Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Οι Ντάλτον του 2012


Σαν σήμερα. Είναι φορές που ο χρόνος, το ημερολόγιο και η ιστορία παίζουν παράξενα και ειρωνικά παιχνίδια. Ξεφυλλίζοντας κάποιος το παγκόσμιο αλμανάκ θα έβλεπε πως σαν σήμερα πριν από έναν αιώνα και βάλε μια φοβερή και τρομερή συμμορία, που στη συνέχεια θα γινόταν παγκοσμίως γνωστή δια μέσου του κόσμου των κόμικς, έκανε την πρώτη της ληστεία.

Ήταν 6 Φεβρουαρίου του 1891 όταν η συμμορία των Ντάλτον, η συμμορία των διαβόητων τεσσάρων αδερφών, ξεκινούσε την καριέρα της στην ιστορία της παρανομίας στο φαρ ουέστ.

Μια συμμορία που έζησε και έδρασε στα τέλη του 19ου αιώνα στην άγρια δύση και η ιστορία της έφτασε ως τις μέρες μας μέσα από τις χιουμοριστικές ιστορίες του Λούκυ Λουκ, του χάρτινου ήρωα των παιδικών μας χρόνων.

Θα ακολουθήσουν άραγε οι σύγχρονοι "Ντάλτον" το δρόμο
των  παλιών;

 Κοιτάζοντας σήμερα τις οικογενειακές φωτογραφίες από την χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, οι συνειρμοί λειτουργούν ανεξέλεγκτοι και αφιλτράριστοι.

Κοιτάζω τους τέσσερις γύρω από στο τραπέζι να κομματιάζουν τους μισθούς μας, τα δώρα μας, τις συντάξεις των πατεράδων μας, το μέλλον μας και αυτομάτως σκέφτομαι τους Ντάλτον.

Η ληστεία του 1891. Η ληστεία του 2012. 

3 σχόλια:

spiral architect είπε...

Ουπς εχουμε τέσσερις Αβερελ και κανένα Τζόε!
Τέλος πάντων αναμένεται ο Λούκι Λουκ ...
(τον Ραντανπλάν τον έχουμε!)

kariatida62 είπε...

Χαχαχαχαχα! Μ'άρεσε ο Ραντανπλαν!!!! :))

Οικοδόμος είπε...

Καλησπέρα φίλοι.
spiral πολύ πετυχημένο ...κεντάς τώρα τελευταία!

kariatida62, αυτός ο Ραντανπλάν είναι η αδυναμία μου.

Καλή δύναμη!