Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας προς όλα τα σωματεία της Αττικής

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας μαζί με τα Σωματεία στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και την Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής, έπειτα από κοινή σύσκεψη πραγματοποίησαν στις 6 Μάρτη κινητοποίηση ανέργων στο Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να συναντηθούν και να καταθέσουν στον Υπουργό κ.Βρούτση αιτήματα για την ανακούφιση των ανέργων.
Ο Υπουργός αντί να συζητήσει με τους εκπροσώπους των ανέργων προτίμησε να τους γυρίσει την πλάτη και να στείλει τις δυνάμεις καταστολής ώστε να καταστείλει την δικαιολογημένη αγανάκτηση και οργή των ανέργων.
Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε νέα κινητοποίηση στις 27 Μάρτη στην Ομόνοια στις 10:30 π.μ. και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να συναντηθούμε με τον Υπουργό και να του καταθέσουμε τα δίκαια αιτήματά μας.
Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση, αλλά και όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν τους άνεργους έτσι ώστε να πλημυρίσουμε τους δρόμους της Αθήνας.
Διεκδικούμε:
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους άνεργους
  • Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ
  • Σφράγισμα των βιβλιαρίων ασθενείας όλων των ανέργων. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους τους άνεργους και τις οικογένειές τους
  • Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας
  • Μείωση 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση διακοπής παροχής νερού, ρεύματος, σταθερού τηλεφώνου
  • Δωρεάν μετακίνηση με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: