Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ηπείρου για την πώληση του φράγματος Πουρναρίου 1 και 2


Να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της πώλησης του φράγματος Πουρναρίου 1 και 2, ζητούν με αίτησή τους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κωτσαντής Κώστας και Ζιώβας Βασίλης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

                                      Προς τον Πρόεδρο
                           Του    Περιφερειακού Συμβουλίου   


Κύριε πρόεδρε, ως Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Ήπειρο, θεωρούμε ότι στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πρέπει να συζητήσουμε το σοβαρότατο πρόβλημα της πώλησης του φράγματος Πουρναρίου 1 και 2, στα πλαίσια της παραχώρησης της λεγόμενης '' μικρής ΔΕΗ'' στο ιδιωτικό κεφάλαιο, δηλαδή της πώλησης αρχικά του 30% της ΔΕΗ.
Αποτελεί γεγονός ότι καθημερινά βιώνουμε τη λαίλαπα της κατεδάφισης όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, την εξαθλίωση των εργαζομένων, τη καταστροφή της μικρομεσαίας αγροτιάς, των κτηνοτρόφων, των επαγγελματιών και βιοτεχνιών, η οποία συνεχίζεται. Η ανεργία έχει προ πολλού κτυπήσει την πόρτα κάθε οικογένειας. Κοινωνικά αγαθά όπως η Υγεία, η κοινωνική Πρόνοια, η Παιδεία, το νερό, το φάρμακο περνάνε καθ' ολοκληρία στα χέρια της πλουτοκρατίας.
Από τον γενικό αυτόν κανόνα δεν εξαιρείται φυσικά ούτε η ενέργεια. Από χρόνια την ορέγεται το μεγάλο κεφάλαιο. Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου να υλοποιηθεί και αυτή η απαίτησή της. Προ αυτή την κατεύθυνση λοιπόν η κυβέρνηση τι κάνει; Τεμαχίζει και ξεπουλάει ! Αρχίζει φυσικά από το μικρότερο ποσοστό, τη " μικρή ΔΕΗ", όπως την ονομάζουν, για ευνόητους λόγους. Φυσικά στο συγκεκριμένο παζάρι περιλαμβάνονται και τα φράγματα της περιοχής μας. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα φράγματα που βρίσκονται στην Άρτα δηλαδή το φράγμα Πουρναρίου 1 και 2.
Η  Λαϊκή Συσπείρωση, για το νέο αυτό κρίκο στην εφαρμοζόμενη πολιτική που φορτώνει όλα τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στα λαϊκά στρώματα, χαρίζοντας τα πάντα στο κεφάλαιο, υπογραμμίζει ότι: Η ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεταφοράς και ο τεμαχισμός του ομίλου της ΔΕΗ ΑΕ αποτελούν δύο νέους κρίκους στη μακριά αλυσίδα των αντιλαϊκών μέτρων προώθησης της «απελευθέρωσης» του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ, που αποδέχονται όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Αυτός ο δρόμος οδηγεί σε επιδείνωση της κατάστασης για τη λαϊκή κατανάλωση, για τους εργαζόμενους του κλάδου, καθώς και για την αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ενέργειας.
Η  Λαϊκή Συσπείρωση πιστεύει ότι ο αγώνας ενάντια στην «απελευθέρωση», για αποδέσμευση απʼ την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων στην ενέργεια και στο σύνολο της οικονομίας, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να αναχαιτίσει την αντιλαϊκή επίθεση και να κατοχυρώσει την ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Κωτσαντής Κώστας
Ζιώβας Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: