη βουλευτή, όταν μάθουμε τη θέση του ΚΚ, και τη συγκρίνουμε με την αντιμετώπισή του Κόμματος, απέναντι στα μέλη και τους φίλους του, που κάνουν το ίδιο λάθος.
- Ακόμα, μία παρατήρηση ενός σχολιαστή: Το ΚΚΕ έλεγε κανείς να μην πληρώσει το χαράτσι οχι έτσι γενικά και αόριστα μονος του, αλλά μεσα από λαϊκές επιτροπές να παρθουν συλλογικές αποφάσεις και να αναπτυχθεί αλληλεγγυη. Στην εκάλλη δεν νομίζω να υπάρχει λαϊκη επιτροπή αν δεν κάνω λάθος... διορθώστε με..." Αν ισχύει αυτό, φαντάζομαι ότι θα το θεωρείς ενδιαφέρουσα πληροφορία. Δε λέω ότι θα αλλάζει τα πάντα, έχει όμως μία αξία.
- Θεωρώ ότι όσοι αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα των στιγμών, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην κριτική μας. Κατά τη γνώμη μου, ακόμα καλύτερο θα ήταν να απευθυνόμασταν σε κάποιο επίσημο όργανο του ΚΚ. Όχι για να κρύψουμε τα προβλήματα κάτω απ' το χαλί, αλλά διότι είναι δυνατόν (αυτό μπορώ να στο αποδείξω, με συγκεκριμένα παραδείγματα),
τα προβλήματα να λύνονται εσωτερικά. Αυτή είναι η γνώμη μου, καταλαβαίνω ότι διαφωνείς, όμως, είμαι υποχρεωμένος να την καταθέσω, και έχω επιχειρήματα για να την υποστηρίξω.
- Τέλος θεωρώ λάθος σου, το ότι γράφεις: "Όλο και περισσότεροι από αυτούς που συμμετείχαν σε δράσεις άρνησης, πέρασαν από το ταμείο και έχουν κιόλας πληρώσει (πολλά κομματικά μέλη μέσα σ’ αυτούς)"
Νομίζω ότι δεν πρέπει να γράφουμε πράγματα, τα οποία δε μπορούμε να αποδείξουμε. Και λέω ότι δε μπορείς να το αποδείξεις, γιατί φαντάζομαι ότι αν στο ζητήσω, δεν είσαι διατεθειμένος να μου πεις τα ονόματά τους.
Έτσι όμως νομιμοποιούμε τον αντικομμουνισμό. Διότι μπορεί να πάω εγώ αύριο σ' ένα μπλογκ και να λέει [δίνω ένα ακραίο παράδειγμα]: "Ένα μέλος του ΚΚ μου είπε ότι η Παπαρήγα βιάζει αγοράκια". Θα τον ρωτήσω: "Τι λες, ρε γελοίε; Απέδειξε το.", και θα μου πει: "Όχι, ούτε ο Οικοδόμος το απέδειξε".

kariatida62 είπε...

@ΙΒΑΝ: Ιβάν τρομερέ, να βάλουμε μια προτεραιότητα στην κατάσταση?
Ν'αρχίσουμε πρώτα απο την τωρινή κυβέρνηση που ονομάζεις εσύ και Χούντα που λέω εγώ μετά της Τρόικα?
Μόλις ξεμπερδέψουμε απο αυτούς, ξεκινάμε και την παγκόσμια ανατροπή του καπιταλισμού...
Ενα-ένα να τα προλάβουμε όλα!

kariatida62 είπε...

@Oικοδόμε, τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις? Το "χαζά-χαζά" σου εξηγώ πως είναι ο πλάγιος τρόπος ν'ενημερώσει τον κοσμάκη για τα σχέδια τους,χωρίς νάρθει σ'ευθεία αντιπαράθεση με την γραμμή του κόμματος!
Στην συνέχεια αναρωτιέσαι πως τώρα τελευταία έχω αρματωθεί και μιλώ για ανατροπή καθεστώτος..μα πως μπορείς να ισχυρίζεσαι πως είμαι όψιμη "επαναστάτρια" Οι σχετικές αναρτήσεις και σχόλιά μου που οδήγησαν και τον Δημητράκη να μ'αποκαλεί περιπαιχτικά Μπουμπουλίνα του διαδικτύου, δεν είναι όψιμες. Μετρούν δυόμισυ χρόνια στο διαδίκτυο. Οψιμη είναι η δική μας γνωριμία. Διάβασε με λοιπόν να με γνωρίσεις καλύτερα...
Στην συνέχεια έχετε κολλήσει να μου λέτε ότι επιρρίπτω ίσες ευθύνες!
Που το διάβασες το "ίσες" ευθύνες? Δείξτο μου!
Σου ξαναφέρω την παραγράφο μου με αντιγραφή και επικόλληση:
"Θέλω να διευκρινήσω για τελευταία φορά έχοντας ως μάρτυρα του διαλόγου μας τον οικοδεσπότη του ιστολογίου αυτού, πως δεν μιλησα αφοριστικά για το κόμμα σου!
Δεν είπα ποτέ πως για όλα φταίει το ΚΚΕ! Μίλησα για ιστορικές ευθύνες στο μέτρο που του αναλογούν του τρίτου εν δυνάμει κόμμα της Ελ.Βουλής και για τις ευθύνες που που θα αποδοθούν πρώτα απο τον Ελληνικό Λαό και αργότερα απ'την γραφίδα του Ιστορικού!"
Eπομένως σταματείστε να διαστρεβλώνετε τον λόγο μου! Δεν είναι δίκαιο και σίγουρα δεν επιχειρηματολογείτε...
Οι εκκλήσεις του Καζάκη για συμπόρευση στην ανατροπή σου προκαλούν ανατριχίλα? Ποιοι σου προκαλούν ανατριχίλα ο στρατός, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εισαγγελείς? Μα όλοι αυτοί είναι κομμάτι του ελληνικού λαού. Ποιοι επιτρέπετε να κάνουν την ανατροπή οι μισοί ή μόνο οι οικοδόμοι και εργάτες?
Εκτός κι'αν έχετε κατά νου την χωρισμό και πάλι του λαού σε στρατόπεδα! Ψυχή βαθειά Οικοδόμε μου...ψυχή βαθειά!
Υ.Γ. Να σε πληροφορήσω αν δεν το γνωρίζεις, πως ο Καζάκης μέχρι το 2000 ήταν δικό σας παιδί...

Οικοδόμος είπε...

Ιβάν καλησπέρα.
Δεν είναι κακό να διαφωνούμε σε κάτι αρκεί αυτό το κάτι να είναι καθαρά κατανοητό και από τους δυο όπως είναι και όχι όπως το κατάλαβε ο ένας. Με όσα γράφεις για «δύο μέτρα και δυο σταθμά» δείχνεις πως δεν άκουσες καλά τι είπε η βουλευτίνα στο βίντεο.

Απομαγνητοφωνώ:

«ως βουλευτής είμαι απολύτως εκτεθειμένη απέναντι σ’ όλους, να λένε που έχουν τα λεφτά τους (εννοεί οι βουλευτές), το μισθό τους…» κλπ.

Σου το εξηγώ πάλι για να καταλάβεις τι ακριβώς εννοώ και όχι κατ’ ανάγκη για να συμφωνήσεις μαζί μου. Όταν γράφω «αν υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, άλλα για τους βουλευτές και άλλα για …τους άλλους, καλό θα ήταν να το ξέρουμε κι εμείς που δεν έχουμε «πρακτικό πρόβλημα»,»

εννοώ αν υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά ανάμεσα σε ΟΛΟΥΣ τους βουλευτές και εμάς τους πολίτες. Θέλω να πω δηλαδή, τι μας λέει (η Κανέλλη), πως οι βουλευτές (η ίδια ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ σε κομμουνιστές ή άλλους, αλλά αναφέρεται σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ) είναι ποιο «εκτεθειμένοι» από εμάς; (!!!!!) Δεν αναφέρθηκα στους βουλευτές του ΚΚΕ και ούτε είπα πως το ΚΚΕ ορίζει τα δυο μέτρα και σταθμά. Για μένα ήταν και πριν ξεκάθαρο, μα αφού δεν το κατάλαβες, νομίζω πως τώρα έγινε απολύτως κατανοητό και δεν χωράει καμιά αμφισβήτηση αυτό που έγραψα.

Όσα γράφεις για την Εκάλη δεν τα γνωρίζω, μένω πολύ μακριά από εκεί.

Γράφεις: «Θεωρώ ότι όσοι αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα των στιγμών, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην κριτική μας. Κατά τη γνώμη μου, ακόμα καλύτερο θα ήταν να απευθυνόμασταν σε κάποιο επίσημο όργανο του ΚΚ.»

Ό,τι έχω γράψει είναι πολύ προσεκτικά γραμμένο. Σου απέδειξα λίγο πιο πάνω πως εσύ δεν ήσουν προσεκτικός με όσα άκουσες και διάβασες, γι’ αυτό οδηγήθηκες σε λάθος συμπέρασμα. Δεν διαθέτω πρόσβαση σε «επίσημο κομματικό όργανο» ακόμα όμως κι αν διέθετα τι νόημα θα είχε να απευθυνθώ; Τι να μου εξηγήσουν; Τι δεν κατάλαβες εσύ απ’ όσα είπε η βουλευτίνα μας, που θα μπορούσαν να σου το επεξηγήσουν τα «επίσημα όργανα»;

Γράφεις πιο κάτω:

«Τέλος θεωρώ λάθος σου, το ότι γράφεις: "Όλο και περισσότεροι από αυτούς που συμμετείχαν σε δράσεις άρνησης, πέρασαν από το ταμείο και έχουν κιόλας πληρώσει (πολλά κομματικά μέλη μέσα σ’ αυτούς)"
Νομίζω ότι δεν πρέπει να γράφουμε πράγματα, τα οποία δε μπορούμε να αποδείξουμε. Και λέω ότι δε μπορείς να το αποδείξεις, γιατί φαντάζομαι ότι αν στο ζητήσω, δεν είσαι διατεθειμένος να μου πεις τα ονόματά τους.
Έτσι όμως νομιμοποιούμε τον αντικομμουνισμό.»

Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν ο μόνιμος τόπος κατοικίας σου είναι αυτή η χώρα. Αν είναι, η εντύπωση που έχεις είναι πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο; Εγώ μίλησα για τον ευρύτερο κοινωνικό μου περίγυρο και απ’ όσα συζητώ με ανθρώπους που κάποιοι είναι και μέλη του κόμματος.

Παίρνω ως αστείο όσα μου γράφεις για «αποδείξεις, διευθύνσεις και ονόματα», δεν μπορεί να τα εννοείς στα σοβαρά αυτά. Όπως επίσης δεν μπορώ να σε πάρω στα σοβαρά από τη στιγμή που «ανακαλύπτεις» πως με αυτά που γράφω … «νομιμοποιώ τον …αντικομμουνισμό» (!!!!!!) Να κάνεις μια προεπισκόπηση στα σχόλιά σου πριν τα δημοσιεύσεις, γιατί εκτίθεσαι.

Οικοδόμος είπε...

kariatida62:
Είναι ξεκάθαρος ο αντικομμουνισμός σου, όπως είναι ξεκάθαρη και η απάντηση που σου έδωσα. Μην σου κακοφαίνεται ο όρος. Αυτό που συνεχίζεις να κάνεις, όλο και πιο έντονα, λέγεται αντικομμουνισμός. Είναι φυσικά δικαίωμά σου.
Καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά μόνο το χαράτσι δεν πληρώνουμε και όλα τα άλλα τα πληρώνουμε μη κάνω κανα λάθος και πληρώσω τίποτα...εκτός πλάκας τώρα αφού δεν έχουμε τη δύναμη να κάνουμε την επανάσταση τώρα όπως είπε και η συντρόφισα Αλέκα ετσι ακριβώς δεν μπορούμε να καλούμε τον κόσμο να μη πληρώνει αφού δεν μπορούμε να τον καλύψουμε απο τις συνέπειες....ενας παλιός σύντροφος

Οικοδόμος είπε...

Ανώνυμε (...ένας παλιός σύντροφος)καλησπέρα.
Κανείς δεν μας κάλεσε να μην πληρώσουμε μόνο τα χαράτσια. Τα χαράτσια είναι ένας μοχλός αντίστασης που κάτω από προϋποθέσεις (πχ μαζική συμμετοχή) και σε συνδυασμό με άλλους μοχλούς πίεσης, μπορεί να αποφέρει ρήγματα στον αντίπαλο και καλύτερες θέσεις για τον αγώνα μας...
Αφού είσαι παλιός θα είσαι και ..έμπειρος! Καλή δύναμη!

kariatida62 είπε...

Οικοδόμε αυτό που είναι ξεκάθαρο σε μένα είναι ο πατριωτισμός μου λέξη που αποφεύγετε να την χρησιμοποιείτε ως μίασμα!
Μη σου κακοφαίνεται λοιπόν κι'εσένα που πρώτα δηλώνω Πατριώτισσα και μετά όλα τα υπόλοιπα που έπονται...
Καλή δύναμη και σε σένα!

Οικοδόμος είπε...

kariatida62:
Έχεις ξεφύγει!

Αντωνης είπε...

Μου αρέσει το μήνυμα που βγάζει η φόρμα σχολίων σου Οικοδόμε: "Αποδείξτε ότι δεν είστε ρομπότ"!

Ε, ας πούμε ότι απέδειξες ότι δεν είσαι ρομπότ αλλά κομμουνιστής αληθινός και με μεγάλη θαρραλέα καρδιά, αλλά και αυτοί που πασχίζουν να σου πουν ότι πρέπει να προστατευτεί το κόμμα γιατί καραδοκούν πολλοί και διάφοροι, κι αυτοί κομμουνιστές είναι, δεν είναι ρομπότ, και έχουν εξίσου μεγάλη θαρραλέα καρδιά.

Το κόμμα που πάνε να προστατέψουν είναι στο δικό τους μυαλό εσύ κι εγώ, γιατί πιστεύουν ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά η έκφραση της συλλογικής μας βούλησης, και, στον κόσμο που ζούμε, η μόνη δύναμη που μπορεί να προστατεύσει τον φτωχό και καταφρονεμένο.

Έχουν δίκαιο; Ναι, γιατί όσο το πιστεύουν, τόσο φτιάχνουν το κόμμα καθ' εικόνα της πίστης τους.

Έχουν άδικο; Ναι, γιατί όσο και να το θέλουν οι αντιφάσεις που δημιουργεί η κατανομή εργασίας (βάση και διοίκηση, χειρώνακτες και διανοούμενοι, εκπροσωπούμενοι και εκπροσωπούντες) δεν καταργούνται με την απλή βούληση.

Έχεις δίκαιο; Ναι, γιατί πρέπει να μιλάμε για όσα βλέπουμε στραβά αν θέλουμε να κρατήσουμε το κόμμα ή τη συλλογικότητα σε εγρήγορση και ζωντανά.

Έχεις άδικο; Ναι, γιατί η ταλάντευση της Κανέλλη είναι σε ένα βαθμό και ταλάντευση του ίδιου του κόμματος, εκφράζει τις αντιφάσεις που δεν έχει ακόμα επιλύσει ξεκάθαρα, και οι αντιφάσεις αυτές πηγάζουν από το ανήκειν του σε μια κοινωνία με χίλιες δυο αντιφάσεις (είναι ριζοσπαστικό αίτημα το "δεν πληρώνω" και για ποιον;), αλλά αυτό δεν επιλύεται απ' τη μια μέρα στην άλλη ούτε ανώδυνα.

Να κρατήσουμε την ενότητα, να συλλογιόμαστε ελεύθερα στην βάση του κοινού ταξικού καλού: δύσκολο πράγμα, πολύ δύσκολο, και με χίλια δυο σκαμπανεβάσματα ατομικά και συλλογικά. Δύσκολες κι οι εποχές.

Βοηθάει να πω πως πιστεύω σε σένα όπως πιστεύω στους συντρόφους που εξέφρασαν αντιρρήσεις; Και ότι δεν θα προτίμαγα ποτέ το ένα χωρίς το άλλο; Και ότι αυτά τα δυο ανήκουν μαζί και πρέπει να μένουν μαζί για το καλό και των δύο; Και ότι εκτός από αυτό, το συγκεκριμένο που βλέπω ως ύφος και ήθος μεταξύ συντρόφων που παλεύουν να κρατηθούν όρθιοι, με την αξιοπρέπειά τους αλώβητοι, και με την αλήθεια στο πλάι τους, δεν πιστεύω σε τίποτα;

Δεν ξέρω αν βοηθάει, αλλά αυτό είναι που θέλω να πω.

Ιβάν είπε...

@kariatida62:
"να βάλουμε μια προτεραιότητα στην κατάσταση"
Προτεραιότητα το ΚΚ έχει, απ' την ίδρυση του. Είναι ξεκάθαρη, και δε θα αλλάξει για να γίνει αρεστό σε κάποιους. Παλεύοντας για την ανατροπή του καπιταλισμού, παλεύεις και για την ανατροπή όλων των υπηρετών του, όπως η π.χ., η τρόικα ή ο Παπαδήμος. Το αντίθετο δεν ισχύει, και εχθρός ενός κομμουνιστή είναι το σύστημα, όχι οι εκφάνσεις του.
- Ναι, "κυβέρνηση" την αποκαλώ, το πλήρες είναι: "κυβέρνηση του μαύρου μετώπου". Δε σ' αρέσει; Δικαίωμά σου. Παραθέτω από το σφυροδρέπανο:
"Να αναδείξουμε τον αντισυνταγματικό χαρακτήρα του νέου μνημονίου και της διαδικασίας του κατεπείγοντος, τη φύση των σκανδάλων που είναι σύμφυτα με το ίδιο το σύστημα.
Δεν πρέπει όμως να τα κάνουμε σημαίες μας. Ή να μιλάμε για εκτροπή. Εκτροπή από τι, αλήθεια; Από την αστική δημοκρατία;
Ας μην ξεχνάμε ότι ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ αστικής δημοκρατίας, κι η πιο προοδευτική ακόμα, είναι στην ουσία της ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ της αστικής τάξης"
Κατάλαβες γιατί δεν κάνω σημαία μου, τον όρο "Χούντα", όπως εσύ; Διότι τον εχθρό μου, τον ξέρω. Και τον συνάνθρωπό μου, δεν τον θυμάμαι, όταν μου τελειώνουν τα ευρώ.
- Τη φράση "τον συνάνθρωπό μου, δεν τον θυμάμαι, όταν μου τελειώνουν τα ευρώ", μην την "πάρεις" προσωπικά. Εκτός αν θέλεις.

Ανώνυμος είπε...

apopsi mou ine oti i kaneli DEN kani gia to KKE sto posto afto, ean theli as mini psifoforos aplos opados klp, ala stelexos ke idika stin vouli den kani, ean tin eperna ego tin sinentefksi ke me elege oti exi pedia ke oti epidi ine vouleftis prepi na ta plirosi, ke to alo defterolepto elege ston lao oti den prepi na plirosi!!!!!!!, ego tha tin apaltousa kala kiria kaneli gia tooooso M....KES mas pernas, malista i apantisis stis se ksena kanalia klp se sinentefksis ine telios anti-marxisikes ke periexoun poli laikizmo thimizoun LAOS, lei pragmata tipou emis i ellines etsi ke alios(les ke emis imaste to kati alo ke i ergates tou ipolipou planiti ine m....es!!!!! marxizmos telios:-( se mia ali sinentefksi ipe oti emas i gitones mas den paragoun toulipes, diladi ean ise ergatiki taksi se kratos pou paragi toulipes dene exis provlima, i ean imastan emis gitones me toulipoparagogous mia xara tha imaste, telos panton, kani to ena lathos meta to alo den kani gia KKE, ean ine afti i protoporia entaksi..........

Αντωνης είπε...

Έχουμε προβοκάτσια κατά των Χαλυβουργών και συντονισμένες επιθέσεις σε μπλογκ (πήρα σχεδόν ταυτόχρονα τρια σχόλια με το ίδιο λινκ, μπήκαν σε 20 λεπτά 7-8 ανώνυμοι βρίζοντας το Σιφωνιό ως φασίστα).

Ίσως πρέπει να αφήσετε την Κανέλλη για τώρα και να ενημερωθείτε.

Ανώνυμος είπε...

.

dimitris είπε...

Οικοδομε καλημερα, μου γραφεις, Δεν καταλαβαίνω γιατί σε εκνευρίζει η κριτική στην Κανέλλη. Γιατί ταυτίζεσαι μαζί της; Θα το κάνεις κι αύριο αν (υποθετικά μιλάω) κάποια στιγμή, όπως ήρθε, φύγει; Η Κανέλλη είναι το κόμμα;

Σου γραφω λοιπον, πρωτα-πρωτα δεν ειμαι εκνευρισμενος, συζητηση κανουμε, εστω σε λαθος τοπο, αν προσεξες την τοποθετηση μου στην προηγουμενη αναρτηση σου, γραφω για σταυρουδακια και πνευματικους, για το οτι θεωρησα τα της Καννελη τοτεμοποιιση, εχω την αποψη μου για την Λιανα και να εισαι σιγουρος, οτι την εχω εκφρασει, πολυ εντονα εκει που νομιζα οτι ειχα καθηκον να το κανω, οπως επισης σε συγκεντρωση στην πλ. ομονοιας, της το ειπα της ιδιας οτι πολλες φορες με αυτα που λεει, θυμιζει, αλλους χωρους πολιτικους.

Για την ιστορια θυμιζω οτι η Καννελη ειναι ''χρεωμενη'' στην Αλεκα και επανερχομαι τριτη φορα γραφοντας, ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ.

Μπηκα στην σελιδα του Αντωνη, αλλα δεν εβγαλα συμπερασμα, αν θελει και αν συμφωνεις και εσυ οικοδομε, ας γινει πιο αναλυτικος...

Οικοδόμος είπε...

Δημήτρη, μπες τώρα στην προηγούμενή μου ανάρτηση, στα σχόλια.
Τα λέμε.

dimitris είπε...

kariatida62 ''ηρεμησε'' ωρε, δεν μπορει τοσοι να σου λενε οτι κανεις λαθος και εσυ να μην το βλεπεις, μην αμυνεσαι, φιλαρακι σε βλεπουμε, φωναζουμε οταν μας πατανε το ποδι, αλλα ουτε διωχνουμε, ουτε το κραταμε μανιατικο και πολυ περισοτερο, δεν λεμε με τροπο φυγε, οποιος μας ενοχλει του λεμε στα τσακιδια.

ΓΚΕ ΓΚΕ?

Το καναμε το ''σπιτι'' του οικοδομου, αντε μη πω, με της μικροπαρεξηγησεις...

Αντωνης είπε...

@dimitris, Oikodomos, etc: http://leninreloaded.blogspot.com/2012/02/blog-post_3038.html (σχόλια)
http://leninreloaded.blogspot.com/2012/02/blog-post_3183.html

Και στο globbing, http://e-globbing.blogspot.com/2012/02/video.html?showComment=1329521743403#c8680709483887679338

Βιομηχανικός εργάτης είπε...

Νουβέλα το 'κανες. Το παραξήλωσες με την Κανέλλη. Αν είσαι μέλος, που σε κόβω να μην είσαι, μη μιλάς εξ ονόματος του κόμματος. Έχεις βρει μια χειρολαβή και σε τελική ανάλυση θα ανατρέψεις και την πάλη των τάξεων. Η Κανέλλη είναι βουλευτής του ΚΚΕ. Η ΚΕ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος είναι αρμόδιοι να κρίνουν συνολικά τη δράση και τη συμπεριφορά της. Φυσικά, και ο καθένας οπαδός-φίλος-μέλος, αλλά και πολίτης μπορεί να κρίνει αλλά μην το παραχέσουμε. Έχουμε κυρίαρχα προβλήματα, συλλαλητήρια, απεργίες και καυτή επικαιρότητα. Δεν είναι σωστό να αναλωνόμαστε στο χούι της Λιάνας να καπνίζει ή τι ρούχο φοράει. Χοντρή παράβαση είναι να φύγουμε από τη γραμμή που λέει ενάντια στην ΕΟΚ ή στην ΕΕ. Σαφώς και το δάσκαλε που δίδασκες... εδώ μπορεί να ειπωθεί αλλά τέλος. Αυτό. Το μπουρου-μπουρου δεν ωφελεί.

Οικοδόμος είπε...

@Βιομηχανικός εργάτης:
Καλή σου μέρα. Δεν ανακάλυψες κάποιο μυστικό όταν λες πως "με κόβεις να μην είμαι μέλος". Αν ΔΙΑΒΑΖΕΣ πριν σχολιάσεις, θα το έβλεπες γραμμένο πιο πάνω. Ούτε μέλος είμαι, ούτε εξ ονόματος του κόμματος μιλάω. Δεν είμαι τόσο ικανός. Τις απόψεις μου εκθέτω. Προφανώς είσαι κι εσύ ένας από εκείνους που ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ πριν κρίνουν. Που είδες σύντροφέ μου ότι εδώ : "αναλωνόμαστε στο χούι της Λιάνας να καπνίζει ή τι ρούχο φοράει.";!!!
Θα σου απαντήσω με χιούμορ, όπως ως χιουμοριστικό εξέλαβα και το σχόλιό σου:

Σε ...κόβω για ψηφοφόρο της ...Λιάνας!!!

Καλή δύναμη στον αγώνα!

Πολύ βιομηχανικός εργάτης είπε...

Πες του φίλου σου του Κόυνερ (Στάθη) ότι είναι μεγάλη οπορτούνα. Πες του ότι τα καραγκιοζάκια του, κακή αντιγραφή του Ιωάννου, πες του ότι δεν κάνουν ούτε για την Αυγή.
Αυτόν βλέπω ότι τον έχεις μεγάλη εκτίμηση. Αυτός τι έκανε με το χαράτσι; Κομπάζει για την μέρσυ του (Μερτσέντες) και το παίζει διανοούμενος με το τσιμπούκι του λες και είναι ο Μαρξ.

blackbedlam είπε...

Καλημέρα φίλε και σύντροφε Οικοδόμε παρακολουθώ τον διάλογο με ενδιαφέρον.
Συνειδητά απέφυγα την ανάμειξή μου σε αυτόν, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί κατ΄επανάληψη έχω αναπτύξει την άποψή μου,για ζητήματα κριτικής σε λαθεμένες επιλογές και πρακτικές.
Ποτέ ο διάλογος και η καλοπροαίρετη κριτική δεν έβλαψε.
Αντιθέτως η απόκρυψη, το κουκούλωμα, όποτε επιχειρήθηκε και εφαρμόστηκε απέβη σε βάρος μας.
Πολύ περισσότερο όταν τα γεγονότα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μπαίνουν στο στόχαστρο,γίνονται αντικείμενο αποπροσανατολισμού, παραπληροφόρησης και αισχρής προπαγάνδας, από τον ταξικό εχθρό και εμείς,δεν κάνουμε τίποτ΄άλλο από το να προσπαθούμε να τα καλύψουμε,να τα δικαιολογήσουμε, στέλνοντας τα "μυαλά στα κάγκελα"
(του κόσμου)
Είναι ήδη 2,10 έχω λάβει κοντά 10 mail το πρώτο μου ήρθε από το Λονδίνο για το σημερινό γεγονός στην Χαλυβουργία.
Είναι προβοκάτσια;
Είναι γεγονός;
Είναι εφιάλτης;
Τι να σας πω την καλημέρα μου.
Τα μάτια μας ανοιχτά, την απόφασή μας σε επιφυλακή και στην πρώτη γραμμή.

Οικοδόμος είπε...

Καλημέρα καπετάνισσα!
Ανέβα λίγο πιο πάνω, σε σχόλιο του Αντώνη και πάρε τα σχετικά λινκς.
Επίσης πήγαινε στην προηγούμενη ανάρτησή μου και δες τα πιο πρόσφατα σχόλια.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@Πολύ βιομηχανικός εργάτης:
Τι έγινε; Σε λίγο θα βγείς σαν "περισσότερος βιομηχανικός εργάτης"; Μα είναι σοβαρά αυτά που μου λες; Αν αντιπαθείς το Στάθη, περιμένεις εδώ να βρεις τι; τον δικηγόρο του; Προσφέρεις υπηρεσίες στο κόμμα τώρα; Σοβαρέψουυυυ!

Οικοδόμος είπε...

Αντώνη καλημέρα.

Γράφεις:

"Να κρατήσουμε την ενότητα, να συλλογιόμαστε ελεύθερα στην βάση του κοινού ταξικού καλού: δύσκολο πράγμα, πολύ δύσκολο, και με χίλια δυο σκαμπανεβάσματα ατομικά και συλλογικά. Δύσκολες κι οι εποχές.

Βοηθάει να πω πως πιστεύω σε σένα όπως πιστεύω στους συντρόφους που εξέφρασαν αντιρρήσεις; Και ότι δεν θα προτίμαγα ποτέ το ένα χωρίς το άλλο; Και ότι αυτά τα δυο ανήκουν μαζί και πρέπει να μένουν μαζί για το καλό και των δύο; Και ότι εκτός από αυτό, το συγκεκριμένο που βλέπω ως ύφος και ήθος μεταξύ συντρόφων που παλεύουν να κρατηθούν όρθιοι, με την αξιοπρέπειά τους αλώβητοι, και με την αλήθεια στο πλάι τους, δεν πιστεύω σε τίποτα;

Δεν ξέρω αν βοηθάει, αλλά αυτό είναι που θέλω να πω."

Ξέρεις κάτι; Βοηθάει και μάλιστα πολύ!
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

Ανώνυμε με τα γκρηκλις:
Καλή σου μέρα.
Ειλικρινά προσπάθησα αλλά δεν μπορώ να διαβάσω το σχόλιό σου. Αν έχεις τη δυνατότητα να γράψεις στα ελληνικά, κάνε το.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

Δημήτρη, σύντροφέ μου, γράψε λάθος για τον "εκνευρισμό". Έτσι σε "ένιωσα" αλλά αφού με διαβεβαιώνεις για το αντίθετο, δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω.
Δεν παρεξηγώ τις απόψεις σου, ποτέ, έστω κι αν διαφωνώ με μερικές. Όταν ξέρω για ποιον σκοπό εκφράζονται, να ξέρεις πως μας ενώνει ο σκοπός, δεν μας χωρίζει η διαφορά στην προσέγγισή του.
Καλή δύναμη!

Περισσότερο βιομηχανικός εργάτης είπε...

Έχω διαβάσει όλο το πόνημά σου για την Κανέλη, το σχόλιο το γράφω έτσι ποιητική αδεία. Λάθος με κόβεις για ψηφοφόρο της Λιάνας. Πάντα σταυρώνω εκεί που πρέπει. Αν κατάλαβες καλά, η εμμονή και η ανάδειξη σε κυρίαρχο θέμα το θέμα της Λιάνας αποπροσανατολίζει. Θα μπορούσες νομίζω να κάνεις κριτική 100 κιλά, όση θέλεις, χωρίς όμως να το παρακάνεις. Νομίζω δεν είναι ωφέλιμο.
Πες το φίλο σου το Στάθη, με τα μπαρμπαδάκια του, καλύτερα να δούλευε ρεσεψιονίστας σε ξενοδοχείο πολυτελείας, να παίρνει και κανένα μάτι τα βράδια. Αμόλα.

Οικοδόμος είπε...

@Περισσότερο βιομηχανικός εργάτης:
Δεν έχεις την αίσθηση του χιούμορ!

Ιβάν είπε...

χρυσαυγίτες, ελεεινά υποκείμενα, πίσω στις τρύπες σας. Πιο σοβορά θα σας πάρουμε, αν δηλώσετε τι είστε, έλεος με τους ανώνυμους, δήθεν θιγμένους.
Φίλε Οικοδόμε,
- Δεν νομίζω ότι εκτίθεμαι, και νομίζω ότι μπορώ να σε πείσω για ορισμένα πράγματα.
Θεωρώ τη διαφωνία μας πολιτική. Επειδή όμως πλέον κάθομαι και κοσκινίζω τα σχόλια ενός ανθρωπου που σέβομαι, ελπίζω αυτό να είναι το τελευταίο μου σχόλιο, για αυτό το θέμα.
- "Για μένα ήταν και πριν ξεκάθαρο, μα αφού δεν το κατάλαβες, νομίζω πως τώρα έγινε απολύτως κατανοητό και δεν χωράει καμιά αμφισβήτηση αυτό που έγραψα."
Δεν αμφισβητώ το τι ήθελες να πεις, όμως συνεχίζω να πιστεύω ότι όπως το έγραψες φάνηκε σαν να γενίκευες, για όλους τους βουλευτές του ΚΚ.
"εννοώ αν υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά ανάμεσα σε ΟΛΟΥΣ τους βουλευτές και εμάς τους πολίτες"
Ναι, είχες γράψει όμως: "Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω, αν άλλαξε κάτι στην επίσημη «γραμμή», αν υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, άλλα για τους βουλευτές και άλλα για …τους άλλους"
Με δεδομένο ότι πρώτον, έτσι κι αλλιώς στο συγκεκριμένο θέμα όταν αναφερόμαστε σε βουλευτές εννοούμε τους βουλευτές του ΚΚ (υπάρχει περίπτωση να μην πληρώσει το χαράτσι κάποιος άλλος:),
και δεύτερον, ότι αμέσως πριν αναφερθείς στους βουλευτές μίλησες για "επίσημη γραμμή", η οποία ξεκάθαρα είναι του ΚΚ, θεωρώ ότι μόνο τρελός δεν είμαι που μίλησα για γενίκευση και στους υπόλοιπους βουλευτές του ΚΚ. Δε σου καταλογίζω δόλο, λέω όμως ότι αυτό το συμπέρασμα βγαίνει. Ή έστω θα μπορούσε να βγει, χωρίς να είναι κάποιος απρόσκετος. Αν θεωρούσα ότι αυτό έγινε σκόπιμα, δε θα έλεγα "ότι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί", αλλά θα στα "έχωνα" με πολύ λιγότερη ευγένεια.

- "Όσα γράφεις για την Εκάλη δεν τα γνωρίζω, μένω πολύ μακριά από εκεί"
Φίλε μου, μένω πολύ πιο μακριά. Επίσης, γράφω ξεκάθαρα "Αν ισχύει αυτό", δε ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι.
Μπορείς να μου κάνεις μία χάρη; Πάρε ως δεδομένο ότι ισχύει το θέμα με την Εκάλη και ξαναδιάβασε, μόνο, τους τίτλους των δύο τελευταίων αναρτήσεων σου. Θεωρείς δίκαιη την αντιμετώπισή σου;
Και στην τελική, αφού επιμένεις να λες ότι υπάρχουν ακόμα και μέλη που πλήρωσαν, είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνεις ότι με τον τίτλο "Η Λιάνα και οι άλλοι...", στοχοποιείς άδικα έναν άνθρωπο;
Τα μέλη, τα οποία επικαλείσαι εκτός από ηθική υποχρέωση να ακολουθήσουν τη γραμμή του κόμματος, έχουν ΚΑΙ κομματική, η οποία όπως ξέρεις στο ΚΚ δεν υπάρχει για πλάκα. Άρα λοιπόν είναι δίκαιο να γίνει η Κανάλλη... σύνθημα; Δεν υιοθετώ αυτό που είπες, για μέλη που κλπ, αναφέρομαι στη δική σου οπτική γωνία.

- "Δεν διαθέτω πρόσβαση σε «επίσημο κομματικό όργανο» ακόμα όμως κι αν διέθετα τι νόημα θα είχε να απευθυνθώ;"
Σ' ευχαριστώ για αυτή την ερώτηση. Πρώτα απ' όλα δεν εννοώ, κυριολεκτικά, κάποιο επίσημο κομματικό όργανο π.χ. κάποια επιτροπή. Αυτό που έχω να προτείνω σε όλους τους συντρόφους οι οποίοι δεν είναι μέλη, είναι πριν κάνουν κριτική, να συζητήσουν με κάποιον κομμουνιστή, τον οποίο να εμπιστεύονται. Μπορεί π.χ. κάποιος να στείλει μέιλ στο ΚΚ (είναι εύκολο), να στείλει μέιλ στο διαχειρηστή κάποιου μπλογκ τον οποίο εκτιμάει, μπορεί να συζητήσει το θέμα στη πιο κοντινή λαϊκη επιτροπή, με κάποιο μέλος.
"Τι να μου εξηγήσουν;" Τίποτα. Να σου πουν απλώς τη γνώμη τους. Να γίνει διάλογος. Αν συμφωνήσετε, τότε, έχει καλώς. Αν διαφωνήσετε, τότε, πάμε παρακάτω.

Ιβάν είπε...

- "Και λέω ότι δε μπορείς να το αποδείξεις, γιατί φαντάζομαι ότι αν στο ζητήσω, δεν είσαι διατεθειμένος να μου πεις τα ονόματά τους. Έτσι όμως νομιμοποιούμε τον αντικομμουνισμό"
Εδώ για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα ότι θα διαφωνούσαμε. Αυτό που έγραψα είναι ξεκάθαρο: "Νομίζω ότι δεν πρέπει να γράφουμε πράγματα, τα οποία δε μπορούμε να αποδείξουμε"
Δεν είναι αυτονόητο αυτό; Μου γράφεις: "Εγώ μίλησα για τον ευρύτερο κοινωνικό μου περίγυρο και απ’ όσα συζητώ με ανθρώπους που κάποιοι είναι και μέλη του κόμματος"
Όχι δε μίλησες για συμπεράσματα που έχεις βγάλει, συζητώντας με μέλη. Είπες ξεκάθαρα ότι πολλά κομματικά μέλη έχουν πληρώσει.
Και σου λέω λοιπόν είναι δυνατόν να μιλάς για κομματικά μέλη, πολλά στον αριθμό, που δε δίνουν σημασία στις συλλογικές αποφάσεις και κάνουν ότι γουστάρουν Είναι δυνατόν;
"Παίρνω ως αστείο όσα μου γράφεις για «αποδείξεις, διευθύνσεις και ονόματα», δεν μπορεί να τα εννοείς στα σοβαρά αυτά"
Όχι μην το πάρεις για πλάκα, εξάλλου δε σου ζήτησα τίποτα τέτοιο, μια υπόθεση έκανα, την οποία επαναφέρω: "Και λέω ότι δε μπορείς να το αποδείξεις, γιατί φαντάζομαι ότι αν στο ζητήσω, δεν είσαι διατεθειμένος να μου πεις τα ονόματά τους. Έτσι όμως νομιμοποιούμε τον αντικομμουνισμό". Κατά λάθος, φυσικά, αν σου καταλόγιζα δόλο, απλά δε θα έμπαινα στο μπλογκ σου.
Γιατί έτσι, νομιμοποιούμε τον αντικομμουνισμό; Διότι, με το ίδιο σκεπτικό (μας το είπε ένα μέλος, εμπιστευτηκά), αύριο τα Νέα (καθόλου τυχαίο το παράδειγμα) θα μπορούσαν να γράφουν, π.χ.
"Μέλος του ΚΚ, μας είπε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα μίλησε για προβοκάτορες, διότι δε θέλει να γίνει εξέγερση/επανάσταση"
Δηλαδή; Η λάσπη θα έχει καθαριστεί ανήμερα του Αγίου (μιας και μιλάμε για την Κανέλλη...) Ποτέ.

- Πίσω στην Κανέλλη: Δεν της έχω καμία ιδιαίτερη συμπάθεια. Όμως. Αυτή τη στιγμή, θα μπορούσε, για πλάκα, να είναι υπουργός ή να λέει τις ειδήσεις και να παίρνει εκατομμύρια. Αυτή είναι με το ΚΚ, μιλάει συνέχεια, προσπαθεί να πείσει τους ανθρώπους, πηγαίνει σε πορείες, μάχεται, κάνει ό,τι μπορεί για το καλό της εργατικής τάξης. Ναι, είναι σπαστική, ναι, λέει και βλακείες.
Έκανε ένα σοβαρό λάθος, αλλά, ανεξάρτητα το πόσο θα συνεργάζεται με το ΚΚ, μήπως της αξίζει να χαμηλώσουμε λίγο τους τόνους; Σου παραθέτω ένα σχόλιο, του Red Star, απ' το γκλόμπινγκ, το οποίο προσυπογράφω: "Φάουλ, κίτρινη κάρτα αλλά ως εκεί.Ούτε απλή παρατήρηση ούτε κόκκινη κάρτα. Η Λιάνα συνεχίζει να αγωνίζεται ως συνεργαζόμενη με το Κ.Κ.Ε και ο λαός της περιφέρειας που εκλέγεται μπορεί α την κρίνει με τον σταυρό στις εκλογές.
Μπροστά μας έχουμε πολλά ντέρμπι..." Καλή δύναμη.

Κομμουνιστής Χαρτοφάγος είπε...

Έγραψα την άποψή μου που είναι αντίθετη με τη δική σας, να μην τα επαναλαμβάνω. Δεν έβρισα, δεν είμαι χρυσαυγίτης. Εσύ μπορεί να είσαι, Ιβάν Τρομερέ χορτοφάγε κατεψυγμένων. Γιατί εσύ με το blog των 30 δευτερολέπτων λογίζεσαι επώνυμος; Πες του οικοδόμου ότι έχουμε και χιούμορ, έχουμε και αρχές. Αμόλα.

ΥΓ: Δεν είμαι ρομπότ.

Ιβάν είπε...

εμπιστευτηκά = εμπιστευτικά
"να στείλει μέιλ στο ΚΚ (είναι εύκολο)" Δεν ειρωνεύομαι, εννοώ ότι είναι εύκολο να βρει κάποιος την ηλ. διεύθυνση.

Ιβάν είπε...

Εσύ τώρα ποιος είσαι και τι θες; Αναφέρθηκα σ΄ εσένα και δεν το θυμάμαι; Δεν ξέρω ούτε πού έχεις σχολιάσει, ούτε τι λες.
Όταν μίλησα για "χρυσαυγίτες" αναφερόμουν σ΄ όσους είναι χρυσαυγίτες. Απλό είναι.
Αν δεν είσαι, σβήσε το σχόλιό σου, και μη με πρήζεις.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Καλημέρα πρωινιάτικα.
Οικοδόμε σου βγάζω το καπέλο. Το ποιος είσαι φίλε και πόσο πονάς την υπόθεση των λαϊκών αγώνων το έχεις αποδείξει με το λόγο και τη στάση σου.
Και πάω παρακάτω:
Και ποια είναι ρε η κάθε Κανέλλη που μας τσαμπουνάει ότι πλήρωσε το χαράτσι και θα τη σεβαστούμε κι από πάνω; E; Ρωτάω. θα σεβαστώ εγώ, αυτόν που πουλάει τον αγώνα; Γιατί επειδή μου 'χει τον "τίτλο"; Να τον βράσω τον.. τίτλο της. Και άλλοι τον είχαν και κάτι "Ανδρουλάκηδες" και "Δαμανάκηδες" και "Φαράκοι" και το κακό συναπάντημα. Και κάποιοι άλλοι π.χ. στις Βάρκιζες, τις Καζέρτες κλπ είχανε τίτλους. ΚΑΙ; Ξεπουλούσαν και κατόπιν πέρναγαν απέναντι, αφού προηγουμένως είχαν λοιδωρήσει και κατασυκοφαντήσει όσους μαχητές συντρόφους και γνήσιους αγωνιστές "τολμούσαν" να αμφισβητούν την καταστροφική για το κίνημα γραμμή τους.
Ρε να πάνε... κι ακόμη παραπέρα. Σεβαστός θα γίνεται μόνο όποιος σέβεται το λαό και τους αγώνες του. Οι άλλοι κράξιμο και στα ίσα κιόλας. Όποιοι κι αν είναι όσο ψηλά κι αν είναι (προσωρινά). Δεν μπορεί να βγαίνουμε στον κόσμο να προσπαθούμε να πείσουμε για την αναγκαιότητα της ανυπακοής, να μοχθούμε μέσα από τις επιτροπές και τα σωματεία για να ενθαρρύνουμε τον κόσμο και να μας πετιέται η άλλη και να μας λέει στη Μενεγάκη (χαχα) ότι "εγώ πλήρωσα αλλά εσείς δεν πρέπει"!!!!!!!
Είπαμε να γίνει μαζική η άρνηση ώστε να έχει κι αποτέλεσμα. Αν ο ένας σαμποτάρει, ο άλλος πετάει την π@π@ριά του δημόσια, τότε στο τέλος θα απομείνουν ελάχιστοι και ίσως κι αυτοί εκ των πραγμάτων αν απομείνουν μονάχοι να υποκύψουν. Όπως αυτή εκθέτει δημόσια τον αγώνα έτσι κι ο καθένας μας ΟΦΕΙΛΕΙ να την στιγματίσει δημόσια. Οι κομουνιστές βάζουν πάνω απ' όλα το λαϊκό συμφέρον κι όχι το κάθε πρόσωπο. Κι όπως είπε κι ο Άρης τότε, που επέμενε να μην παραδοθούν τα όπλα του αγώνα: "Καλό για το Κόμμα είναι ότι είναι καλό για το Λαό".

Ιβάν είπε...

@Ανώνυμε (παρά την τραγικά αποτυχημένη προσπάθειά σου, να αποκτήσεις όνομα):
"Έγραψα την άποψή μου που είναι αντίθετη με τη δική σας, να μην τα επαναλαμβάνω"
Με τόσο μίσος που έβγαλες, δεν την πρόσεξα αυτή τη φράση. Άρα, λοιπόν δεν ισχύει ότι δεν ξέρω πού έχεις σχολιάσει.
"Αν δεν είσαι, σβήσε το σχόλιό σου"
Τώρα, είδα ότι δεν είναι κανονικός λογαριασμός, και έτσι που τα έκανες, δεν ξέρω αν μπορείς να το σβήσεις ή όχι.
Ίσως μπορεί να βοηθήσει ο Οικοδόμος, γιατί και η χυδαιότητα θα έπρεπε να έχει κάποιο όριο.
Αρχικά, δεν αναφερόμουν σ' εσένα. Αν ήθελα να το κάνω, θα το έκανα στο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ποστ, απευθυνόμενος σ' εσένα.
Βλέπεις, διάβασα πολλά ανώνυμα σχόλια, σε πολλά μπλογκ, και, ναι, αρκετοί είναι χρυσαυγίτες.
Σε αυτούς αναφερόμουν.
Εσύ, ό,τι και να 'σαι, με το τελευταίο σχόλιό σου, έδειξες το ήθος σου.

- "Ναι, (η Κανέλλη) είναι σπαστική"
Εντάξει... Τον αποσύρω τον χαρακτηρισμό, είναι παραπολιτικός... Το ότι κάνει λάθη, ως κριτκή, αρκεί.
- Πιο πάνω με το "σφυροδρέπανο", εννοώ το μπλογκ. Το λινκ, του συγκεκριμένου αποσπάσματος, είναι:
http://sfyrodrepano.blogspot.com/2012/02/blog-post_16.html

- ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗ, κανένας δεν αμφισβήτησε το "ποιος είναι" ο Οικοδόμος.
Το ότι επιλέγεις, για δεύτερη φορά, να αναφερθείς στη Βάρκιζα, με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, το θεωρώ, τουλάχιστον, ατυχές.
Στην υπόθεση υπάρχουν δεδομένα, και ο καθένας κρίνεται απ' τη στάση του.

ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ είπε...

Η Λιανα για οτι θα κρηθει στη συνηδειη του κοσμου ο καθενας μας κρηνετε απο της πραξης του και οχι απο λογια.
Ο αγωνας για μας εδω στο Ωραιοκαστρο Θεσ/νικης συνεχειζαιτε ακομη πιο δυνατα 700 οικογενειες δεν εχουμαι πληρωση το χαρατσι (πρωτη δωση).
Η τελευταια ανακηνωση του συντονηστικου (μαζευωμαστε καθε Πεμτη στης 7μμ )
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ! ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ… ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ…
ΠΙΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ… ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ!

Οι πρώτες προσπάθειες αντίστασης ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ απλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Και τώρα που ήρθε και η δεύτερη δόση η συμμετοχή όσων αρνούνται να το πληρώσουν μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Η κυβέρνηση όπως φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον, δείχνει τα πρώτα σημάδια υποχώρησης αποσυνδέοντας το χαράτσι από την διακοπή του ρεύματος. Συνεχίζουμε να μην πληρώνουμε το χαράτσι όσες δόσεις και να έρθουν.

Από αυτά που διαδραματίζονται στη χώρα μας αυτές τις μέρες καταλαβαίνουμε πως η κυβέρνηση και η τρόικα είναι αδίστακτοι. Δεν πρόκειται να σταματήσουν να λεηλατούν τις ζωές μας αν δεν τους σταματήσουμε εμείς. Οι αρχιτέκτονες του τρόμου και της φτώχειας για τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους δεν θα υποχωρήσουν αν δεν ορθωθεί μπροστά τους με ενότητα, οργάνωση και αποφασιστικότητα ο λαός μας.

Στον αγώνα που ξεκινήσαμε στην πόλη μας, στο Ωραιόκαστρο, και σε συντονισμό με αντίστοιχες κινήσεις σε άλλες περιοχές και γειτονιές, η ανταπόκριση των λαϊκών ανθρώπων στέλνει ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα. Οι πολίτες έχουν τη δύναμη και μπορούν να επιβάλλουν την κατάργηση οποιουδήποτε χαρατσιού. Στο δρόμο του αγώνα είναι η λύση των προβλημάτων μας.


ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25/2/2012 ΣΤΙΣ 11.30 πμ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΥ, ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Οικοδόμος είπε...

Ιβάν καλησπέρα.
Αναγνωρίζω τις ειλικρινείς και τίμιες προθέσεις σου, γι' αυτό θα σου απαντήσω μια ακόμα φορά.
Για το θέμα "δύο μέτρα και δυο σταθμά", νομίζω πως μετά από τις επεξηγήσεις μου δεν έχει νόημα να επανέρχεσαι. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνήσουμε.
Για το θέμα των τίτλων των δυο τελευταίων αναρτήσεών μου, με θέμα που αφορά την Κανέλλη μου γράφεις:

"ξαναδιάβασε, μόνο, τους τίτλους των δύο τελευταίων αναρτήσεων σου. Θεωρείς δίκαιη την αντιμετώπισή σου; "

και:

"είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνεις ότι με τον τίτλο "Η Λιάνα και οι άλλοι...", στοχοποιείς άδικα έναν άνθρωπο; "

Πρώτον: Η αντιμετώπισή μου είναι δικαιότατη. Στην πρώτη ανάρτηση έβαλα για τίτλο τα δικά της λόγια. Όταν βλέπεις λόγια μέσα σε εισαγωγικά, αυτό σημαίνει πως γράφονται όπως ειπώθηκαν.
Στην δεύτερη ανάρτηση "η Λιάνα και οι άλλοι", έγραψα αυτό ακριβώς που συμβαίνει στο συγκεκριμένο θέμα που αναφέρεται και η ανάρτησή μου: τα χαράτσια. Η Λιάνα (που πλήρωσε) και εμείς (οι άλλοι) που δεν πληρώσαμε.
Μπορεί να σε στενοχωρεί η πραγματικότητα, δεν την διαμόρφωσα ούτε την διαστρέβλωσα, απλώς την σχολίασα.

Δεύερον: που είναι η "στοχοποίηση" εκ μέρους μου; Αν η Κανέλλη έγινε "στόχος", έγινε από δικά της λάθη, όχι από μένα. Δεν στοχοποιώ εδώ κανέναν. Δεν μπορώ όμως και να κάνω τα στραβά μάτια...

Τις απόψεις μου τις διαμορφώνω με την αντίληψή μου, που νομίζω πως είναι οξεία. Δεν διεκδικώ το αλάθητο, ούτε διακηρύσσω καμιά... αλήθεια. Αλοίμονο αν πριν εκφράσουμε την άποψή μας, πρέπει να "συζητήσουμε με κομμουνιστή της εμπιστοσύνης μας", κάτι σε κατηχητικό μου ακούγεται αυτό!

Όσο για τις "αποδείξεις" που ζητάς για τη ...δράση των κομματικών μελών (!!), τι να πω, επιμένεις να το υποστηρίζεις (!!!)... εγώ σταματώ εδώ, δεν έχει νόημα, ούτε επιδιώκω να σε πείσω.

Το ότι η Κανέλλη είναι στο κόμμα και μάλιστα βουλευτής του, αποτελεί ύψιστη τιμή γι' αυτήν όχι για το κόμμα. Κατα τη γνώμη μου δεν είναι "σπαστική" ούτε λέει "βλακείες" όπως γράφεις. Έχει συγκεκριμένες θέσεις και τις εκφράζει, αν και μερικές φορές εκθέτουν το κόμμα.
Δεν βλέπω υψηλούς τόνους για να τους χαμηλώσουμε. Αν διάβαζες πιο προσεκτικά (επιμένω σ' αυτό) την ανάρτηση, θα' βλεπες που γράφω:

"Αυτό που κατά τη γνώμη μου προέχει είναι όχι βέβαια να παραβλέψουμε το «φάλτσο», αλλά να του δώσουμε τη σημασία που του πρέπει. Δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου. Εμείς που συνεχίζουμε να αρνούμαστε, άλλοι εντός και άλλοι εκτός κόμματος, να εντείνουμε όσο είναι δυνατόν την πάλη αυτού του κινήματος" κλπ

"Δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου."
Καλό κάνει να τα συζητάμε όλα, χωρίς φόβο και ...με πάθος.
Καλή δύναμη στους αγώνες!

Οικοδόμος είπε...

Ευρυτάνα Ιχνηλάτη καλησπέρα.
Σημαντική και η δική σου συμβολή στο σχολιασμό. Ευχαριστώ αδερφέ.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΕ καλησπέρα.
Οι πάντες κρίνουν και κρίνονται.
Ο αγώνας συνεχίζεται.
Καλή δύναμη!

Ιβάν είπε...

Φίλε Οικοδόμε, καλησπέρα. Ευχαριστώ για το χρόνο που έχεις αφιερώσει, απαντώντας στα σχόλιά μου.
Μερικές παρατηρήσεις:
- "Που είναι η "στοχοποίηση" εκ μέρους μου;" Δεν αναφέρθηκα σε στοχοποίηση, αλλά σε πιθανή στοχοποίηση. Αν δεις, έγραψα ότι αυτό συμβαίνει ΑΝ πάρουμε ως δεδομένα κάποια στοιχεία, για τα οποία εγώ δεν έχω πληροφορίες. Για το λόγο αυτό, πριν μιλήσω για στοχοποίηση, είπα: "Πάρε ως δεδομένο ότι ισχύει το θέμα..."
" Η αντιμετώπισή μου είναι δικαιότατη." Διαφωνώ σ' αυτό, και έχω καταθέσει τα επιχειρήματά μου.
- "κάτι σε κατηχητικό μου ακούγεται αυτό"
Καμία σχέση με κατηχητικό. Γι' αυτό και ήμουν σαφής: "Να σού/μού/μάς πουν απλώς τη γνώμη τους. Να γίνει διάλογος". Όχι, γιατί είμαστε ρομπότ που πρέπει να πάρουμε άδεια πριν κάνουμε κριτική, αλλά διότι μπορεί κάποιος άλλος να μάς πει κάτι, που δεν έχουμε σκεφτεί, και αλλιώς είναι να το μάθουμε στα σχόλια μίας ανάρτησης, και αλλιώς, ιδιαιτέρως. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, παρά λίγο χρόνο, αντίθετα έχουμε να κερδίσουμε, συλλογικά, αρκετά. Αυτό έχω να προτείνω, σε όσους δεν είμαστε μέλη, και θέλουμε να κάνουμε κριτική.
- Ακόμα, να ξεκαθαρίσω ότι, σε καμία περίπτωση, δεν ισχύει αυτό, που για δεύτερη φορά μού αποδίδεις.
Δε ζήτησα κανένα ονοματεπώνυμο. Ούτε αποδείξεις, για τη δράση κανενός. Έκανα μία ΥΠΟΘΕΣΗ ("γιατί φαντάζομαι ότι ΑΝ στο ζητήσω"), γιατί ήταν απαραίτητη, ώστε να γίνει ξεκάθαρο το επιχείρημά μου.
- Τις τρεις παραπάνω παρατηρήσεις, τις έγραψα όσο πιο "ουδέτερα" μπορούσα, ώστε να μη χρειαστεί να επανέλθεις. Αν το επιθυμείς, είμαι στη διάθεσή σου.
Καλή δύναμη.
ΥΓ Ένα θέμα είναι τι θα γίνει τώρα, που το χαράτσι έφυγε απ' τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα, και το μόνο που μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση είναι η ταξική συνειδητοποίηση, και η οργάνωση στους χώρους δουλειάς.

Οικοδόμος είπε...

Ιβάν καλησπέρα.
Σ' ευχαριστώ για τις παρεμβάσεις σου στο διάλογο. Προσέφεραν στον προβληματισμό όλων μας.
Να σαι καλά, καλή δύναμη!