Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Τρομοκρατεί τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων η διοίκηση της «ΛΑΡΚΟ», καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις



Το καλοστημένο σχέδιο σπίλωσης και τρομοκράτησης της συνδικαλιστικής δράσης των εκλεγμένων συνδικαλιστών του Συνδικάτου Μετάλλου νομού Φθιώτιδας και του Εργατικού Αγωνιστικού Μετώπου από τη διοίκηση της «ΛΑΡΚΟ» καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις με  επιστολή τους προς το σωματείο εργαζομένων της «ΛΑΡΚΟ», το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, την Ομοσπονδία Μετάλλου και τη ΓΣΕΕ: 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Εκλεγμένη παράταξη στο Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ)                                                                                                                                                                                                        Συνάδελφοι,

Εδώ και αρκετό διάστημα η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ επιχειρεί ένα καλοστημένο σχέδιο σπίλωσης και τρομοκράτησης της συνδικαλιστικής δράσης των εκλεγμένων συνδικαλιστών του Συνδικάτου Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας και του Ε.Α.Μ.

Συγκεκριμένα , από το καλοκαίρι του έτους 2013 έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια το αίτημα των συνδικαλιστών του ΕΑΜ που τύχαινε να είναι ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου .
Το αίτημα αυτό απαιτούσε από τη Διοίκηση για τους συγκεκριμένους εκλεγμένους συνδικαλιστές να μην τους δοθεί καμιά αναβάθμιση εν όψει των αναβαθμίσεων που έκανε τότε η Διοίκηση στη ΛΑΡΚΟ.

Ενώ η μέθοδος του καρότου δεν έπιασε στους εκλεγμένους συνδικαλιστές , το τελευταίο 15νθήμερο επιχειρεί η ΛΑΡΚΟ , με τη μέθοδο του μαστίγιου , να ανακόψει τη συνδικαλιστική τους δράση.

Πιο συγκεκριμένα: Την Παρασκευή 21/02/2014 η Τοπική Διεύθυνση του εργοστασίου ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα , κάλεσε τον συνάδελφο Πολίτη Παναγιώτη  και προσπάθησε να του κάνει συστάσεις για τη συνδικαλιστική του δράση .

Εφ΄ όσον πήρε την απάντηση όπως έπρεπε από τον συνάδελφο , ότι δηλαδή ο χώρος που ανήκει ο συνάδελφος δεν θα ζητήσει ούτε ζήτησε ποτέ τη συναίνεση της εργοδοσίας και καλό θα είναι τις συστάσεις τους να τις κρατάνε γι΄ αυτούς που συναινούν μαζί τους, η ΛΑΡΚΟ προχωρώντας ένα ακόμα βήμα στην τρομοκράτηση της συνδικαλιστικής δράσης , χθες (04/03/2014) , του ανακοίνωσε την μεταβολή της εργασίας του από εναλλασσόμενη  βάρδια σε πρωινή , χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα γιατί δημιουργείται  βλαπτική οικονομική μεταβολή στις αποδοχές του και δυσχεραίνει η επιβίωση της οικογένειας του.

 Θα πρέπει να γνωρίζετε όμως , ότι για τις δύο πρώτες ενέργειες της εργοδοσίας τις οποίες έχουμε καταγγείλει ανοιχτά στους εργαζόμενους , αν και έχουμε ενημερώσει επίσημα το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ , δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από την πλειοψηφία . 

Μπαίνουμε στη διαδικασία σήμερα να ξαναενημερώσουμε επίσημα την πλειοψηφία του Σωματείου , αλλά και τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα .

  Όχι γιατί ο συγκεκριμένος συνάδελφος είναι Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου , εκλεγμένο μέλος στη Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ – Λάρυμνας με την παράταξη του ΕΑΜ, εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Νομού Φθιώτιδας και μέλος της Διοίκησης της ΠΟΕΜ , αλλά γιατί όπως όλοι καταλαβαίνετε απ΄ την χρονική συγκυρία της βλαπτικής μεταβολής πρόκειται για δίωξη λόγω της δράσης του συναδέλφου που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων απέναντι στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.

Από αυτή την άποψη , σας καλούμε σε εύλογο χρονικό διάστημα ,  όχι μόνο να καταδικάσετε το συγκεκριμένο γεγονός , αλλά να πάρετε θέση απέναντι στο σχεδιασμό να χτυπηθεί η συνδικαλιστική δράση απ΄ την εργοδοσία και την κυβέρνηση που την διόρισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: