Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την απρόκλητη επίιθεση των δυνάμεων καταστολής στην πορεία για την ανεργία (6/3/2014)


Τα συνδικάτα που πήραμε την πρωτοβουλία σε κοινή σύσκεψη πριν λίγο καιρό για το συντονισμό δράσης και για τη σημερινή κινητοποίηση για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, καταγγέλλουμε την δικομματική κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) για την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε η πορεία μας από τις δυνάμεις καταστολής, τα ΜΑΤ , με γκλόπς και χημικά στο κέντρο της Αθήνας.
Η κυβέρνηση και ειδικά ο Υπουργός Εργασίας παρά το γεγονός πως ήταν ενήμεροι για την σημερινή συνάντηση με εκπροσώπους των σωματείων μας – σωματεία από κλάδους που έχει τσακίσει η ανεργία, με πολλές και τεράστιες επιπτώσεις για εμάς και τις οικογένειές μας – προτίμησε την συνεύρεση με τους τροϊκανούς.
Ο Υπουργός θεώρησε πιο επείγουσα αυτή τη συνάντηση, γιατί έπρεπε να κουβεντιάσουν την πορεία της αντιλαϊκής – αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής, το βάθεμά της για την εξυπηρέτηση των μεγαλοσυμφερόντων  και το παραπέρα ξεζούμισμα των εργαζομένων, την αφαίρεση κάθε δικαιώματός των.
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας που σήμερα έδωσαν μαζικά το παρόν στην πρώτη κοινή αγωνιστική κινητοποίησή μας.
Δηλώνουμε, πως δεν θα λυγίσουμε. Πώς θα συντονίσουμε τα επόμενα βήματά μας μέσα στην εβδομάδα, γιατί η κατάσταση ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Οι άνεργοι και οι οικογένειές μας πρέπει να ζήσουν. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συσπείρωση γύρω από τα σωματεία.

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας
Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος
Σωματεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη
Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής
Πανελλαδική Ένωση  Λιθογράφων
Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: