Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ένωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας: Άλλος ένας εργαζόμενος πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή το δικαίωμα να έχει μεροκάματο


Στο βωμό του κέρδους οι κατασκευαστικές εταιρείες υποτάσσουν τα πάντα, ακόμα και τη ζωή των εργαζομένων, τονίζει η Ένωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας με αφορμή το εργατικό δυστύχημα στο φράγμα Αχυρών, κοντά στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας που σημειώθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Άλλη μια δολοφονία στον κλάδο των κατασκευών. Άλλος ένας συνάδελφος πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή το δικαίωμα να έχει μεροκάματο.

Σοβαρότατες είναι και οι ευθύνες της πολιτείας και των υπηρεσιών της. Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας έχουν καταργηθεί στους τόπους δουλειάς γιατί, όπως λένε, έχουν κόστος. Η Επιθεώρηση Εργασίας, με ευθύνη της, έχει σταματήσει τη λειτουργία των μικτών επιτροπών ελέγχου στο χώρο των κατασκευών για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας .

Οι εργαζόμενοι του κλάδου, εκτός από την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματά τους, τις απειλές, τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία, την κακοπληρωμένη ή και απλήρωτη εργασία, καλούνται να δώσουν και την ίδια τους τη ζωή για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν, έστω και για μια ημέρα, το φαγητό της οικογένειάς τους.

Φτάνει πια, αρκετά πλήρωσε η εργατική τάξη για τα κέρδη τους, πέρα από την εκμετάλλευσή της και με το αίμα των συναδέλφων.

Απαιτούμε άμεσα να επιληφθεί η πολιτεία και οι υπηρεσίες της. Να γίνονται εντατικοί έλεγχοι σε όλα τα έργα, ειδικά στους οδικούς άξονες, στις σήραγγες και να εγκρίνουν, αν μπορούν, την επανεκκίνηση των έργων που είναι χρόνια σταματημένα.

Να επανασυσταθούν και να λειτουργήσουν οι μικτές επιτροπές ασφάλισης σε όλο το φάσμα των κατασκευών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: