Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Βία και τρομοκρατία στη Χαλκιδική – Έφοδος της αστυνομίας στα σπίτια – Αγνοούνται τρεις κάτοικοι από χτες - Έριξαν δακρυγόνα ακόμα και στο σχολείο!




Βία και τρομοκρατία στην Ιερισσό της Χαλκιδικής – Έφοδος της αστυνομίας στα σπίτια πολιτών – Αγνοούνται τρεις κάτοικοι από χτες - Έριξαν δακρυγόνα ακόμα και στο σχολείο!

ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ

Χαλκιδική: Νέα αστυνομική επέμβαση, συνεχείς προσαγωγές και χρήση χημικών εναντίον των κατοίκων

Αναταραχή επικρατεί στην Ιερισσό και τη Μεγάλη Παναγιά το πρωί της Πέμπτης, καθώς οι κάτοικοι αντιδρούν στην αστυνομική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί, με εφόδους της αστυνομίας σε σπίτια.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, η αστυνομία έχει συλλάβει 5 κατοίκους της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Παράλληλα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, 3 κάτοικοι της περιοχής αγνοούνται από χθες, όταν προσήχθησαν από την αστυνομία, στο πλαίσιο των καθημερινών τρομοκρατικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι βγήκαν στον δρόμο αντιδρώντας στις νέες συλλήψεις κατοίκων. Από την πλευρά τους, οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών, με τους κατοίκους να υποστηρίζουν ότι πολλά έχουν πέσει ακόμα και μέσα σε σχολείο, οι μαθητές του οποίου διαμαρτύρονταν στο προαύλιο για την αστυνομική επέμβαση.

Οι κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές προκειμένου να διαλύσουν την αποπνικτική ατμόσφαιρα των δακρυγόνων και να προστατευτούν από τα ΜΑΤ.


ΚΚΕ: Στόχος της κυβέρνησης είναι με την ωμή και μαζική τρομοκρατία να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων της περιοχής.

Στόχος της κυβέρνησης, είναι με την ωμή και μαζική τρομοκρατία να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων της περιοχής, τονίζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας το όργιο αυταρχισμού στην Ιερισσό της Χαλκιδικής.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του: «Το ΚΚΕ καταγγέλει το όργιο αυταρχισμού που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος του λαού και της νεολαίας της Ιερισσού στη Χαλκιδική, με πρόσχημα την προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Από το πρωί σήμερα, διμοιρίες των ΜΑΤ εισβάλουν σε σπίτια και σχολεία και επιχειρούν να κάνουν έρευνες και συλλήψεις, ενώ κάνουν και χρήση χημικών, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμα και μικρούς μαθητές. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι με την ωμή και μαζική τρομοκρατία να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων της περιοχής.

Να σταματήσουν τώρα οι εισβολές των ΜΑΤ και η τρομοκρατία. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να καταδικάσουν τη συγκυβέρνηση και να απορρίψουν τις συκοφαντίες και τα ψέματα που χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει τη βάρβαρη πολιτική και τη δράση της.

Πηγή: 902.gr



Οδομαχίες στην Ιερισσό

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στα ΜΑΤ και στους κατοίκους της Ιερισσού αυτή την ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν συγκρούσεις, ενώ οι κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές καίγοντας λάστιχα.

Η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων εναντίον των κατοίκων που βρίσκονται έξω από το αστυνομικό τμήμα δίπλα από το οποίο βρίσκεται σχολείο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αναπνευστικά προβλήματα και σε μαθητές που έκαναν διάλειμμα στην αυλή του σχολείου. Σημειώνουμε ότι πλησίον του τμήματος υπάρχει και ιατρείο.

Παιδιά μεταφέρονται στο ιατρείο

Παιδιά, στο σχολείο της Ιερισσού, λιποθύμησαν και μεταφέρονται στο ιατρείο. Σύμφωμα με το thesstoday.gr, "απεγκλωβίστηκε" από τον αστυνομικό κλοιό το σχολείο της Ιερισσού και οι γονείς σπεύδουν να πάρουν τα παιδιά τους. Θυμίζουμε ότι νωρίτερα έγινε ρίψη δακρυγόνων στο χωριό, προκειμένου να διαλυθεί συγκέντρωση των κατοίκων, που διαμαρτύρονται για πέντε προσαγωγές υπόπτων.


Προσαγωγές και ΜΑΤ στην Ιερισσό  

Πέντε κάτοικοι Ιερισσού και Μεγάλης Παναγίας έχουν προσαχθεί ως ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, αλλά και τις φωτογραφίες που ανεβάζουν ντόπιοι στο twitter, οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Ιερισσό με συνοδεία έξι κλούβες των ΜΑΤ και 7-8 αστυνομικά αυτοκίνητα για να γίνει έρευνα στα σπίτια τους. Οι κλούβες έχουν σταματήσει στη διασταύρωση για Ξηροποτάμι.

Στο χωριό χτυπούν οι καμπάνες και οι κάτοικοι συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο της Αστυνομίας.
 
Πηγή και φωτογραφίες: enikos.gr

1 σχόλιο:

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Τρομοκρατία, βαρβαρότητα για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου.