Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ξεπερνούν κάθε όριο λογικής




Κάθε όριο χυδαιότητας ξεπερνά η συζήτηση που έχει ξεκινήσει αυτές τις μέρες, με αφορμή το τραγικό περιστατικό στη Λάρισα, με τους πέντε φοιτητές. Σύμφωνα με αυτή, υπεύθυνοι για αυτό είναι οι ίδιοι οι ...φοιτητές που δε γνώριζαν τις συνέπειες που έχει η εισπνοή του μονοξειδίου του άνθρακα.

Οι υπερασπιστές αυτής της άποψης καλλιεργούν μια λογική πραγματικά ...ζηλευτή. Τι λέει η λογική τους; Οτι για ένα πρόβλημα δε φταίει αυτός που το προκαλεί αλλά εκείνος που δεν το γνωρίζει. Κατά τη δική τους ...«λογική», οι χρονίως πάσχοντες που δεν έχουν να πάρουν τα φάρμακά τους, είτε μετά από αύξηση της συμμετοχής σε αυτά, είτε μετά από λήξη της ασφάλισής τους, φταίνε οι ίδιοι για τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία τους και όχι η πολιτική που μετατρέπει το φάρμακο σε εμπόρευμα.

Κατά την ίδια ...«λογική», για τα παιδιά που πάνε σχολειό και έχουν να φάνε από το προηγούμενο πρωί, φταίνε οι γονείς τους που δεν αναλογίζονται τις συνέπειες της κακής σίτισης και όχι οι μεγαλοεργοδότες που τους κόβουν τους μισθούς ή τους απολύουν για να προστατέψουν την «ανταγωνιστικότητά» τους. Τέτοια είναι η «λογική» τους. Λογική μόνο μέχρι εκεί που βολεύει τις δικές τους αξίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: